- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Ούτε ο Τύπος εκφοβίζεται ούτε η Δημοκρατία στον τόπο μας από τέτοιου είδους τρομοκρατικές επιθέσεις» τόνισε χθες η υφυπουργός με αρμοδιότητα τον Τύπο Σοφία Βούλτεψη, μετά την εμπρηστική επίθεση κατά της εβδομαδιαίας free press εφημερίδας «Athens Voice». Ανάλογες δηλώσεις έκαναν το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Μεταρρυθμιστές του Σπύρου Λυκούδη. Αλλά κι εμείς κι εκείνοι ξέρουμε πλέον καλά, επαναλήφθηκε χθες το πρωί με τον εμπρησμό των γραφείων της ακραιφνούς δυτικόφρονος εφημερίδας, ότι και ο Τύπος εκφοβίζεται και η Δημοκρατία στον τόπο μας συχνά είναι ανίσχυρη να απαντήσει σε τέτοιες επιθέσεις.
Το τελευταίο διάστημα, όμως, η καθημερινή βία είχε υποχωρήσει. Τα γιαούρτια σε διαφωνούντες στα αμφιθέατρα και σε εστιατόρια, τα χτισίματα καθηγητών στα γραφεία τους, τα σπασίματα στις διαδηλώσεις περίπου εξέλιπαν. Πολλοί, όσοι πιστεύουν (κατά τη γνώμη μου αυθαιρέτως) ότι για την έξαρση της καθημερινής βίας έφταιξε η χρεοκοπία της χώρας και, κυρίως, το Μνημόνιο, άρχισαν να μιλούν για εξομάλυνση.
Ωστόσο, όσοι ασχολούνται με τον δημόσιο λόγο και ιδίως όσοι γράφουν συγκρουσιακά, διατυπώνοντας απόψεις που δεν περιορίζονται στην ελεεινολογία των ξένων, στους άκαρδους κυβερνώντες και στις φρικτές αγορές, όσοι επιμένουν να μη βγάζουν την ελληνική κοινωνία από το κάδρο της ευθύνης για την κρίση της, γνωρίζουν άριστα ότι κυρίως στο Διαδίκτυο (αλλά όχι μόνο) ανθεί μια βιοτεχνία αφορισμών, καταγγελιών και ύβρεων εναντίον τους.
Είναι ένας λόγος εχθρικός που, στο όνομα μιας κάποιας αντισυστημικότητας (ναι, πολλοί χρησιμοποιούν την ίδια ορολογία), επινοεί αντιπάλους για να διεκδικήσει από αυτούς μια φαντασιακή ρεβάνς. Κάποιοι που τρέφονται από το μίσος, όμως, εύκολα μπορούν να μετατρέψουν τη φαντασία σε πραγματικότητα. Και κάπως έτσι, η ελεύθερη γνώμη είναι ξανά σε διωγμό στην Ελλάδα.
Σύμφωνοι, είναι προοδευτικός διωγμός.
* Αναδημοσίευση από «Τα Νέα»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιος ζήτησε τους ελέγχους και πότε;
Με αφορμή τα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας
Πώς αξιολογούν οι πολίτες την επίσκεψη Ρούμπιο στην Ελλάδα
Δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη απόφαση
«Θα είμαι πάντα ευγνώμων σε Τραμπ και Ρούμπιο»
Η αθέατη πλευρά μιας διπλωματικής θητείας
Η εξέλιξη έρχεται μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο η Αμερικανίδα πρέσβης είχε ζητήσει 100.000 δολάρια από δωρητή
Πού οφειλόταν η καθυστέρηση στην εξέλιξη του προγράμματος
Eγκαινίασε τη Σχολή Μη Επανδρωμένων και Αυτονόμων Συστημάτων Θάλασσας στο «ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ»
Παρουσίαση από τον Νίκο Ανδρουλάκη και τη Μιλένα Αποστολάκη - Ευθεία σύγκριση με την κυβέρνηση
Οι σύντροφοι της Χαριλάου Τρικούπη πήραν ένα άρθρο γνώμης που απευθυνόταν σε περιορισμένο κοινό και του χάρισαν πανελλήνια επιτυχία
Πυρά από τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων στη νυν δημοτική αρχή
Η συνομιλία με τους συντελεστές
Είχε αποχωρήσει τον Ιούλιο από τον ΣΥΡΙΖΑ
Τι προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος
Τι αναφέρει ο συντονιστής ομάδας εργασίας για το Ινστιτούτο του Αλέξη Τσίπρα
Με αφορμή τις εξελίξεις στα δυο κόμματα
Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι η σημερινή εικόνα της Γραμμής 1 είναι προβληματική
Τι είπε για στέγαση και ενεργειακή κρίση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.