Πολιτικη & Οικονομια

Προς αναβολή το debate - Συνεδριάζει το πρωί η Διακομματική Επιτροπή

Στον «αέρα» η τηλεμαχία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Debate
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Debate: Στον «αέρα» η τηλεμαχία μετά το ναυάγιο στην Πύλο και την κήρυξη εθνικού πένθους

Όλα δείχνουν ότι το αυριανό debate των πολιτικών αρχηγών οδηγείται σε αναβολή έπειτα από την κήρυξη τριήμερου εθνικού πένθους μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, στον απόηχο του φονικού ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου.

Η Διακομματική Επιτροπή θα συνεδριάσει αύριο στις 11 το πρωί επί αυτού.

Νωρίτερα, προτού κηρυχθεί το εθνικό πένθος από την υπηρεσιακή κυβέρνηση, το υπουργείο Εσωτερικών είχε ενημερώσει ότι δεν έχει λάβει κάποιο αίτημα για σύγκληση της Διακομματικής Επιτροπής αναφορικά με την τηλεμαχία της Πέμπτης.

Ωστόσο, υπήρχαν σκέψεις  - κυρίως ανάμεσα στους δημοσιογράφους που θα συμμετάσχουν στο debate - για αναβολή του. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, υπάρχει βαρύ κλίμα σε όλα τα κόμματα, αλλά κυρίως έντονος προβληματισμός μεταξύ των δημοσιογράφων και εξετάζεται το ενδεχόμενο λόγω του δραματικού αυτού γεγονότος να αναβληθεί για λίγες ημέρες το debate.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctcespw3td6x)

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναβολή της τηλεμαχίας έχει ζητήσει το ΚΚΕ.

Την ίδια ώρα, ως δεδομένο είναι το γεγονός πως ήδη τα κομματικά επιτελεία έχουν ακυρώσει τις σημερινές, αλλά και τις αυριανές τους εκδηλώσεις. 

Τσαπανίδου: Είμαστε διατεθειμένοι να συναινέσουμε σε μετάθεση του debate

Για το ενδεχόμενο αναβολής του debate τοποθετήθηκε απόψε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ.

Αν και δήλωσε αιφνιδιασμένη, η ίδια δήλωσε: «Αν λόγω του εθνικού πένθους τεθεί τέτοιο θέμα, δηλαδή να μη γίνει αύριο, εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ είμαστε διατεθειμένοι να αλλάξουμε το πρόγραμμα του προέδρου, να μετατεθεί, να γίνει, να γίνει την Κυριακή μετά τη λήξη του τριημέρου. Να γίνει την Κυριακή, να γίνει τη Δευτέρα να γίνει εν πάση περιπτώσει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα καθώς οδεύουμε προς τις κάλπες».

Και κατέληξε: «Φαντάζομαι ότι όλα τα κόμματα θα συμφωνήσουν στο να γίνει μια αλλαγή στο πρόγραμμα των αρχηγών τους, έτσι ώστε να βρεθούν οι πολιτικοί αρχηγοί μετά τη λήξη του εθνικού πένθους, αφού πρώτα έχουμε βοηθήσει τους ανθρώπους».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctclw2yz3y4x)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ