Πολιτικη & Οικονομια

Μηταράκης για ναυάγιο Πύλου: Το μοιραίο αλιευτικό έκανε 18 φορές το δρομολόγιο

Επέρριψε ευθύνες στην ΕΕ για τα κυκλώματα διακίνησης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μηταράκης για ναυάγιο Πύλου: Το μοιραίο αλιευτικό έκανε 18 φορές το δρομολόγιο
©ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ναυάγιο στην Πύλο - Μηταράκης: Το μοιραίο αλιευτικό έκανε 18 φορές το δρομολόγιο, οι διακινητές έβγαλαν εκατομμύρια

Στην αποκάλυψη ότι υπάρχουν αναφορές πως το μοιραίο αλιευτικό είχε κάνει άλλες 18 φορές το ίδιο δρομολόγιο προχώρησε ο υποψήφιος βουλευτής Χίου της ΝΔ και τέως υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, ο κ. Μηταράκης τόνισε την ανάγκη να σπάσει ο φαύλος κύκλος των κυκλωμάτων διακίνησης στη Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο OPEN, εξήγησε ότι η Ελλάδα εφάρμοσε μία αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική και γίνονται νόμιμες αποτροπές στα εθνικά και ευρωπαϊκά σύνορα τα οποία και οι ελληνικές αρχές προστατεύουν. «Εμείς προλαβαίνουμε τις παράνομες αφίξεις στα σύνορα, με σκάφη του Λιμενικού και με δυνάμεις της Αστυνομίας και τεχνικά μέσα στα σύνορα», είπε.

Μιλώντας για τα κυκλώματα λαθροδιακίνησης ο κ. Μηταράκης επέρριψε ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνοντας πως με την αμφίσημη πολιτική της από την μία διατείνεται πως πολεμά τους λαθροδιακινητές, την ίδια στιγμή όμως, επιβραβεύει και τις παράνομες αφίξεις.

«Οι διακινητές έβγαλαν πάνω από 5 εκατ. από το αλιευτικό»

«Είναι μία μεγάλη μπίζνα. Το εν λόγω πλοίο που βυθίστηκε, υπάρχουν αναφορές πως είχε κάνει το ίδιο δρομολόγιο 18 φορές. Όπως μαθαίνουμε οι διακινητές έβγαλαν πάνω από 5 εκατομμύρια από το συγκεκριμένο σκάφος. Φανταστείτε αυτό το σκάφος και πόσα άλλα στη Μεσόγειο, πόσα δεκάδες εκατομμύρια αποφέρουν στα κυκλώματα αυτά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης.

Κλείνοντας είπε πως εδώ και χρόνια ασκείται μεγάλη πίεση από την αριστερά αλλά και από ΜΚΟ για να αλλάξει η μεταναστευτική πολιτική της χώρας. «Είτε για ιδεολογικούς σκοπούς, είτε για οικονομικούς, ορισμένοι είναι υπέρ των ανοιχτών συνόρων», είπε χαρακτηριστικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ