Πολιτικη & Οικονομια

Συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ: Μεταναστευτικό και πυρκαγιές στο επίκεντρο

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Nίκος Δένδιας
Nίκος Δένδιας © ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ: Μεταναστευτικό και πυρκαγιές στο επίκεντρο - Όσα συζητήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου η τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η συνεδρίαση διήρκεσε περίπου δύο ώρες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα, η διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού ζητήματος και η επικαιροποίηση του προγράμματος πολιτικής προστασίας «ΑΙΓΙΣ». Συζητήθηκε επίσης και η διαχείριση των πυρκαγιών, αλλά και το πολύ σημαντικό κομμάτι της πυρασφάλειας, ενόψει της δημοσίευσης σήμερα του πορίσματος της ΕΔΕ για τις εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο.

Να σημειωθεί ότι το εθνικό πρόγραμμα Πολιτικής Προστασίας «ΑΙΓΙΣ» περιλαμβάνει μια σειρά από ποικίλες και στοχευμένες παρεμβάσεις για την ενίσχυση υποδομών και τεχνικού εξοπλισμού, την αναβάθμιση δεξιοτήτων ανθρωπίνων πόρων και του γνωσιακού υπόβαθρου, την ενσωμάτωση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών και την προώθηση της καινοτομίας στον τομέα Πολιτικής Προστασίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ