Πολιτικη & Οικονομια

Η ΝΔ διέγραψε τον Σπήλιο Κρικέτο μετά την κυνική δήλωση για τους πρόσφυγες

«Οι υπόλοιποι που δεν πνίγηκαν τι έκαναν;»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η ΝΔ διέγραψε τον Σπήλιο Κρικέτο μετά την κυνική δήλωση για τους πρόσφυγες
@ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ναυάγιο στην Πύλο: Η ΝΔ διέγραψε τον Σπήλιο Κρικέτο μετά την κυνική δήλωση για τους μετανάστες: «Οι υπόλοιποι που δεν πνίγηκαν τι έκαναν;» 

Στη διαγραφή του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ Σπήλιου Κρικέτου προχώρησε η ΝΔ μετά την κυνική δήλωση που έκανε για τους μετανάστες, με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου. 

Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ τονίζει ότι «απόψεις όπως αυτές που εξέφρασε ο Σπ. Κρικέτος δεν έχουν καμία θέση στο κόμμα μας».

Η ανακοίνωση διαγραφής Κρικέτου από τη ΝΔ

«Με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλου Μαρινάκη ο υποψήφιος βουλευτής, Σπήλιος Κρικέτος διαγράφεται από τη Νέα Δημοκρατία. Απόψεις, όπως αυτές που εξέφρασε ο Σπ. Κρικέτος δεν έχουν καμία θέση στο κόμμα μας.

»Η κυβέρνηση της ΝΔ εφάρμοσε μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, με φύλαξη των συνόρων αλλά με προστασία της ανθρώπινης ζωής, διασώζοντας χιλιάδες ανθρώπους που κινδυνεύαν στη θάλασσα και δίνοντας τέλος σε κολαστήρια όπως αυτό της Μόριας. Δηλώσεις μίσους και ρατσισμού είναι εκτός του αξιακού πλαισίου της ΝΔ» αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

«Οι υπόλοιποι που δεν πνίγηκαν τι έκαναν;» 

Ο Σπήλιος Κρικέτος μιλώντας στο Kontra, με αφορμή το ναυάγιο στην Πύλο, δήλωσε αρχικά: «Το μόνο σίγουρο είναι ότι η χώρα μας δεν μπορεί να αντέξει άλλους μετανάστες. Καταλαβαίνετε όλοι το γιατί. Κάντε μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας και δείτε τι συμβαίνει». Μάλιστα, επανέλαβε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της εκπομπής τη φράση «δεν χωράνε άλλοι μετανάστες».

Όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε: «Αυτοί οι άνθρωποι που πνίγηκαν ανοιχτά της Πύλου, αν έφταναν ανοιχτά στη χώρα μας, θα έκλεβαν, δεν θα δούλευαν, θα έμεναν 15 σε μία γκαρσονιέρα;», εκείνος απάντησε: «Κάντε μια βόλτα στην Ομόνοια, στο συντριβάνι. Οι προηγούμενοι που δεν πνίγηκαν, τι έκαναν; Αυτό έκαναν».

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με την έλλειψη εργατικών χεριών, ο Σπήλιος Κρικέτος απάντησε λέγοντας: «Άλλο τα εργατικά χέρια και άλλο η αθρόα μετανάστευση, η οποία μπορεί να είναι και ανεξέλεγκτη».

Στη συνέχεια, ο ίδιος αναφέρθηκε στα προγράμματα ένταξης και στέγασης των προσφύγων που έχουν σταματήσει από την περίοδο της κυβέρνησης της ΝΔ: «Ακούστε με για τη στεγαστική πολιτική. Όλα αυτά είναι ωραία να τα λέμε. Να δούμε Στην πράξη τι γίνεται. Στην πράξη λοιπόν δεν συμβαίνουν αυτά. Να σας πω κάτι. Πού δουλεύουν αυτοί οι άνθρωποι; Πού βγάζουν χρήματα για να ζήσουν; Πουθενά. Σε κλοπές είναι κάθε μέρα οι περισσότεροι και είναι γεμάτα τα αστυνομικά τμήματα».

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Αντιδρώντας, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στην Κεφαλονιά, Νίκος Φαραντούρης, δήλωσε ότι η συζήτηση είναι προσβλητική και ότι «μια τέτοια μέρα δεν θα ήθελα να συμμετάσχω σε μια τέτοια συζήτηση».

«Το ερώτημα σήμερα είναι, έπρεπε να σωθούν οι ταλαίπωρες ψυχές, ναι ή όχι. Έπρεπε σωθούν 100-200 παιδάκια κλειδωμένα στο αμπάρι, ναι ή όχι; Όλα τα υπόλοιπα είναι άκαιρα να τα συζητάμε. Μπορούμε να τα συζητήσουμε, αλλά να βάζεις στην πλάστιγγα τις ανθρώπινες ζωές με αλλότρια πράγματα στα οποία αναφέρεται ο κ. Κρικέτος, εμένα με ανατριχιάζουν», τόνισε ο ίδιος.

Σε ρεσιτάλ απανθρωπιάς επιδόθηκε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Σπήλιος Κρικέτος», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Στον ρατσιστικό οχετό που ξεστόμισε, δεν ντράπηκε να ισχυριστεί κατ' ουσίαν ότι οι νεκροί πρόσφυγες στην Πύλο, εάν είχαν επιζήσει "θα έκλεβαν", "δεν θα δούλευαν" και θα "τριγύριζαν στην Ομόνοια"», αναφέρει και εξηγεί:

«Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος της ΝΔ στην Ανατολική Αττική, σε συνέντευξή (Kontra) ρωτήθηκε εάν "αυτοί οι άνθρωποι που πνίγηκαν ανοικτά της Πύλου, αν φτάνανε στη χώρα μας, θα κλέβανε δεν θα δούλευαν και θα μένανε 15 σε μια γκαρσονιέρα;". Ο Σπήλιος Κρικέτος, ανερυθρίαστος, έδωσε την σοκαριστική απάντηση: "Οι προηγούμενοι που είχαν έρθει, που δεν πνίγηκαν, τι κάνανε; Αυτό κάνουν"».

«Νωρίτερα είχε ισχυριστεί για τους πρόσφυγες ότι "είναι σε κλοπές κάθε μέρα οι περισσότεροι και είναι γεμάτα τα αστυνομικά τμήματα"», συνεχίζει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:

«Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά οφείλουν να αποπέμψουν εδώ και τώρα τον Σπήλιο Κρικέτο από τα ψηφοδέλτια του κόμματός τους. Εάν δεν το πράξουν, σημαίνει ότι συμφωνούν απόλυτα με το εμετικό ρατσιστικό παραλήρημα του υποψηφίου του. Ότι είναι οι πολιτικοί χορηγοί της απανθρωπιάς. Ντροπή».

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις για το ναυάγιο στην Πύλο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ