Πολιτικη & Οικονομια

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Δεν θα είμαι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Θέτει εαυτόν εκτός της κούρσας διαδοχής ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης έβαλε τέλος στα σενάρια περί υποψηφιότητάς του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ - Τι απαντά στο ενδεχόμενο εμπλοκής με τη διαδικασία εκλογής.
«Δεν θα θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ», ξεκαθαρίζει εν μέσω σεναριολογίας ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης © Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης έβαλε τέλος στα σενάρια περί υποψηφιότητάς του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ - Τι απαντά στο ενδεχόμενο εμπλοκής με τη διαδικασία εκλογής

«Δεν ενδιαφέρομαι να είμαι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα θέσω υποψηφιότητα», ανέφερε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, θέτοντας τον εαυτό του εκτός της κούρσας διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία του κόμματος.

Ερωτηθείς για το αν θα εμπλακεί ενεργά με τη διαδικασία εκλογής του νέου αρχηγού, απάντησε, στη ραδιοφωνική εκπομπή του Real FM: «Το αφήνω ανοιχτό, θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις. Δεν το αποκλείω».

Όλα αυτά ενώ τα γεγονότα οδηγούν σε άμεση δρομολόγηση εξελίξεων και διαδικασιών στο κόμμα, με πρώτη την απόφαση για την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ορκωμοσία των 300 βουλευτών τη Δευτέρα 3 Ιουλίου, θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, προκειμένου να εκλέξει νέο πρόεδρο της ΚΟ.

Όλες οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η Όλγα Γεροβασίλη θα προταθεί για επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και, εφόσον εκλεγεί, θα είναι το πρόσωπο που θα σηκώσει το βάρος της εκπροσώπησης του ΣΥΡΙΖΑ στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν προτίθεται να είναι ούτε υποψήφιος για την προεδρία της ΚΟ, αλλά θα παραμείνει απλός βουλευτής, κρατώντας, όπως όλα δείχνουν, την έδρα της Α' Πειραιώς και αφήνοντας εκτός τον Θοδωρή Δρίτσα.

Τα επόμενα βήματα για την εκλογή προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε ό,τι αφορά τα επόμενα βήματα που θα ακολουθηθούν στον ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή νέου προέδρου, η διαδικασία που προβλέπεται από το καταστατικό του κόμματος είναι να οριστεί συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας – κάτι που αναμένεται πιθανότατα εντός του Σαββατοκύριακου.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης αυτής, θα αποφασιστεί η ημερομηνία σύγκλησης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία θα αποφασίσει τη διεξαγωγή εκλογής νέου προέδρου από τη βάση.

Η ημερομηνία - ορόσημο φαίνεται να τοποθετείται μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου (δεν είναι απαραίτητο να έχει διεξαχθεί νωρίτερα το Συνέδριο) και έως τα τέλη του μήνα, καθώς ο μηχανισμός του κόμματος θα πρέπει να τεθεί εκ νέου σε σχηματισμό προεκλογικής μάχης, αυτή τη φορά για τις αυτοδιοικητικές κάλπες, και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να έχει νέο εκλεγμένο αρχηγό.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ