Πολιτικη & Οικονομια

ΣΥΡΙΖΑ: Οι αυτοδιοικητικές εκλογές στο επίκεντρο της Πολιτικής Γραμματείας

Αύριο η υποψηφιότητα Τσακαλώτου για την ηγεσία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΣΥΡΙΖΑ: Οι αυτοδιοικητικές εκλογές στο επίκεντρο της Πολιτικής Γραμματείας
© ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές συζητήθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θέματα τακτικής και ενδεχόμενες υποψηφιότητες για δήμους και περιφέρειες, συζητήθηκαν στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την Περιφέρεια Αττικής επικρατέστερος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο νυν δήμαρχος Νίκαιας, Γιώργος Ιωακειμίδης, πρόσωπο που συγκεντρώνει ευρεία αποδοχή στην Κουμουνδούρου.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε η απόφαση της προηγούμενης συνεδρίασης για τον οδικό χάρτη και την διαδικασία για την εκλογή αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ που θα αποτελέσει και την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου.

Από την Κεντρική Επιτροπή θα ζητηθεί και η εξουσιοδότηση προκειμένου να αποφασίσει η Πολιτική Γραμματεία για τα θέματα των αυτοδιοικητικών εκλογών και συγκεκριμένες υποψηφιότητες σε δήμους και περιφέρειες. Η Πολιτική Γραμματεία από κοινού με την Επιτροπή για την Τοπική Αυτοδοίκησης θα συνεδριάσει ξανά την επόμενη Τρίτη, 18 Ιουλίου.

Η κούρσα διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής. Χθες, Τετάρτη (13.7), η Έφη Αχτσιόγλου ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος, ενώ αύριο, Παρασκευή την υποψηφιότητά του για την προεδρία αναμένεται να επισημοποιήσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από το Impact Hub στου Ψυρρή.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Παππάς αναμένεται να δηλώσει «παρών» στην κούρσα διαδοχής, προχωρώντας στις σχετικές ανακοινώσεις το Σάββατο, ενώ κλειστά τα χαρτιά τους κρατούν ο Παύλος Πολάκης και η Ρένα Δούρου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ