Πολιτικη & Οικονομια

Μεγάλο προβάδισμα του Νίκου Χαρδαλιά καταγράφει δημοσκόπηση - Κοντά σε εκλογή από τον πρώτο γύρο

Τα αποτελέσματα έρευνας της Metron Analysis για την περιφέρεια Αττικής

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 - περιφέρεια Αττικής: Κοντά σε εκλογή από τον πρώτο γύρο ο Νίκος Χαρδαλιάς - Δημοσκόπηση Metron Analysis.

Δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εκλογική μάχη της περιφέρειας Αττικής δημοσίευσε σήμερα Πέμπτη η εφημερίδα «Τα Νέα».

Οι εκτιμήσεις της εταιρείας δείχνουν τον Νίκο Χαρδαλιά να προηγείται στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 42%.

Ακολουθεί ο Γιάννης Σγουρός με 11%, ο Γιώργος Ιωακειμίδης με 7%, η Μαριάνα Τσίχλη με 6%, ο Γιάννης Πρωτούλης με 4% και ο Φίλιππος Καμπούρης με 4%.

Ενδιαφέρον αποτελεί πως η γκρίζα ζώνη των ψηφοφόρων (αποχή, λευκό, αναποφάσιστοι) ανέρχεται στο 25%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα σενάρια του Β’ γύρου για το πώς διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ των υποψηφίων.

Εάν στον δεύτερο γύρο περάσει ο Νίκος Χαρδαλιάς με τον Γιώργο Ιωακειμίδη, εκτιμάται πως η πρόθεση είναι στο 51% υπέρ του Νίκου Χαρδαλιά έναντι 20% του Γιώργου Ιωακειμίδη.

Εάν στον δεύτερο γύρο περάσει ο Γιάννης Σγουρός με τον Νίκο Χαρδαλιά τότε εκτιμάται πως η πρόθεση είναι στο 47% υπέρ του Νίκου Χαρδαλιά και 25% υπέρ του Γιάννη Σγουρού.

Θετικό προφίλ Χαρδαλιά αποτυπώνει η δημοσκόπηση

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει μια καλή εικόνα στους ψηφοφόρους της Αττικής.

Είναι ο μόνος υποψήφιος που έχει θετικές γνώμες άνω του 50%, καθώς οι θετικές γνώμες για αυτόν είναι 55% και οι αρνητικές 37%, με τον Γιάννη Σγουρό να έχει 35% θετικές γνώμες και 31% αρνητικές και τον Γιώργο Ιωακειμίδη να έχει 19% θετικές και 18% και αρνητικές και να ακολουθούν οι υπόλοιποι υποψήφιοι.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο Νίκος Χαρδαλιάς να είναι ο υποψήφιος με το μεγαλύτερο θετικό ισοζύγιο ως προς τις γνώμες των ερωτηθέντων (+18%).

Όμως, είναι χαρακτηριστικό ότι Χαρδαλιάς, Σγουρός και Ιωακειμίδης είναι οι μόνοι υποψήφιοι που έχουν θετικοί ισοζύγιο. Για όλους τους άλλους οι αρνητικές γνώμες είναι περισσότερες από τις θετικές.