Πολιτικη & Οικονομια

Ζαχαριάδης: «Στον ΣΥΡΙΖΑ θα εκλέξουμε πρόεδρο, όχι βασιλιά ή ηγεμόνα»

«Δεν συμφωνώ με τα σενάρια δυαρχίας», σχολίασε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κώστας Ζαχαριάδης
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Κώστας Ζαχαριάδης: Η δήλωση για την εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ

Στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης. «Η ρότα του ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει όχι όμως και οι αξίες του», υπογράμμισε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Ο κ. Ζαχαριάδης ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους του Status 107,7, εάν ο νέος ή η νέα αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα χρεωθεί μία ενδεχόμενη αποτυχία στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. «Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι είναι πολύ βιαστικό να κριθεί η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ από το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Πρώτος σταθμός θα είναι οι ευρωπαϊκές εκλογές στα τέλη Μαΐου του 2024, και κατά τη γνώμη μου, το σημείο το κρίσιμο είναι οι επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε αυτές κι αν γίνουν. Και θέλω να πω κάτι, πρόεδρο θα εκλέξουμε στο κόμμα, ούτε βασιλιά, ούτε ηγεμόνα. Ολοι μαζί είμαστε και θα είμαστε στην ηγεσία και στην προμετωπίδα αυτού του κόμματος, και όλοι μας έχουμε τις ευθύνες μας μικρότερες ή μεγαλύτερες και για το πως φτάσαμε έως εδώ, αλλά και το πως θα βγούμε αυτό το τέλμα, και θα πάμε πολύ καλύτερα».

Σχετικά με τις τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ ενός μοντέλου δυαρχίας στην ηγεσία του κόμματος, ο Κώστας Ζαχαριάδης υπογράμμισε: «Καταρχήν εγώ δεν συμφωνώ με σενάρια δυαρχίας, τριαρχίας κλπ. Θεωρώ ότι η ηγεσία που θα εκλέξουμε μαζί με τα συλλογικά όργανα του κόμματος, θα μπορούν να ορίζουν και να καθορίζουν τη δουλειά του κόμματος. Δεν χρειαζόμαστε ούτε πολλούς αρχηγούς, ούτε μεγάλη γραφειοκρατία. Υπάρχουν αυτά τα μοντέλα σε κάποια κόμματα, ιδίως των πρασίνων στην Ευρώπη κτλ.... Εγώ νομίζω ότι πρέπει να εκλέξουμε μία ισχυρή ηγεσία, από τη νέα γενιά των στελεχών του κόμματος».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ