Πολιτικη & Οικονομια

Μάγδα Φύσσα για «Σπαρτιάτες»: «Να τους χαίρεστε - Τους θέλατε και τους βγάλατε»

Πώς σχολιάζει η μητέρα του Παύλου Φύσσα την είσοδο του κόμματος στη Βουλή

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάγδα Φύσσα
© ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Εκλογές 2023: Η Μάγδα Φύσσα για την είσοδο του κόμματος «Σπαρτιάτες» στη Βουλή - Ποιος είναι ο επικεφαλής του

Η Μάγδα Φύσσα, η μητέρα του δολοφονημένου αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, σε δήλωσή της αναφέρθηκε στην είσοδο του κόμματος «Σπαρτιάτες» στη Βουλή. «Να τους χαίρεστε. Τους θέλατε και τους βγάλατε».

«Να τους χαίρεστε. Τους θέλατε και τους βγάλατε. Κάποιοι δούλεψαν για αυτό. Εγώ είμαι εδώ στον δρόμο και παλεύω για τον φασισμό που τον έχω στην πλάτη μου», δήλωσε συγκεκριμένα στο debater.gr η Μάγδα Φύσσα και πρόσθεσε: «Δουλέψατε όλοι για να μπουν και πάλι στη Βουλή. Τώρα αν μια μονάδα δεν τους ήθελε και οι υπόλοιποι τους ήθελαν. Όλα τα κανάλια έλεγαν ότι είναι κάτι καινούργιο. Πάρτε τώρα το κάτι καινούργιο που είναι ο Κασιδιάρης μέσα… Αλίμονο για εμάς που είμαστε στον δρόμο και παλεύουμε κατά του φασισμού δέκα χρόνια τώρα για να έρθει μια μέρα και να ακούσουμε Σπαρτιάτες και να είναι ο Κασιδιάρης μέσα». 

Σε άλλο σημείο της δήλωσής της η Μάγδα Φύσσα πρόσθεσε: «Ε κάποιος δούλεψε για αυτό. Εγώ μέχρι σήμερα δεν είχα ακούσει ότι υπάρχουν οι Σπαρτιάτες σαν κόμμα και πλέον έχουν μπει στη Βουλή. Η κοινωνία που τους έβγαλε να τους χαίρεται και να ξέρει πως θα μας βρει απέναντι του και δε θα κάνουμε πίσω».

Βασίλης Στίγκας: Ποιος είναι ο επικεφαλής των «Σπαρτιατών»

Με τη στήριξη του καταδικασμένου για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, Ηλία Κασιδιάρη και υποψήφιους που βρίσκονταν στη λίστα του, μπαίνουν στη Βουλή οι «Σπαρτιάτες» με επικεφαλής τον Βασίλη Στίγκα.

Άλλωστε, στην πρώτη επίσημη δήλωση μετά τα exit poll και τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών που δείχνουν ότι το μόρφωμα κατακτά ποσοστό της τάξης 4,7% και 12 - 13 έδρες, ο επικεφαλής του κόμματος, Βασίλης Στίγκας, ευχαρίστησε τον Ηλία Κασιδιάρη για την ώθηση που έδωσε στο κόμμα του ενόψει εκλογών μετά τις δηλώσεις υποστήριξης που πραγματοποίησε μέσα από τη φυλακή. «Ευχαριστούμε τον Ηλία Κασιδιάρη, ήταν το καύσιμο, που μας έδωσε την ώθηση για να φτάσουμε σε αυτό εδώ το αποτέλεσμα», είπε μεταξύ άλλων κ. Στίγκας.

Το κόμμα «Σπαρτιάτες» δεν είχε κατέλθει στον «α' γύρο» των εθνικών εκλογών, με τον Ηλία Κασιδιάρη να έχει επιχειρήσει να είναι υποψήφιος με το κόμμα «Έλληνες», το οποίο «κόπηκε» από τον Άρειο Πάγο, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν η προσπαθεια του κόμματος «ΕΑΝ» που είχε ιδρύσει ο επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος, το οποίο είχε περάσει τον έλεγχο της νομιμότητας και συμμετείχε στις εκλογές αλλά χωρίς επιτυχία. Εκεί που απέτυχε ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος, πέτυχε ο Βασίλης Στίγκας ως άλλος «δούρειος ίππος» του Ηλία Κασιδιάρη. 

Μάγδα Φύσσα για «Σπαρτιάτες»: «Να τους χαίρεστε - Τους θέλατε και τους βγάλατε»
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ποιος είναι ο Βασίλης Στίγκας 

Ο Βασίλης Στίγκας ξεκίνησε την πολιτική σταδιοδρομία του στη ΝΔ, ενώ ακολούθησε τον Αντώνη Σαμαρά στην Πολιτική Άνοιξη και εν συνεχεία προσχώρησε στον ΛΑΟΣ. Τη δεκαετία του 2010 προσχώρησε στον Ριζοσπαστικό Εθνικό Συναγερμό, το 2017 ίδρυσε το εθνικιστικό κόμμα «Σπαρτιάτες», ενώ το 2019 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ένωση Κεντρώων. Ως υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ένωσης Κεντρώων έλαβε 752 ψήφους και ως υποψήφιος βουλευτής στη Βοιωτία έλαβε 35 ψήφους και ήταν τελευταίος στο ψηφοδέλτιο. Παράλληλα ήταν μέλος και της Εθνικής Λαϊκής Συνείδησης (ΕΛΑΣΙΝ).

Γεννήθηκε στην Λειβαδιά Βοιωτίας το 1964 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στη σχολή Μηχανικών αεροσκαφών και για 22 μήνες υπηρέτησε στην Αεροπορία στρατού ως μηχανικός ελικοπτέρων εδάφους και αέρος.  Από το 1986 εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας και τα τελευταία 25 χρόνια στην βιοτεχνία τροφίμων. Ο ίδιος αναφέρει ότι ασχολείται παράλληλα με την δημοσιογραφία, είναι παντρεμένος και έχει αποκτήσει δύο κόρες και έναν γιο.

Η δήλωση του Βασίλη Στίγκα μετά το εκλογικό αποτέλεσμα

«Το βασικό ρητό των Σπαρτιατών είναι “η ισχύς εν τη ενώσει”. Κάτι το οποίο δυστυχώς λείπει σήμερα από τη χώρα μας. Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου, στον δύσκολο αγώνα που κάναμε για τρεις εβδομάδες, να ευχαριστήσω όλους του Έλληνες που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τα εκατοντάδες μέλη μας σε όλη την Ελλάδα που δούλεψαν ακούραστα όλο αυτό το μικρό χρονικό διάστημα για να φτάσουμε σήμερα εδώ και οι Σπαρτιάτες να μπουν στη Βουλή με ένα πολύ καλό ποσοστό, για αρχή τουλάχιστον και θα δούμε στη συνέχεια.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον Ηλία Κασιδιάρη. Ήταν το καύσιμο που μας έδωσε την ώθηση για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Θέλω να ενημερώσω τον ελληνικό λαό, ότι θα σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών του και θα φέρουμε νέο ύφος και ήθος στο Ελληνικό Κοινοβούλιο

Οι Σπαρτιάτες και πριν ακόμα γίνουν πολιτικός φορέας, ήταν ένα δίκτυο κοινωνικής δράσης που βοηθούσε τους αδύναμος συμπατριώτες μας που είχαν πιεστεί στα χρόνια του μνημονίου. Το θετικό πρόσημο που κουβαλάμε πάντοτε μαζί μας είναι να είμαστε δίπλα στον Έλληνα, στον άνθρωπο που υποφέρει και δεν μπορεί να βρει το δίκιο του και προσπαθεί καθημερινά να τα φέρει βόλτα».

Από πού συγκέντρωσαν το ποσοστό τους οι «Σπαρτιάτες»

Σύμφωνα με την ανάλυση των μετακινήσεων ψηφοφόρων από τα στοιχεία του exit poll, οι «Σπαρτιάτες» φαίνεται ότι έλαβαν περίπου το 50% της δύναμής τους από την «Ελληνική Λύση» του Βελόπουλου. Ειδικότερα, το 20% προέρχεται από την Ελληνική Λύση, 17% από τη ΝΙΚΗ, 12% από την Πλεύση Ελευθερίας, 2% από τη ΝΔ, 1,4% από το ΣΥΡΙΖΑ, 1,3% από το ΠΑΣΟΚ, 20% από άλλο κόμμα.

Διαβάστε περισσότερα »»» Εκλογές 2023

Μάγδα Φύσσα για «Σπαρτιάτες»: «Να τους χαίρεστε - Τους θέλατε και τους βγάλατε»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ