- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
«Σπαρτιάτες»: Ευχαρίστησε τον Κασιδιάρη ο επικεφαλής του κόμματος
Οι πρώτες δηλώσεις του Βασίλη Στίγκα
Εκλογές 2023 - «Σπαρτιάτες»: Ευχαρίστησε τον Κασιδιάρη ο επικεφαλής του κόμματος, Βασίλης Στίγκας
Την πρώτη επίσημη δήλωση μετά τα αποτελέσματα των εκλογών που δείχνουν ότι το ακροδεξιό μόρφωμα «Σπαρτιάτες» θα μπει στην επόμενη Βουλή, έκανε ο επικεφαλής του κόμματος, Βασίλης Στίγκας.
Ο κ. Στίγκας δεν παρέλειψε μάλιστα να κάνει ξεχωριστή αναφορά στον καταδικασμένο για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, Ηλία Κασιδιάρη, ευχαριστώντας τον για την ώθηση που έδωσε στο κόμμα του ενόψει εκλογών μετά τις δηλώσεις υποστήριξης που πραγματοποίησε μέσα από τη φυλακή. «Ευχαριστούμε τον Ηλία Κασιδιάρη, ήταν το καύσιμο, που μας έδωσε την ώθηση για να φτάσουμε σε αυτό εδώ το αποτέλεσμα», είπε μεταξύ άλλων κ Στίγκας. «Οι Σπαρτιάτες έρχονται για να ενώσουν όχι για να διχάσουν» ανέφερε.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος, ο Σπαρτιάτες συγκεντρώνουν 4,7% και καταλαμβάνουν 12 έδρες στη νέα Βουλή.
Η δήλωση του Βασίλη Στίγκα μετά το εκλογικό αποτέλεσμα
«Το βασικό ρητό των Σπαρτιατών είναι “η ισχύς εν τη ενώσει”. Κάτι το οποίο δυστυχώς λείπει σήμερα από τη χώρα μας. Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου, στον δύσκολο αγώνα που κάναμε για τρεις εβδομάδες, να ευχαριστήσω όλους του Έλληνες που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τα εκατοντάδες μέλη μας σε όλη την Ελλάδα που δούλεψαν ακούραστα όλο αυτό το μικρό χρονικό διάστημα για να φτάσουμε σήμερα εδώ και οι Σπαρτιάτες να μπουν στη Βουλή με ένα πολύ καλό ποσοστό, για αρχή τουλάχιστον και θα δούμε στη συνέχεια.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον Ηλία Κασιδιάρη. Ήταν το καύσιμο που μας έδωσε την ώθηση για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Θέλω να ενημερώσω τον ελληνικό λαό, ότι θα σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών του και θα φέρουμε νέο ύφος και ήθος στο Ελληνικό Κοινοβούλιο
Οι Σπαρτιάτες και πριν ακόμα γίνουν πολιτικός φορέας, ήταν ένα δίκτυο κοινωνικής δράσης που βοηθούσε τους αδύναμος συμπατριώτες μας που είχαν πιεστεί στα χρόνια του μνημονίου. Το θετικό πρόσημο που κουβαλάμε πάντοτε μαζί μας είναι να είμαστε δίπλα στον Έλληνα, στον άνθρωπο που υποφέρει και δεν μπορεί να βρει το δίκιο του και προσπαθεί καθημερινά να τα φέρει βόλτα».
Από πού συγκέντρωσαν το ποσοστό τους οι «Σπαρτιάτες»
Σύμφωνα με την ανάλυση των μετακινήσεων ψηφοφόρων από τα στοιχεία του exit poll, οι «Σπαρτιάτες» φαίνεται ότι έλαβαν περίπου το 50% της δύναμής τους από την «Ελληνική Λύση» του Βελόπουλου.
Ειδικότερα, το 20% προέρχεται από την Ελληνική Λύση, 17% από τη ΝΙΚΗ, 12% από την Πλεύση Ελευθερίας, 2% από τη ΝΔ, 1,4% από το ΣΥΡΙΖΑ, 1,3% από το ΠΑΣΟΚ, 20% από άλλο κόμμα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.