Πολιτικη & Οικονομια

Παρέμβαση της δικαιοσύνης για τους αυτόκλητους «σερίφηδες» στον Έβρο ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Αναλυτικά η ανακοίνωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΣΥΡΙΖΑ
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

ΣΥΡΙΖΑ: Να παρέμβει η δικαιοσύνη αποφασιστικά για τους αυτόκλητους «σερίφηδες»

Οι αρχές και η δικαιοσύνη οφείλουν να παρέμβουν αποφασιστικά για τους «αυτόκλητους σερίφηδες», όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σε ανακοίνωσή του και κατηγορεί την κυβέρνηση της ΝΔ ότι έχει «τεράστια ευθύνη για την ανοχή της σε αυτά τα φαινόμενα».

Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «νέο σοκαριστικό βίντεο με ακροδεξιούς αυτόκλητους “σερίφηδες” να έχουν αιχμαλωτίσει και να έχουν χτυπήσει μετανάστες στον Έβρο είδε το φως της δημοσιότητας», σημειώνοντας ότι «όπως φαίνεται, το αποτρόπαιο περιστατικό της προηγούμενης εβδομάδας δεν ήταν μεμονωμένο, αλλά πρόκειται για μια κατάσταση η οποία παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις».

Υπογραμμίζει πως «το ερώτημα είναι, τι κάνουν οι αρμόδιες αρχές και η δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσουν αυτά τα δίκτυα που θέλουν να επιβάλουν τον νόμο της Άγριας Δύσης, που αιχμαλωτίζουν ανθρώπους και υποκινούν σε μίσος».

ΣΥΡΙΖΑ: Αποφασιστική παρέμβαση της δικαιοσύνης

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι «έστω και τώρα, οι αρχές και η δικαιοσύνη οφείλουν να παρέμβουν αποφασιστικά. Οι αποτρόπαιες πράξεις αρπαγής και παράνομης κράτησης είναι βαριά εγκλήματα που στρέφονται τόσο κατά του ανθρώπου όσο και κατά της πολιτείας. Ταυτόχρονα, το ελληνικό ποινικό δίκαιο διαθέτει ένα πλέγμα διατάξεων για την αυστηρή δίωξη των ρατσιστικών εγκλημάτων».

Σχολιάζει δε πως «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει τεράστια ευθύνη για την ανοχή της σε αυτά τα φαινόμενα. Διαφορετικά, ο κ. Γρυσπολάκης θα είχε ήδη αποπεμφθεί από τη θέση του Προέδρου του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, μετά το ρατσιστικό του παραλήρημα και τη “συμπαράσταση” που εξέφρασε στους αυτόκλητους “σερίφηδες”».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ