- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Μητσοτάκης: Κάνω έκκληση στους πολίτες να υπακούουν στις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας
Η κακοκαιρία Daniel πλήττει Βόλο και Λάρισα
Κακοκαιρία Daniel - Κυριάκος Μητσοτάκης: Η έκκληση του πρωθυπουργού κατά τη συνάντηση με την Κατερίνα Σακκελαροπούλου
Έκκληση στους πολίτες να υπακούουν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τη στιγμή που η κακοκαιρία Daniel πλήττει με σφοδρότητα Βόλο και Λάρισα.
«Σήμερα αντιμετωπίζουμε ένα τελείως ακραίο φαινόμενο που εστιάζεται αυτή τη στιγμή στη Μαγνησία και τον Βόλο, αλλά και σε ολόκληρη τη Θεσσαλία και κάνω και από εδώ μια έκκληση σε όλους τους πολίτες να υπακούουν στις εντολές της Πολιτικής Προστασίας», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «είναι δύσκολο να αντιμετωπίζουμε τέτοια φαινόμενα χωρίς τη συνεργασία των πολιτών. Η κλιματική κρίση δεν αφορά το μέλλον, αφορά το παρόν. Η κλιματική κρίση είναι εδώ, δεν χρειαζόμαστε την επιστήμη για να μας το επιβεβαιώσει, το επιβεβαιώνει δυστυχώς η ίδια η ζωή».
«Η κλιματική κρίση δεν αφορά το μέλλον, αφορά το παρόν. Η κλιματική κρίση είναι εδώ, δεν χρειαζόμαστε την επιστήμη για να μας το επιβεβαιώσει, το επιβεβαιώνει δυστυχώς η ίδια η ζωή κι αυτό υποχρεώνει το κράτος με τη συνεργασία των πολιτών να γίνεται όλο και πιο ανθεκτικό», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Φέτος το καλοκαίρι δοκιμαστήκαμε στο μέτωπο των πυρκαγιών, εκ του αποτελέσματος είναι σαφές ότι δεν τα καταφέραμε όσο καλά θα θέλαμε κι αυτό μας υποχρεώνει να στρέψουμε άμεσα το βλέμμα μας σε πρώτη φάση στην αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν. Έχω επισκεφθεί τη Ρόδο και τις περιοχές της Αττικής. Την Παρασκευή θα βρεθώ στον Έβρο ώστε να εξαγγείλω άμεσα μέτρα στήριξης που αφορούν πρωτίστως τον πρωτογενή τομέα, αλλά και άμεσα μέτρα αποκατάστασης για την περαιτέρω προστασία του φυσικού περιβάλλοντος έτσι ώστε να ξαναδώσουμε στη φύση τη δυνατότητα να αναγεννηθεί με τους δικούς της ρυθμούς».
Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ανέφερε ότι «ίσως έχουμε τόσο σημαντική μεταβολή λόγω της κλιματικής κρίσης που δεν ξέρω αν πια θα έχουμε εποχές» και ότι «όλα όσα ξέρουμε έχουν αλλάξει δραματικά».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αύξηση 5% στην καταναλωτική δαπάνη - Βελτίωση στο εξωτερικό ισοζύγιο
«Οι τραμπουκικές σεξιστικές επιθέσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου δεν έχουν τέλος» σημειώνει η βουλεύτρια
Μεγάλη μείωση 61% στο κενό ΦΠΑ - «Η μάχη έχει έντονο χρώμα κοινωνικής δικαιοσύνης»
Τι λέει για τα αιτήματα των αγροτών
Ο υπουργός τους κάλεσε να συμβάλουν ενεργά στον σχεδιασμό για μια πιο συνεκτική και ασφαλή Δυτική Αττική
Οι τιμές από το ράφι στο χωράφι
Ο υπουργός Υγείας σχολίασε και την παρουσία της στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Ιστορίες και λέξεις που ορίζουν μέχρι σήμερα την επικαιρότητα
Αιτήματα που διαμορφώνονται έτσι ώστε να μην ικανοποιηθούν
«Δεν μπόρεσαν να φτάσουν τα ραδιοϊσότοπα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι θεραπείες», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Στις 7 και 8 Φεβρουαρίου θα κριθεί η πορεία του Κινήματος Δημοκρατίας
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απηύθυνε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων
Τι αλλάζει στις μετακινήσεις
Ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας κάλεσε την αντιπολίτευση να μην αναπαράγει ψευδείς αναφορές για αστυνομική βία
Η συμπεριφορά αυτών που συμμετέχουν στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Ζητούν κατώτερες εγγυημένες τιμές, ρεύμα στα 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ
«Δεν κλείνουμε τα μάτια μας απέναντι στα προβλήματα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Συνεκτικό σχέδιο κοινωνικής δικαιοσύνης και ανάπτυξης, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ
Ποιοι δικαιούνται το επίδομα
Η καταληκτική ημερομηνία και τα πρόστιμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.