Πολιτικη & Οικονομια

Οι περιοχές της Θεσσαλίας όπου το νερό είναι και πάλι πόσιμο

Η ενημέρωση από την Ειρήνη Αγαπηδάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεσσαλία - Πλημμύρες: Ζωντανή εικόνα από την ενημέρωση του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων στη Λάρισα - Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τους πληγέντες.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων στη Λάρισα, από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη © ΑΠΕ/ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Κακοκαιρία Daniel - Ειρήνη Αγαπηδάκη: Οι περιοχές της Θεσσαλίας στις οποίες το νερό του δικτύου ύδρευσης είναι πλέον κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση

Τους δήμους της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας, η οποία επλήγη πρόσφατα σφόδρα από την πρωτοφανή κακοκαιρία Daniel, στους οποίους το νερό του δικτύου ύδρευσης είναι πλέον κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση, ανακοίνωσε πριν από λίγο η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, κατά τη διάρκεια της σχετικής επίσημης ενημέρωσης από το Συντονιστικό Κέντρο, στη Λάρισα.

Συγκεκριμένα, η Ειρήνη Αγαπηδάκη ανέφερε ότι κατάλληλο είναι το νερό στους Δήμους: Αλμυρού, Ρήγα Φεραίου, Καρδίτσας, Μουζακίου, Λάρισας, Ελασσώνας, Τυρνάβου, Αγιάς, Τεμπών, Τρικκαίων και Μετεώρων (εφόσον παρέχεται από τις γεωτρήσεις).

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη ανέφερε επίσης ότι ακατάλληλο είναι το νερό του δικτύου ύδρευσης στους Δήμους: Βόλου, Νοτίου Πηλίου, Παλαμά, Σοφάδων, Αργιθέας, Λίμνης Πλαστήρα, Φαρσάλων, Κιλελέρ, Πύλης και Φαρκαδόνας.

Ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα

Βουλή - Παπαθανάσης: Νέα έργα ύψους 500 εκατ. ευρώ ξεκινούν άμεσα στη Θεσσαλία

Πολύ γρήγορα θα ξεκινήσουν νέα έργα ύψους 500 εκατ. ευρώ στις περιοχές της Θεσσαλίας που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πλημμύρες, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Νίκος Παπαθανάσης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παύλου Γερουλάνου, σχετικά με τις «Κατευθύνσεις της Αναθεώρησης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».

«Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην απορρόφηση πόρων στην Ευρώπη. Υπάρχουν όμως πόροι που δεν θα μπορούσαν να απορροφηθούν και έρχονται τώρα, και αυτό που μας ενδιαφέρει πρωτίστως είναι τι πόροι θα πάνε στις περιοχές που έχουν πληγεί και πόσο θα τις ανακουφίσουν. Πρέπει να γίνουν εκεί πάρα πολύ γρήγορα έργα. Θα γίνουν νέα έργα ύψους 500 εκατ. ευρώ στην περιοχή της Θεσσαλίας, που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθανάσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ