Πολιτικη & Οικονομια

Επίσημα υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

«Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται συνέχεια, αλλά και τομή»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος
© ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Επίσημα υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ - Δεύτερος υποψήφιος μετά την Έφη Αχτσιόγλου

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι και επίσημα υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Τσακαλώτος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του το μεσημέρι της Παρασκευής από του Ψυρρή. 

Όπως είπε, η υποψηφιότητά του περιλαμβάνει το δίπολο «συνέχεια και τομή». Εξήγησε ότι «συνέχεια» είναι η παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα «και όσα καταφέραμε όλοι μαζί στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση» για να απαριθμήσει κεντρικές επιτυχίες της περιόδου διακυβέρνησης. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην «τομή», σχολιάζοντας ότι «όταν έχεις χάσει με τέτοια διαφορά προφανώς είναι πράγματα που δεν έχεις κατανοήσει και δεν έκανες καλά», συμπληρώνοντας ότι «ίσως δεν πείσαμε με τις προτάσεις και τις παρεμβάσεις μας».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολίασε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει ένα κομμάτι της αριστεράς» για να διευκρινίσει ότι «δεν μπορώ να φανταστώ αριστερά που δεν θέλει να κάνει ανοίγματα. Οραματίζομαι ένα κόμμα που ο πρόεδρος θα είναι πρώτος ανάμεσα σε ίσους. Θέλω ένα κόμμα που δεν λαϊκίζει, ένα κόμμα που είναι αξιόπιστο, αλλά δεν ενσωματώνει όλα τα αιτήματα από όπου κι αν έρχονται. Ένα κόμμα που ακούει, αλλά λέει συγχρόνως. Ως κυβέρνηση είχαμε επιτυχίες – ρυθμίσαμε το χρέος, βγήκαμε από τα μνημόνια. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν ταλαντεύτηκε ποτέ για τη Συμφωνία των Πρεσπών και, αν δεν είχε κάνει τίποτε άλλο, θα είχε μείνει στην ιστορία και μόνο γι’ αυτήν. Θέλουμε να απευθυνθούμε σε πολύ κόσμο. Πρέπει να εξηγήσουμε τις αξίες μας, τις θέσεις μας, τις προτάσεις μας. Έχει σχέση σε ποιους απευθύνεσαι, αλλά έχει την ίδια σχέση και ποιος είσαι εσύ. Πιστεύω στις εκλογές είχαμε μια πολλή θολή ταυτότητα. Το στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ξεκάθαρο». 

Σχετικά με τη στροφή του ΣΤΡΙΖΑ προς το Κέντρο ή προς τα αριστερά, ο κ. Τσακαλώτος σχολίασε: «Στη δική μου αντίληψη, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μείνει στο πλαίσιο της αριστεράς. Σημαίνει αυτό ότι δεν πρέπει να ανοιχτεί το κόμμα και σε άλλα στρώματα και ανθρώπους; Κάθε άλλο. Εργαζόμενους, ντιλίβερι, νέους, ΛΟΑΤΚΙ, σε ανθρώπους που δεν έχουν σήμερα σχέση με την αριστερά. Άλλη όμως είναι η ερώτηση για το πού απευθύνεσαι και άλλη το ποιος είσαι εσύ που κάνεις αυτή την απεύθυνση. Πρέπει να εξηγήσουμε τις αξίες, τις θέσεις, τις προτάσεις μας. Στις εκλογές είχαμε μια θολή ταυτότητα. Το στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία δεν ήταν ξεκάθαρο σε αυτές τις εκλογές». 

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφέρθηκε και στο δίπολο «ελευθερία ή έθνος», το οποίο διατύπωσαν στις ομιλίες τους στη Βουλή κατά τις προγραμματικές δηλώσεις ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, χαρακτηρίζοντάς το «συντηρητικό».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι ο δεύτερος υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος. Πριν από τρεις ημέρες είχε ανακοινώσει τη δική της υποψηφιότητα η Έφη Αχτσιόγλου

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cu1ug8j5om2h)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ