Πολιτικη & Οικονομια

Και πολύ άργησε ο σύντροφος Λοβέρδος

Το διαζύγιο όχι μόνο ήταν μονόδρομος αλλά πιθανότατα είναι ιδιαιτέρως ανακουφιστικό και για τις δύο πλευρές

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μάνος Βουλαρίνος σχολιάζει την αποχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου από το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής.

Ο Μάνος Βουλαρίνος σχολιάζει την αποχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου από το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής.

Το μόνο παράξενο στην αποχώρηση του συντρόφου Λοβέρδου από το ΠΑΣΟΚ είναι το πόσο άργησε. Στην πραγματικότητα ο πρώην υπουργός Παιδείας, Υγείας και Εργασίας ήταν ξένο σώμα για το φιλόδοξο πλην όμως περιορισμένων δυνατοτήτων ΠΑΣΟΚ το οποίο είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του νέου του προέδρου.

Ενα ΠΑΣΟΚ που μοιάζει με μια ελαφρώς πιο κόσμια εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ εξίσου παθιασμένη να καταγγέλλει το «καθεστώς» Μητσοτάκη, ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο επιμένει εν έτει 2023 να επικαλείται τον μπαμπούλα της δεξιάς, ένα ΠΑΣΟΚ που χωρίς κανέναν προφανή λόγο επέλεξε να ψαρέψει μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ στην όλο και μικρότερη λίμνη της αριστεράς αφήνοντας τον Μητσοτάκη να ψαρεύει ολομόναχος και ανενόχλητος στην τεράστια λίμνη του κέντρου, ένα ΠΑΣΟΚ που έχει εγκαταλειφτεί από τα ικανότερα στελέχη του δεν είναι ένα κόμμα που ταιριάζει σε έναν κλασσικό κεντρώο και (υποθέτω) με πολλές πολιτικές φιλοδοξίες ακόμα πολιτικό.

Από την άλλη πλευρά, ένας πολιτικός που εμπράκτως έχει ξεπεράσει το παλιομοδίτικο ταμπού της «επάρατης δεξιάς», που έχει να επιδείξει τρεις υπουργικές θητείες σε τρία σημαντικά υπουργεία (σε αντίθεση με τα περισσότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που το περισσότερο που έχουν να επιδείξουν είναι βουλευτικές θητείες, που απεχθάνεται τον συριζαϊσμό (έχοντας πέσει και θύμα του) δεν γίνεται εύκολα ανεκτός σε ένα κόμμα που έχει αποφασίσει ότι το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν σε όλα τα παραπάνω προσθέσετε τα χαμηλά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στον Βόρειο Τομέα (μέχρι και το ΚΚΕ το πέρασε) που άφησαν τον σύντροφο Λοβέρδο εκτός Βουλής, το διαζύγιο όχι μόνο ήταν μονόδρομος αλλά πιθανότατα είναι ιδιαιτέρως ανακουφιστικό και για τις δύο πλευρές. Το ΠΑΣΟΚ απαλλάσσεται από κάποιον που δεν ταιριάζει στο καινούργιο του προφίλ, ο πρόεδρός του απαλλάσσεται από το μοναδικό αντίπαλο δέος που είχε μείνει στο κόμμα και ο σύντροφος Λοβέρδος γλιτώνει από ένα κόμμα που κάνει ό,τι μπορεί για να παραμείνει περιορισμένων δυνατοτήτων και επιρροής.

Το επόμενο βήμα του συντρόφου Λοβέρδου λογικά θα είναι κάπου στη Νέα τη Δημοκρατία και την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Εκεί που τον περιμένει ήδη η συντριπτική πλειονότητα των ψηφοφόρων του κέντρου και κάποιοι παλιοί του σύντροφοι. Πολλοί παλιοί του σύντροφοι. Και μπράβο τους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ