Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης στο ITV: Μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο για όσους έφυγαν λόγω της φωτιάς

O πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής προορισμός για τους Βρετανούς τουρίστες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο βρετανικό ITV
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Συνέντευξη στο βρετανικό δίκτυο ITV παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη φωτιά στη Ρόδο και στον τουρισμό

Μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο σε όσους τουρίστες αναγκάστηκαν να διακόψουν την παραμονή τους στο νησί τον φετινό Ιούλιο λόγω της μεγάλης φωτιάς προσφέρει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ΙTV.

Στη συνέντευξή του στο βρετανικό δίκτυο, ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε ότι την ερχόμενη άνοιξη ή το φθινόπωρο θα μπορέσουν να επιστρέψουν στη Ρόδο και να θαυμάσουν τις ομορφιές της όσοι τουρίστες αναγκάστηκαν να φύγουν από το νησί λόγω της πυρκαγιάς.

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι πάντα υπήρχαν φωτιές στη Μεσόγειο, απλά έχει αυξηθεί η έντασή τους λόγω της κλιματικής αλλαγής.

«Η Ρόδος επέστρεψε στο κανονικό και ο καιρός θα είναι καλός για τις επόμενες 15 μέρες. Λιγότερο από το 15% του νησιού επηρεάστηκε από τις φωτιές. Δεν χάθηκαν ζωές, ούτε υπήρξαν τραυματισμοί. Εκκενώθηκαν 20.000 άνθρωποι», είπε ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στην εκπομπή «Good Morning Britain».

«Η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα»

Σε ερώτηση για το αν οι Βρετανοί τουρίστες πρέπει να έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η χώρα μας είναι ασφαλής και δεν υπάρχει κανένας απολύτος κίνδυνος.

«Είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι. Έχουμε κάτι που δεν έχετε εσείς στο Ηνωμένο Βασίλειο: τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, με τον οποίο μπορούμε να στέλνουμε μηνύματα σε περίπτωση συναγερμού» δήλωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στους Ροδίτες που άνοιξαν τα σπίτια τους για τους τουρίστες τις δύσκολες μέρες της πυρκαγιάς, ενώ κάλεσε όσους σκέφτονται να κάνουν διακοπές της τελευταίας στιγμής να πάνε στη Ρόδο (όπου θα υπάρχουν σίγουρα προσφορές) ή σε άλλους προορισμούς στην Ελλάδα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.