Πολιτικη & Οικονομια

«Σπαρτιάτες»: Ευχαρίστησε τον Κασιδιάρη ο επικεφαλής του κόμματος

Οι πρώτες δηλώσεις του Βασίλη Στίγκα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκλογές 2023 - «Σπαρτιάτες»: Ευχαρίστησε τον Κασιδιάρη ο Βασίλης Στίγκας
© EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εκλογές 2023 - «Σπαρτιάτες»: Ευχαρίστησε τον Κασιδιάρη ο επικεφαλής του κόμματος, Βασίλης Στίγκας

Την πρώτη επίσημη δήλωση μετά τα αποτελέσματα των εκλογών που δείχνουν ότι το ακροδεξιό μόρφωμα «Σπαρτιάτες» θα μπει στην επόμενη Βουλή, έκανε ο επικεφαλής του κόμματος, Βασίλης Στίγκας.

Ο κ. Στίγκας δεν παρέλειψε μάλιστα να κάνει ξεχωριστή αναφορά στον καταδικασμένο για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, Ηλία Κασιδιάρη, ευχαριστώντας τον για την ώθηση που έδωσε στο κόμμα του ενόψει εκλογών μετά τις δηλώσεις υποστήριξης που πραγματοποίησε μέσα από τη φυλακή. «Ευχαριστούμε τον Ηλία Κασιδιάρη, ήταν το καύσιμο, που μας έδωσε την ώθηση για να φτάσουμε σε αυτό εδώ το αποτέλεσμα», είπε μεταξύ άλλων κ Στίγκας. «Οι Σπαρτιάτες έρχονται για να ενώσουν όχι για να διχάσουν» ανέφερε.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος, ο Σπαρτιάτες συγκεντρώνουν 4,7% και καταλαμβάνουν 12 έδρες στη νέα Βουλή.

Η δήλωση του Βασίλη Στίγκα μετά το εκλογικό αποτέλεσμα

«Το βασικό ρητό των Σπαρτιατών είναι “η ισχύς εν τη ενώσει”. Κάτι το οποίο δυστυχώς λείπει σήμερα από τη χώρα μας. Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου, στον δύσκολο αγώνα που κάναμε για τρεις εβδομάδες, να ευχαριστήσω όλους του Έλληνες που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τα εκατοντάδες μέλη μας σε όλη την Ελλάδα που δούλεψαν ακούραστα όλο αυτό το μικρό χρονικό διάστημα για να φτάσουμε σήμερα εδώ και οι Σπαρτιάτες να μπουν στη Βουλή με ένα πολύ καλό ποσοστό, για αρχή τουλάχιστον και θα δούμε στη συνέχεια.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον Ηλία Κασιδιάρη. Ήταν το καύσιμο που μας έδωσε την ώθηση για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Θέλω να ενημερώσω τον ελληνικό λαό, ότι θα σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών του και θα φέρουμε νέο ύφος και ήθος στο Ελληνικό Κοινοβούλιο

Οι Σπαρτιάτες και πριν ακόμα γίνουν πολιτικός φορέας, ήταν ένα δίκτυο κοινωνικής δράσης που βοηθούσε τους αδύναμος συμπατριώτες μας που είχαν πιεστεί στα χρόνια του μνημονίου. Το θετικό πρόσημο που κουβαλάμε πάντοτε μαζί μας είναι να είμαστε δίπλα στον Έλληνα, στον άνθρωπο που υποφέρει και δεν μπορεί να βρει το δίκιο του και προσπαθεί καθημερινά να τα φέρει βόλτα».

Από πού συγκέντρωσαν το ποσοστό τους οι «Σπαρτιάτες»

Σύμφωνα με την ανάλυση των μετακινήσεων ψηφοφόρων από τα στοιχεία του exit poll, οι «Σπαρτιάτες» φαίνεται ότι έλαβαν περίπου το 50% της δύναμής τους από την «Ελληνική Λύση» του Βελόπουλου.

Ειδικότερα, το 20% προέρχεται από την Ελληνική Λύση, 17% από τη ΝΙΚΗ, 12% από την Πλεύση Ελευθερίας, 2% από τη ΝΔ, 1,4% από το ΣΥΡΙΖΑ, 1,3% από το ΠΑΣΟΚ, 20% από άλλο κόμμα.

«Σπαρτιάτες»: Ευχαρίστησε τον Κασιδιάρη ο επικεφαλής του κόμματος

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ