Πολιτικη & Οικονομια

Έφη Αχτσιόγλου: «Δεν πρόκειται να μιμηθώ τον Αλέξη Τσίπρα»

Προτείνει διαφορετική μεθοδολογία ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου
© ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Έφη Αχτσιόγλου - ΣΥΡΙΖΑ: Η θέση για τον Αλέξη Τσίπρα, η υποψηφιότητά της και οι πυρκαγιές στην Ελλάδα

Η Έφη Αχτσιόγλου παραχώρησε σήμερα (19.7) στο OPEN την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να μιμηθεί τον Αλέξη Τσίπρα, αφού αυτό που προτείνει είναι μία διαφορετική μεθοδολογία ηγεσίας. 

«Ο κάθε συνυποψήφιός μου έχει μια ξεχωριστή διαδρομή και έχει συμβάλει ο κάθε ένας για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνητική δύναμη. Εγώ εισηγούμαι μια νέα μεθοδολογία ηγεσίας. Αυτό αφορά και το περιεχόμενο της πολιτικής. Τι υποστηρίζεις για την ελληνική κοινωνία; Πώς μπορείς να είσαι πιο δημιουργικός, πιο αποτελεσματικός; Ποιες είναι αυτές οι θέσεις οι οποίες μπορούν να συνομιλήσουν με τα σύγχρονα προβλήματα. Για παράδειγμα, τα εργασιακά: Μιλούσαμε τόσο καιρό να αποκατασταθεί ο τάδε θεσμός, ο δείνα θεσμός… βλέπετε ότι μιλάω πρωτίστως και αυτοκριτικά. Πάρα πολλοί εργαζόμενοι δεν καταλαβαίνουν τι είναι αυτό που λέμε, δεν τους αφορά αυτή η πραγματικότητα του παρελθόντος. Έχουν σύγχρονα προβλήματα. Τι έχεις να πεις για αυτούς;», είπε η Έφη Αχτσιόγλου.

Η Έφη Αχτσιόγλου ρωτήθηκε και για τον Αλέξη Τσίπρα και σχολίασε ότι είναι ένας μοναδικός ηγέτης. «Είναι ένας μοναδικός ηγέτης, έχει τα εξαιρετικά του χαρακτηριστικά ως προσωπικότητα τα οποία έχουν ειδικά χαρίσματα και κατάφερε να ανεβάσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε συγκεκριμένες συνθήκες και να το μετατρέψει από ένα κόμμα του 3% να το κάνει κυβέρνηση και να το φέρει στο 32% πριν από λίγα χρόνια. Ούτε θα μπορούσα ούτε θα ήταν σκόπιμο να τον μιμηθώ».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cu5xup6i6w3l)

Αχτσιόγλου - Φωτιές: «Στο ίδιο έργο θεατές»

Η Έφη Αχτσιόγλου ρωτήθηκε για τις μεγάλες φωτιές που έχουν ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα σε Κουβαρά, Δερβενοχώρια και Λουτράκι. «Κάθε χρόνο γινόμαστε θεατές στο ίδιο έργο», είπε η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για ελλιπή μέτρα αντιμετώπισης των πύρινων μετώπων. «Είναι πολύ δύσκολη η συνθήκη αυτή τη στιγμή. Πρωτίστως για τους ανθρώπους που βρίσκονται στις περιοχές, για την ασφάλειά τους, για τους συγγενείς τους. Είναι μια τεράστια φυσική καταστροφή. Η σκέψη μας είναι πρωτίστως στους ανθρώπους που επιχειρούν στο πεδίο, που προσπαθούν να βοηθήσουν. Έχουν χαθεί περιουσίες, πολλά ζωάκια, είναι τραγικές καταστάσεις αυτές. Βλέπουμε τι σημαίνει κλιματική κρίση», είπε η κ. Αχτσιόγλου. 

«Κάθε καλοκαίρι γινόμαστε θεατές στο ίδιο έργο. Κάτι δεν λειτουργεί σωστά. Δεν γίνεται να είναι ο κ. Μητσοτάκης πέμπτο καλοκαίρι και να λέει ότι είμαστε καθ’ όλα και να μην υπάρχει επαρκής ανταπόκριση εκ του αποτελέσματος. Δεν μπορεί το μόνο σχέδιο να είναι η εκκένωση και να λείπουν τόσες χιλιάδες πυροσβέστες από τη θέση τους, να λείπουν τα εναέρια μέσα. Έλεγε ότι συντελούνται κοσμογονικές αλλαγές στο ζήτημα της αντιπυρικής προστασίας. Πού είναι; Το κρίνω εκ του αποτελέσματος και τις μαρτυρίες των πολιτών» ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου και κατέληξε: «Δεν μπορεί να επικαλείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι παρέλαβε χάος».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cu5xjgrknuk1)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ