Πολιτικη & Οικονομια

Καιρίδης: «Με ανθρωπισμό, αλλά χωρίς αφέλειες η επόμενη τετραετία»

Αυτή είναι η κυβερνητική πολιτική της κυβέρνησης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης
© ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ/EUROKINISSI

Δημήτρης Καιρίδης: Οι προγραμματικές δηλώσεις του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου για τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης

Περιγραφή του προβλήματος της μετανάστευσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά και τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης έκανε ο νέος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, σήμερα (8.7) από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων.

«Βασική μας προτεραιότητα είναι η πάταξη της παράτυπης μετανάστευσης… η οποία περνά όμως όχι μόνο μέσα από τη φύλαξη των συνόρων μας και τις διεθνείς πρωτοβουλίες για την επιτήρηση του ευρύτερου χώρου της Μεσογείου. Περνά και μέσα από τη δημιουργία και την ενίσχυση νόμιμων οδών μετανάστευσης», υποστήριξε ο κ. Καιρίδης και συμπλήρωσε: «Στόχος μας είναι, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, να μην καθορίζουν τα εγκληματικά δίκτυα των διακινητών, ποιος μπαίνει και ποιος δεν μπαίνει στην Ευρώπη»

Επιπλέον, ο νέος υπουργός αναφέρθηκε στη Frontex και «την κακόβουλη και εκ του πονηρού επιλεκτική διαρροή εσωτερικών εγγράφων της Frontex που σκοπό έχουν να δημιουργήσουν ένα κλίμα πίεσης και διχασμού, ώστε να αποδυναμωθεί η προσπάθειά μας τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο». Σε σχέση με τη νόμιμη μετανάστευση είπε: «Όμως, ας είμαστε ειλικρινείς. Η ελληνική οικονομία, χάρη στη ραγδαία ανάπτυξή της, έχει έλλειψη σε εργατικά χέρια σε συγκεκριμένους τομείς, όπως η γεωργία, ο τουρισμός και η εστίαση και οι κατασκευές. Σήμερα, οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις έχουν κατακλυστεί από αιτήματα μετακλήσεων για εποχικούς εργάτες. Η οικονομία μας χρειάζεται να μπορεί να προσελκύει εξειδικευμένο προσωπικό, σε τομείς υψηλής τεχνολογίας, όπως κάνουν πολλές άλλες αναπτυγμένες χώρες».

Καιρίδης: «Στόχος η οικοδόμηση κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής μετανάστευσης και ασύλου»

Ο Δημήτρης Καιρίδης αναφέρθηκε και στον στόχο του Υπουργείου και της Κυβέρνησης για «οικοδόμηση μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής μετανάστευσης και ασύλου. Η πολυδιάσπαση και οι αντιπαραθέσεις των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ευνοεί το έγκλημα και την αναποτελεσματικότητα σε βάρος όλων μας. Ιδίως σε συνθήκες ελεύθερης διακίνησης προσώπων, χάρη στη μεγάλη κατάκτηση του Σένγκεν, μπορεί να οδηγήσει εκ νέου σε καταστροφικές κρίσεις, όπως ζήσαμε στο πρόσφατο παρελθόν. Για την Ευρώπη, η δευτερογενής πολιτική εκμετάλλευσή του είναι μια υπαρξιακή απειλή. Μπορεί να διαλύσει το ευρωπαϊκό εγχείρημα, τη μεγαλύτερη κατάκτηση των ευρωπαϊκών λαών μεταπολεμικά. Δικός μας στόχος είναι να το αποτρέψουμε».

Κλείνοντας την ομιλία του είπε πως «η ΝΔ ως η μεγαλύτερη πολιτικά δύναμη της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς σήμερα και η κατεξοχήν εκπρόσωπος του ευρωπαϊκού κέντρου θα συνεχίσει και την επόμενη τετραετία να υπερασπίζεται τη γραμμή του ορθού λόγου και της κοινής λογικής. Με ανθρωπισμό αλλά χωρίς αφέλειες. Και με γνώμονα το συμφέρον του τόπου…»

Δείτε ολόκληρη την τοποθέτηση του Δημήτρη Καιρίδη

Διαβάστε περισσότερα »»» Προγραμματικές Δηλώσεις Κυβέρνησης 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ