Πολιτικη & Οικονομια

Πώς το λένε της Λαρίσης το ποτάμι;

«Αυτό που προέχει τώρα και δίνει τον τόνο της δικής μου προσπάθειας είναι να προχωρήσει η Λάρισα μπροστά, να γίνει ξανά πρωταγωνίστρια»

Θανάσης Μαμάκος
Θανάσης Μαμάκος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πώς το λένε της Λαρίσης το ποτάμι;
© ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 - Θανάσης Μαμάκος, υποψήφιος Δήμαρχος Λαρισαίων: Πώς η πόλη θα ενσωματώνει ισόρροπα και βιώσιμα τον Πηνειό στη ζωή των κατοίκων της

Σε αντίθεση με τις περισσότερες πόλεις της Κεντρικής Ευρώπης όπου έχουν ενσωματώσει τα ποτάμια στην καθημερινότητά τους, η Λάρισα συνεχίζει να έχει γυρισμένη την πλάτη της στον ΠηνειόΑυτό το τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλους μπορεί να ήταν, σύμφωνα με τη μυθολογία, η κατοικία των Νυμφών, τα τελευταία χρόνια όμως είναι ένας εγκαταλελειμμένος υδροβιότοπος.

Και, ναι, έχουν περάσει –δυστυχώς– πέντε χρόνια από τότε που ο Απόστολος Καλογιάννης στη 2η θητεία του ως Δήμαρχος Λάρισας δήλωνε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «έχει ένα συνολικό σχέδιο ανάπλασης για την παραποτάμια περιοχή του Πηνειού». Το τι έγινε, ή μάλλον καλύτερα το τι δεν έγινε το γνωρίζουν πρώτα από όλα οι δημότες της πρωτεύουσας της Θεσσαλίας. Εξάλλου αυτό που προέχει τώρα και δίνει τον τόνο της δικής μου προσπάθειας είναι να προχωρήσει η Λάρισα μπροστά, να γίνει ξανά πρωταγωνίστρια.

Αυτή πιστεύω είναι η αγωνία και συνάμα η προσδοκία των συμπολιτών μου. Και στο πλαίσιο αυτό, ο Πηνειός μπορεί να μετεξελιχθεί σε μία πηγή ζωής και πολυδιάστατης ανάπτυξης για όλη την πόλη. Με σεβασμό στο περιβάλλον και στο οικοσύστημα του ποταμού θέλουμε τη Λάρισα μια σύγχρονη και ανθρώπινη ευρωπαϊκή παραποτάμια πόλη. Μια πόλη που θα ενσωματώνει ισόρροπα και βιώσιμα τον Πηνειό στη ζωή των κατοίκων της.

Ο στόχος μας περνάει μέσα από την υλοποίηση «πράσινου δακτυλίου» και τη δημιουργία παραποτάμιας Εσπλανάδα που θα περιλαμβάνει χρήσεις αναψυχής και θα αποτελέσει σταδιακά το νέο επίκεντρο της πόλης. Τα νερά που διασχίζουν τη θεσσαλική πεδιάδα και την κοιλάδα των Τεμπών μπορούν να δημιουργήσουν ένα ρεύμα πράσινου τουρισμού μέσα και από την κατασκευή οικολογικού πάρκου. Η διασύνδεση του Πηνειού με τον αστικό ιστό και τη ζωή της Λάρισας εντάσσεται στο Στρατηγικό μας σχέδιο για την ανάπτυξης και λειτουργίας της ίδιας της πόλης. 

Ο Πηνειός έχει όλες τις προοπτικές να μετουσιωθεί σε τουριστικό brand με την ανάπτυξη πολιτιστικών διαδρομών, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, δράσεων γαστρονομίας. Σε μια εποχή σπανιότητας των υδάτινων πόρων, οι πολίτες που ζουν και αναπνέουν πλάι σε έναν ποταμό θα έπρεπε να νιώθουν ευλογία και όχι αδιαφορία. Τώρα οι πολίτες έχουμε τον λόγο στις 8 Οκτωβρίου. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ