Πολιτικη & Οικονομια

«Τεράστια ευθύνη το Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης»: Το πρώτο μήνυμα Παπαστεργίου για την υπουργοποίηση

Η συγκίνηση για το «αντίο» στον δήμο Τρικκαίων

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο νέος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου
© EUROKINISSI

Δημήτρης Παπαστεργίου: Ο δήμαρχος Τρικκαίων νέος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης - Το πρώτο μήνυμα για την υπουργοποίηση

«Τεράστια πρόκληση και ευθύνη» χαρακτήρισε ο Δημήτρης Παπαστεργίου τη θέση που αναλαμβάνει στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Ο δήμαρχος Τρικκαίων με ανάρτησή του στο Facebook λίγα μόλις λεπτά την ανακοίνωση τού ονόματός του από τα χείλη του νέου κυβερνητικού εκπρόσωπου, Παύλου Μαρινάκη, παραδέχθηκε ότι αλλιώς σχεδίαζε τη ζωή του μέχρι πρόσφατα, ώσπου ήρθε η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη και «άλλαξε τα δεδομένα».

«Προφανώς και αποδέχεσαι την πρόταση ενός ανθρώπου, στον οποίο πραγματικά πιστεύεις και ταυτίζεσαι μαζί του. Σε εκείνον που θεωρείς ως μοναδική ελπίδα για την Ελλάδα σήμερα. Σε ένα κόμμα, τη Νέα Δημοκρατία, που οι Έλληνες ξεκάθαρα επέλεξαν για τη διακυβέρνηση της χώρας και την επόμενη τετραετία. Μια πρόταση που δεν τιμά μόνο εμένα, αλλά και ολόκληρη την Ελληνική Αυτοδιοίκηση. Στα δευτερόλεπτα που μεσολαβούν, σκέφτεσαι: Το σπίτι και την οικογένειά σου. Τον Δήμο σου και τα Τρίκαλα που λατρεύεις. Την Αυτοδιοίκηση που υπηρετείς από το 2002…. Η Ελλάδα όμως αλλάζει και οφείλουμε να είμαστε όλοι εκεί. Να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Μαζί με μία ομάδα ανθρώπων που απέδειξε πως θέλει, ξέρει και μπορεί να τα καταφέρει. Και τι υπέροχο να μπορείς και εσύ, με τις γνώσεις και την εμπειρία σου, να είσαι εκεί και να βοηθάς όσο μπορείς περισσότερο», σχολιάζει στην ανάρτησή του ο Δημήτρης Παπαστεργίου. 

Ο νέος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης δεν κρύβει τη συγκίνησή του για τον δήμο Τρικκαίων, στον οποίο διετέλεσε -μέχρι σήμερα- δήμαρχος για δύο θητείες, αλλά και δημοτικός σύμβουλος επί σειρά ετών. «Αποχαιρετώ τον Δήμο Τρικκαίων με τεράστια συγκίνηση, σεβασμό και αγάπη. Ο Δήμος ήταν είναι και θα είναι για ΠΑΝΤΑ το σπίτι μου. Αύριο θα κινήσουμε τις διαδικασίες για την εκλογή νέου Δημάρχου από την ομάδας μας, την “Επανεκκίνηση”, που θα “τρέξει” τον Δήμο και θα είναι ο ίδιος που θα διεκδικήσει εκ νέου την ψήφο των Τρικαλινών τον Οκτώβρη. Φεύγω με την ικανοποίηση πως αλλάξαμε τα δεδομένα. Οι μεγάλες αλλαγές είναι σε φάση υλοποίησης και πολλές άλλες ξεκινούν, με εξασφαλισμένους πόρους. Τα Τρίκαλα σε λίγους μήνες θα είναι διαφορετικά, όμορφα, σύγχρονα, ασφαλή, ανθρώπινα. Ένα τεράστιο “Ευχαριστώ” σε όλους και σε όλες για την εμπιστοσύνη αλλά και την κατανόησή τους. Δημότες, αλλά και εργαζόμενους στο Δήμο. Αναλαμβάνω ένα Υπουργείο του οποίου ηγήθηκε ένας από τους πιο αποτελεσματικούς Υπουργούς, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, με Υφυπουργό τον φοβερό Θοδωρή Λιβάνιο. Και η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη». 

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου καταλήγει σημειώνοντας: «Να συνεχίσουμε ακόμη πιο τολμηρά και πιο γρήγορα, να απλοποιήσουμε τις ζωές μας μέσω την ψηφιοποίησης. Να εκπλήξουμε και πάλι ευχάριστα τους πολίτες μας, που δικαίως νοιώθουν πως ενίοτε το κράτος δεν τους καταλαβαίνει. Γιατί η ψηφιακή διακυβέρνηση δεν είναι εφαρμογές και προγράμματα που αφορούν τους συναδέλφους μου μηχανικούς και προγραμματιστές. Είναι μία άλλη Ελλάδα, σύγχρονη, ευέλικτη, ψηφιακά ασφαλής, προετοιμασμένη για νέες προκλήσεις, με αντανακλαστικά, αποτελεσματική, άμεση, ανοιχτή σε όλες και όλους. Η Ελλάδα που ο Πρωθυπουργός έχει οραματιστεί, αυτή που θέλεις, θέλω, θέλουμε και μας αξίζει».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Δημήτρη Παπαστεργίου

Τεράστια τιμή, τεράστια πρόκληση και ευθύνη!
Αλλιώς σχεδίαζα τη ζωή μου μέχρι πρόσφατα, όμως η πρόταση του Πρωθυπουργού Kyriakos Mitsotakis άλλαξε τα δεδομένα.
Προφανώς και αποδέχεσαι την πρόταση ενός ανθρώπου στον οποίο πραγματικά πιστεύεις και ταυτίζεσαι μαζί του.
Σε εκείνον που θεωρείς μοναδική ελπίδα για την Ελλάδα σήμερα.
Σε ένα κόμμα, τη Νέα Δημοκρατία, που οι Έλληνες ξεκάθαρα επέλεξαν για τη διακυβέρνηση της χώρας και την επόμενη τετραετία.
Μια πρόταση που δεν τιμά μόνο εμένα αλλά και ολόκληρη την Ελληνική Αυτοδιοίκηση.
Στα δευτερόλεπτα που μεσολαβούν σκέφτεσαι:
Το σπίτι και την οικογένειά σου.
Το Δήμο σου και τα Τρίκαλα που λατρεύεις.
Την Αυτοδιοίκηση που υπηρετείς από το 2002….
Η Ελλάδα όμως αλλάζει και οφείλουμε να είμαστε όλοι εκεί.
Να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε.
Μαζί με μία ομάδα ανθρώπων που απέδειξε πως θέλει, ξέρει και μπορεί να τα καταφέρει.
Και τί υπέροχο να μπορείς και εσύ, με τις γνώσεις και την εμπειρία σου, να είσαι εκεί και να βοηθάς όσο μπορείς περισσότερο.
Αποχαιρετώ το Δήμο Τρικκαίων με τεράστια συγκίνηση, σεβασμό και αγάπη. Ο Δήμος ήταν είναι και θα είναι για ΠΑΝΤΑ το σπίτι μου. Αύριο θα κινήσουμε τις διαδικασίες για την εκλογή νέου Δημάρχου από την ομάδας μας, την Επανεκκίνηση, που θα τρέξει το Δήμο και θα είναι ο ίδιος που θα διεκδικήσει εκ νέου την ψήφο των Τρικαλινών τον Οκτώβρη.
Φεύγω με την ικανοποίηση πως αλλάξαμε τα δεδομένα. Οι μεγάλες αλλαγές είναι σε φάση υλοποίησης και πολλές άλλες ξεκινούν, με εξασφαλισμένους πόρους.
Τα Τρίκαλα σε λίγους μήνες θα είναι διαφορετικά, όμορφα, σύγχρονα, ασφαλή, ανθρώπινα. Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους για την εμπιστοσύνη αλλά και την κατανόησή τους. Δημότες αλλά και εργαζόμενους στο Δήμο.
Αναλαμβάνω ένα Υπουργείο του οποίου ηγήθηκε ένας από τους πιο αποτελεσματικούς Υπουργούς, ο Kyriakos Pierrakakis, με Υφυπουργό τον φοβερό Thodoris Livanios. Και η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη.
Να συνεχίσουμε ακόμη πιο τολμηρά και πιο γρήγορα, να απλοποιήσουμε τις ζωές μας μέσω την ψηφιοποίησης. Να εκπλήξουμε και πάλι ευχάριστα τους πολίτες μας, που δικαίως νοιώθουν πως ενίοτε το κράτος δεν τους καταλαβαίνει.
Γιατί η ψηφιακή διακυβέρνησης δεν είναι εφαρμογές και προγράμματα που αφορούν τους συναδέλφους μου μηχανικούς και προγραμματιστές.
Είναι μία άλλη Ελλάδα, σύγχρονη, ευέλικτη, ψηφιακά ασφαλής, προετοιμασμένη για νέες προκλήσεις, με αντανακλαστικά, αποτελεσματική, άμεση, ανοιχτή σε όλες και όλους.
Η Ελλάδα που ο Πρωθυπουργός έχει οραματιστεί, αυτή που θέλεις, θέλω, θέλουμε και μας αξίζει.

Τεράστια τιμή, τεράστια πρόκληση και ευθύνη! Αλλιώς σχεδίαζα τη ζωή μου μέχρι πρόσφατα, όμως η πρόταση του Πρωθυπουργού...

Posted by Dimitris Papastergiou on Monday, June 26, 2023

Διαβάστε επίσης »»» Ποιος είναι ο Δημήτρης Παπαστεργίου, o νέος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ