Πολιτικη & Οικονομια

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Δεν θα τους τη χαρίσω - Η "Πλεύση Ελευθερίας" τούς πείραζε»

Τι είπε για τη δήλωση «εγώ κάνω για 100 βουλευτές»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Εκλογές 2023 - Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» για τις επιθέσεις πριν τις εκλογές και τη στάση της μέσα στη Βουλή

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε νέες δηλώσεις της σήμερα (26.6) στο Mega, δήλωσε ότι δεν πρόκειται «να τη χαρίσω» σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για τις επιθέσεις πριν τις εκλογές.

«Επί 15 ημέρες καθημερινά πριν τις εκλογές δεχόμασταν επιθέσεις, όχι από στελέχη μας, άνθρωποι που δεν είχαν σχέση με την Πλεύση, μπήκαν στα ψηφοδέλτια 20 μέρες πριν τις εκλογές και βρέθηκαν να φιλοξενούνται πρώτο τραπέζι παντού», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε: «Περάσαμε μια μεγάλη δοκιμασία, μια ανέντιμη επίθεση. Κάναμε έναν πολύ έντιμο αγώνα. Ό,τι προβλήθηκε ήταν η τηλεοπτική μου παρουσία σε κάποιους τηλεοπτικούς σταθμούς». 

Την ίδια ώρα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε και στη φράση της «εγώ κάνω για 100 βουλευτές», που είπε το βράδυ των εκλογών, μετά την ανακοίνωση για την είσοδό της στη Βουλή.  «Αναπαράγεται αυτό με μια διάθεση ειρωνείας. Εγώ τη δήλωσή μου τη χθεσινή την έκανα με ενθουσιασμό και για να αποδώσω την όρεξη που έχω για δουλειά. Τους βουλευτές μου θα τους βάλω να δουλέψουν για 20. Θέλουμε να χτίσουμε ένα υπόδειγμα της αντιπολίτευσης που αξίζει ο τόπος, έξω από τις καρικατούρες άλλων εποχών που συνεχίζουν να υπάρχουν. Έχω την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άσκησε αντιπολίτευση. Αντιπολίτευση σημαίνει υπεράσπιση της κοινωνίας. Να είσαι διαβασμένος και έτοιμος. Το να τα απορρίπτεις απλώς νομοσχέδια δεν είναι υπεράσπιση της κοινωνίας».

Σχετικά με την Κοινοβουλευτική της Ομάδα, σημείωσε: «Παίρνω απόλυτα την ευθύνη των βουλευτών που εξελέγησαν. Δεν είναι θέμα εντός – εκτός γραμμής. Δεν νομίζω ότι θα λειτουργήσουμε σε τέτοιο πλαίσιο. Δεν είναι η δική μου διάθεση να εφαρμόζω κομματικές γραμμές. Δεν αισθάνομαι ότι θα έχουμε τέτοιες διαφωνίες. Φυσικά ο βουλευτής ψηφίζει κατά συνείδηση. Αν προκύψουν αντιθέσεις θα πρέπει να επιλυθούν».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctmnutxghii9)

Βουλευτής με το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου ο Σπύρος Μπιμπίλας

Βουλευτής με το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, την «Πλεύση Ελευθερίας» αναδείχθηκε ο Σπύρος Μπιμπίλας. Ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ αναμένεται σε λίγες ημέρες να βρεθεί στα κοινοβουλευτικά έδρανα. Στην πρώτη του ανάρτηση στο Facebook μετά το εκλογικό αποτέλεσμα ο κ. Μπιμπίλας έγραψε: «Ευχαριστώ πολύ όλους τους φίλους  που μεσα σε δύσκολες συνθήκες αγκάλιασαν τον αγώνα μας για να μπει τελικά η Πλεύση Ελευθερίας και η Zωη Kωνσταντοπούλου στη Βουλή. Όπως πάντα μέχρι τώρα θα είμαι δίπλα στους δίκαιους αγώνες των πολιτών και ιδιαίτερα της μεγάλης οικογένειας των καλλιτεχνών για μια αξιοπρεπή,  δίκαιη και χωρίς προβλήματα ζωή....Με τη Ζωή στη νέα Βουλή ανοίγουμε τον δρόμο για μια ισχυρή αντιπολίτευση υπεράσπισης των πολιτών». 

Ευχαριστώ πολύ όλους τους φίλους που μεσα σε δύσκολες συνθήκες αγκάλιασαν τον αγώνα μας για να μπει τελικά η @...

Posted by Σπύρος Μπιμπίλας on Sunday, June 25, 2023

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ