- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Προς αναβολή το debate - Συνεδριάζει το πρωί η Διακομματική Επιτροπή
Στον «αέρα» η τηλεμαχία
Debate: Στον «αέρα» η τηλεμαχία μετά το ναυάγιο στην Πύλο και την κήρυξη εθνικού πένθους
Όλα δείχνουν ότι το αυριανό debate των πολιτικών αρχηγών οδηγείται σε αναβολή έπειτα από την κήρυξη τριήμερου εθνικού πένθους μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, στον απόηχο του φονικού ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου.
Η Διακομματική Επιτροπή θα συνεδριάσει αύριο στις 11 το πρωί επί αυτού.
Νωρίτερα, προτού κηρυχθεί το εθνικό πένθος από την υπηρεσιακή κυβέρνηση, το υπουργείο Εσωτερικών είχε ενημερώσει ότι δεν έχει λάβει κάποιο αίτημα για σύγκληση της Διακομματικής Επιτροπής αναφορικά με την τηλεμαχία της Πέμπτης.
Ωστόσο, υπήρχαν σκέψεις - κυρίως ανάμεσα στους δημοσιογράφους που θα συμμετάσχουν στο debate - για αναβολή του. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, υπάρχει βαρύ κλίμα σε όλα τα κόμματα, αλλά κυρίως έντονος προβληματισμός μεταξύ των δημοσιογράφων και εξετάζεται το ενδεχόμενο λόγω του δραματικού αυτού γεγονότος να αναβληθεί για λίγες ημέρες το debate.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αναβολή της τηλεμαχίας έχει ζητήσει το ΚΚΕ.
Την ίδια ώρα, ως δεδομένο είναι το γεγονός πως ήδη τα κομματικά επιτελεία έχουν ακυρώσει τις σημερινές, αλλά και τις αυριανές τους εκδηλώσεις.
Τσαπανίδου: Είμαστε διατεθειμένοι να συναινέσουμε σε μετάθεση του debate
Για το ενδεχόμενο αναβολής του debate τοποθετήθηκε απόψε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ.
Αν και δήλωσε αιφνιδιασμένη, η ίδια δήλωσε: «Αν λόγω του εθνικού πένθους τεθεί τέτοιο θέμα, δηλαδή να μη γίνει αύριο, εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ είμαστε διατεθειμένοι να αλλάξουμε το πρόγραμμα του προέδρου, να μετατεθεί, να γίνει, να γίνει την Κυριακή μετά τη λήξη του τριημέρου. Να γίνει την Κυριακή, να γίνει τη Δευτέρα να γίνει εν πάση περιπτώσει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα καθώς οδεύουμε προς τις κάλπες».
Και κατέληξε: «Φαντάζομαι ότι όλα τα κόμματα θα συμφωνήσουν στο να γίνει μια αλλαγή στο πρόγραμμα των αρχηγών τους, έτσι ώστε να βρεθούν οι πολιτικοί αρχηγοί μετά τη λήξη του εθνικού πένθους, αφού πρώτα έχουμε βοηθήσει τους ανθρώπους».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί έπεσε άσφαλτος στο σημείο όπου βρέθηκαν τα αρχαία
Παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προσύνοδο του PES για την ενεργειακή κρίση και τις διεθνείς εξελίξεις
«Θα οργανώσουμε επιχειρήσεις για να τους πετάξουμε έξω» δηλώνει ο υπουργός
Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για τα μέτρα στήριξης, τη δημοσιονομική σταθερότητα και την προστασία των ανηλίκων
«Δεν θα δεχθούμε περικοπές σε κρίσιμους πυλώνες» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Η επανέναρξη του Great Sea Interconnector (GSI) και οι πιθανές επιλογές της Άγκυρας
Η παραδοχή του Αμερικανού προέδρου και το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή
«Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δούκας την αναβάθμιση μιας ιστορικής πλατείας;» διερωτάται η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
Στα 1,35 ευρώ το λίτρο για τους δικαιούχους του επιδόματος
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία
Διπλωμάτης καριέρας και με μεγάλη εμπειρία - Το προφίλ και η πορεία του
Συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία αγροτών στη Λάρισα για το κόστος παραγωγής
Το μήνυμα για την επανένωση του ΣΥΡΙΖΑ
Με αφορμή τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού για τη Δεξιά
«Δεν είναι φιλοδοξία για κάθε νέο ο κατώτατος μισθός. Η φιλοδοξία είναι να πετύχει στη ζωή»
«Δεν υπάρχει πια ο ΣΥΡΙΖΑ»
Τα 4+1 προγράμματα που έρχονται πριν φύγει το 2026
«Οι πλατφόρμες που δεν συμμορφώνονται, κινδυνεύουν με πρόστιμα» - Όσα δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Πόσα χρήματα κερδίζουν οι δικαιούχοι - Πού γίνονται οι αιτήσεις
Ζητούν και την παραίτηση του Κώστα Ζαχαριάδη από επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.