- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πότε ανοίγουν οι δηλώσεις για αποζημιώσεις για τους παραγωγούς της Θεσσαλίας
Προς παράταση οι δηλώσεις ΟΣΔΕ
Κακοκαιρία Daniel: Εντός της επόμενης εβδομάδας οι παραγωγοί της Θεσσαλίας θα μπορούν να υποβάλουν δηλώσεις για αποζημιώσεις
Υπό εξέταση βρίσκεται ο αρχικός σχεδιασμός του ΕΛΓΑ, ο οποίος προέβλεπε να καταβάλει στα μέσα Οκτωβρίου τις προκαταβολές των αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Daniel στη Θεσσαλία.
Η εφαρμογή του αρχικού σχεδιασμού θα εξαρτηθεί από την επέκταση των καταστροφών που άφησε πίσω της η υπερχείλιση του Πηνειού, καθώς σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει και ο χρόνος αποστράγγισης των νερών που έχουν κατακλύσει τις καλλιέργειες.
Τόσο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, όσο και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, έχουν δώσει εντολή να κινηθεί με ταχείς ρυθμούς ο μηχανισμός του Οργανισμού, ώστε να οριοθετηθούν άμεσα οι περιοχές όπου υπάρχουν καταστροφές και να μπορέσουν να καταβληθούν το συντομότερο οι προκαταβολές στους πληγέντες παραγωγούς.
Στις πρώτες εκτιμήσεις θα ληφθούν υπόψη οι καταγραφές των εκτιμητών, οι δορυφορικές λήψεις και η στάθμη των υδάτων.
Εν συνεχεία και συγκεκριμένα μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής των δηλώσεων για αποζημιώσεις, η οποία και θα παραμείνει ανοικτή έως τέλος Σεπτεμβρίου.
Παράταση υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2023
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), οι παραγωγοί που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές θα μπορούν να υποβάλλουν τις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2023 και μετά την 11η Σεπτεμβρίου, χωρίς την επιβολή ποινής καθυστέρησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι κάτι το οποίο ζητούσαν τόσο οι οργανώσεις της Θεσσαλίας όσο και οι παραγωγοί που έχουν πληγεί άμεσα. Όπως ανέφεραν, είναι εκ των πραγμάτων αδύνατον να ολοκληρώσουν την προβλεπόμενη διαδικασία, μιας και καμία υπηρεσία της Θεσσαλίας -ούτε τα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων- δεν λειτουργούν από την προηγούμενη Δευτέρα που άρχισαν να εξελίσσονται τα ακραία καιρικά φαινόμενα.
Πηγές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σημείωσαν ότι «ο Λευτέρης Αυγενάκης, παρότι είναι κατά των παρατάσεων, αναγνώρισε τις δυσκολίες που υπάρχουν και έτσι αντιμετώπισε θετικά τα σχετικά αιτήματα συλλογικών φορέων του κάμπου».
Πάντως, η εν λόγω παράταση ισχύει αυστηρά για τις περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και της Περιφερειακής Ενότητα Φθιώτιδας.
Τέλος, όπως γνωστοποίησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, για την υπόλοιπη χώρα ισχύει η καταληκτική ημερομηνία 11/9/2023.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα μέτρα Μητσοτάκη, το στίγμα Τσίπρα και η επέτειος Ανδρουλάκη
Τον κατηγόρησε ότι δεν τήρησε συμφωνίες που είχαν κάνει στο παρελθόν
Σε εφαρμογή από τη Δευτέρα η Εθνική Πρωτοβουλία Μείωσης Τιμών
Οι νεότεροι ψηφοφόροι μπαίνουν στην εκλογική διαδικασία με διαφορετικές εμπειρίες, αξίες και τρόπους ενημέρωσης
Πρώτο χρηματοδοτικό εργαλείο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την ΕΑΤ
Τέλος οι υπέρογκες επιβαρύνσεις για ασφαλιστική κάλυψη σε καταναλωτικά δάνεια
Απογοήτευση στον εμπορικό κόσμο, με τους καταναλωτές να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα
Αποτίμηση του κυβερνητικού έργου των τελευταίων 7 ετών και κριτική στην αντιπολίτευση
«Σχεδιάζουμε και εκτελούμε ένα πρόγραμμα πολιτισμού, με δύναμη βιώσιμης ανάπτυξης, εξωστρέφειας και συνεργασίας», τόνισε η υπουργός
Στο βίντεο με τη χρήση ΑΙ για animation, ο πρωθυπουργός περιγράφει όλα όσα πέτυχε η χώρα
Η λίστα περιλαμβάνει τρόφιμα, βασικά είδη διαβίωσης και σχολικά είδη
Ο υπουργός Επικρατείας παρέθεσε τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ
Για οργανωμένη και μετρήσιμη παρέμβαση, κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών
«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η ΝΔ κάνει όλα όσα λέει και θα συνεχίσει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Κατέληξε οπαδός της πολιτικής Τσίπρα» απαντά το ΠΑΣΟΚ
«Με μεθοδική δουλειά, αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής στη Δυτική Αττική», δήλωσε ο Περιφερειάρχης
«Συνεχίζουμε την προσπάθεια για ακόμη μεγαλύτερη τόνωση της απασχόλησης», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Στόχος να περιοριστούν οι έμμεσες επιπτώσεις του αυξημένου κόστους μεταφορών στην αγορά
Προθεσμία έως 6 Σεπτεμβρίου - Μισθός, πλήρης ασφάλιση και επιδόματα για νέους 15-29 ετών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.