Πολιτικη & Οικονομια

Σήμερα η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ - Τα σενάρια

Η Ο. Γεροβασίλη αρνήθηκε να αναλάβει την Κοινοβουλευτική Ομάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία σε πόντιουμ και σε μπάνερ
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας - Τα σενάρια για την εκλογή αρχηγού - Το «όχι» Γεροβασίλη

Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος για την επόμενη ημέρα στην Κουμουνδούρου μετά την παραίτηση τού Αλέξη Τσίπρα. 

Συγκεκριμένα, σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναμένεται να γίνουν οι πρώτες συνεννοήσεις με ζητούμενο να βρεθεί ένα modus vivendi, αλλά και το πρώτο «crash test» εφόσον αποδειχθεί ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, σε ό, τι αφορά τον «οδικό χάρτη» του επόμενου διαστήματος.

Με βάση πληροφορίες της ΕΡΤ, δεν φαίνεται να υπάρχει συμφωνία στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα. Θα κατατεθούν, πιθανότατα, προτάσεις για τη διεξαγωγή του συνεδρίου που θα «κλειδώσει» και τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου.

ΣΥΡΙΖΑ - Τρία Σενάρια

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τα σενάρια είναι τρία:

  • Εκλογή αρχηγού στις αρχές Σεπτεμβρίου και συνέδριο μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές
  • Εκλογή αρχηγού τέλη Ιουλίου και συνέδριο αρχές Σεπτεμβρίου
  • Συνέδριο και εκλογή αρχηγού μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Στα τρία σενάρια αποτυπώνονται οι τάσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς κάποιοι πιστεύουν ότι χρειάζεται χρόνος για να αναδειχθεί νέος πρόεδρος και να σταθεί σε σχέση με τη νωπή ακόμη αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα, ενώ κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι οι διεργασίες πρέπει να γίνουν το ταχύτερο δυνατό, ώστε το κόμμα να αναδιοργανωθεί και να μπει δυνατά στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών και βέβαια των ευρωεκλογών που ακολουθούν λίγους μήνες μετά.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctr0dhapchmh)

ΣΥΡΙΖΑ - «Όχι» Γεροβασίλη

Σύμφωνα με διαρροές πληροφοριών, η βουλεύτρια Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη, αρνήθηκε να αναλάβει επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Τη Δευτέρα αναμένεται συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος για την εκλογή επικεφαλής κοινοβουλευτικής ομάδας ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων, με την Όλγα Γεροβασίλη να ήταν επικρατέστερο πρόσωπο για τη θέση.

ΣΥΡΙΖΑ - Τα επικρατέστερα ονόματα για την ηγεσία

Μέσα στις επόμενες μέρες, μία από τις επόμενες δύο Κυριακές πιθανότατα, θα συνεδριάσει και η Κεντρική Επιτροπή, αλλά αυτό θα γίνει γνωστό σήμερα (2.7) μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Η Κεντρική Επιτροπή θα καθορίσει πώς ακριβώς θα γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές, πόσες και ποιες υποψηφιότητες θα υπάρχουν και πώς θα πρέπει να κατατεθούν

Στο μεταξύ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στον «στίβο» της διαδοχής είναι πολύ πιθανό να κατέβουν, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Παύλος Πολάκης και η Ρένα Δούρου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctqzw129qomx)

Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ