- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ξεκινά η εκταμίευση των πρώτων στεγαστικών δανείων για το πρόγραμμα «Σπίτι μου»
Τα βήμετα από τις 3 Απριλίου μέχρι σήμερα
«Σπίτι μου»: Ξεκινά η εκταμίευση των πρώτων στεγαστικών δανείων νέων μέσω του προγράμματος
Με υπογραφή του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ξεκινά η εκταμίευση των πρώτων δανείων του στεγαστικού προγράμματος «Σπίτι μου» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).
Τα πρώτα δάνεια αφορούν την αγορά πρώτων κατοικιών από νέους, μετά την έγκριση των δανείων από τις αντίστοιχες τράπεζες, καθώς και τον επιτυχημένο νομικό και τεχνικό έλεγχο των ακινήτων.
«Σπίτι μου»: Τα βήματα του προγράμματος
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα «Σπίτι μου» υλοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς και έχει τεράστια ανταπόκριση.
Συγκεκριμένα, από την έναρξη των αιτήσεων στις 3 Απριλίου 2023 μέχρι σήμερα:
- Υποβλήθηκαν συνολικά 36.544 αιτήσεις, εκ των οποίων έχουν ήδη αξιολογηθεί 25.573, δηλαδή 7 στις 10 (70%).
- Από τις 25.573 αξιολογημένες αιτήσεις, έλαβαν προέγκριση 17.606, δηλαδή σχεδόν 7 στις 10 (69%), ενώ οι υπόλοιπες απορρίφθηκαν, καθώς δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις.
- Από τις 17.066 προεγκρίσεις, έχουν ήδη εγκριθεί 4.706 δάνεια, δηλαδή πάνω από 1 στις 4 (28%), καθώς έχει βρεθεί ακίνητο και έχει ξεκινήσει ο νομικός και τεχνικός έλεγχος, με μέσο όρο ποσού έγκρισης 104.896 ευρώ περίπου.
- Το 62% των εγκεκριμένων δανείων αφορά αγορά πρώτης κατοικίας από ζευγάρια, ενώ το 87% αφορά δικαιούχους με ετήσιο εισόδημα έως 24.000 ευρώ.
- Το 39% των εγκεκριμένων δανείων αφορά αγορά πρώτης κατοικίας στην Αττική και το 22% στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ 7% αφορά στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και 6% στη Δυτική Ελλάδα και στη Θεσσαλία αντίστοιχα.
Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε: «Είμαι ευτυχής και υπερήφανος που η πρώτη μου υπογραφή ως υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης είναι η πρώτη εκταμίευση χρημάτων για το πρόγραμμα "Σπίτι μου", ένα πρόγραμμα το οποίο χειριζόμουν ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων από την πλευρά της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και, που σήμερα, μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και της ΔΥΠΑ, κάνουμε την πρώτη εκταμίευση προς τους δικαιούχους».
Από την πλευρά του, ο διοικητής της ΔΥΠΑ, κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, υπογράμμισε: «Η επανεκκίνηση της στεγαστικής πολιτικής, μετά από μία δεκαετία αδράνειας, φέρνει τα πρώτα αποτελέσματα, καθώς νέα ζευγάρια και νέοι αποκτούν την πρώτη τους κατοικία, μέσω του προγράμματος της ΔΥΠΑ. Η ανταπόκριση είναι πολύ μεγάλη και αυτό αποδεικνύει την ανάγκη που έρχεται να καλύψει το "Σπίτι μου". Η ΔΥΠΑ θα συνεχίσει να στηρίζει τους νέους με νέες δράσεις σε όλους τους τομείς αρμοδιότητάς της και να υλοποιεί με ταχύτητα τις πολιτικές της κυβέρνησης για τη στεγαστική προστασία του εργατικού δυναμικού».
Υπενθυμίζεται ότι, μέσω του προγράμματος «Σπίτι μου», νέοι ή νέα ζευγάρια, ηλικίας 25-39 ετών, μπορούν να αποκτήσουν κατοικία με μηνιαία δόση σημαντικά χαμηλότερη από εκείνη που αντιστοιχεί στα στεγαστικά δάνεια της αγοράς, καθώς το 75% του κεφαλαίου χορηγείται άτοκα από τη ΔΥΠΑ, ενώ, για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους και όσους αποκτήσουν την ιδιότητα αυτή, το δάνειο είναι άτοκο στο σύνολό του.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/spitimou.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι νεότεροι ψηφοφόροι μπαίνουν στην εκλογική διαδικασία με διαφορετικές εμπειρίες, αξίες και τρόπους ενημέρωσης
Πρώτο χρηματοδοτικό εργαλείο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την ΕΑΤ
Τέλος οι υπέρογκες επιβαρύνσεις για ασφαλιστική κάλυψη σε καταναλωτικά δάνεια
Απογοήτευση στον εμπορικό κόσμο, με τους καταναλωτές να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα
Αποτίμηση του κυβερνητικού έργου των τελευταίων 7 ετών και κριτική στην αντιπολίτευση
«Σχεδιάζουμε και εκτελούμε ένα πρόγραμμα πολιτισμού, με δύναμη βιώσιμης ανάπτυξης, εξωστρέφειας και συνεργασίας», τόνισε η υπουργός
Στο βίντεο με τη χρήση ΑΙ για animation, ο πρωθυπουργός περιγράφει όλα όσα πέτυχε η χώρα
Η λίστα περιλαμβάνει τρόφιμα, βασικά είδη διαβίωσης και σχολικά είδη
Ο υπουργός Επικρατείας παρέθεσε τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ
Για οργανωμένη και μετρήσιμη παρέμβαση, κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών
«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η ΝΔ κάνει όλα όσα λέει και θα συνεχίσει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Κατέληξε οπαδός της πολιτικής Τσίπρα» απαντά το ΠΑΣΟΚ
«Με μεθοδική δουλειά, αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής στη Δυτική Αττική», δήλωσε ο Περιφερειάρχης
«Συνεχίζουμε την προσπάθεια για ακόμη μεγαλύτερη τόνωση της απασχόλησης», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Στόχος να περιοριστούν οι έμμεσες επιπτώσεις του αυξημένου κόστους μεταφορών στην αγορά
Προθεσμία έως 6 Σεπτεμβρίου - Μισθός, πλήρης ασφάλιση και επιδόματα για νέους 15-29 ετών
«Αποκορύφωμα θράσους και έλλειψη επίγνωσης»
Ελλάδα και Ισραήλ υπέγραψαν τη διακρατική συμφωνία για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
«Έσχατο μέτρο οι συγχωνεύσεις σχολείων» σημειώνει η υπουργός Παιδείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.