Πολιτικη & Οικονομια

Τι θα γίνει τελικά με το αυριανό debate; Οι σκέψεις για αναβολή λόγω του ναυαγίου στην Πύλο

Τι αναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών σε ενημέρωσή του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Debate πολιτικών αρχηγών
© ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Debate: Δεν έχει ληφθεί ακόμα κάποιο αίτημα σύγκλησης της Διακομματικής Επιτροπής για αναβολή της αυριανής τηλεμαχίας

Σε άτυπη ενημέρωσή του, το υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει ότι δεν έχει λάβει κάποιο αίτημα για σύγκληση της Διακομματικής Επιτροπής αναφορικά με το αυριανό debate των πολιτικών αρχηγών.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, είχαν διατυπωθεί σκέψεις - κυρίως ανάμεσα στους δημοσιογράφους που θα συμμετάσχουν στο debate - σχετικά με τη διεξαγωγή της τηλεμαχίας και την ενδεχόμενη αναβολή της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχει βαρύ κλίμα σε όλα τα κόμματα, αλλά κυρίως έντονος προβληματισμός μεταξύ των δημοσιογράφων και εξετάζεται το ενδεχόμενο λόγω του δραματικού αυτού γεγονότος να αναβληθεί για λίγες ημέρες το debate.

Πάντως, όπως αναφέρουν πάντα οι ίδιες πληροφορίες, κανένα κόμμα δεν θέτει θέμα να μην διεξαχθεί το debate. Αν τελικά γίνει αυτή η εισήγηση, τότε θα πρέπει να ζητηθεί η σύγκληση της Διακομματικής Επιτροπής για να παρουσιαστούν τα επιχειρήματα υπέρ και κατά της αναβολής.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctcespw3td6x)

Οι αλλαγές στο νέο debate

Το debate έχει προγραμματιστεί για αύριο Πέμπτη 15 Ιουνίου στις 21.00 στην ΕΡΤ.

Η τηλεμαχία θα μεταδοθεί από το ΕΡΤNEWS, με ταυτόχρονη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα για άτομα με προβλήματα ακοής, στην ΕΡΤ1 και στο ERT WORLD.

Θα μεταδοθεί, επίσης, ραδιοφωνικά από το Πρώτο Πρόγραμμα, ενώ θα «ανέβει» και στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, το ERTFLIX και το ERTFLIX International.

Την τηλεμαχία θα συντονίσει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Γιώργος Κουβαράς, ενώ απέναντι από τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων θα καθίσουν με αλφαβητική σειρά, οι δημοσιογράφοι των έξι τηλεοπτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας. Η Μάρα Ζαχαρέα (STAR), η Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), ο Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), ο Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA), ο Παναγιώτης Στάθης (OPEN) και η Ράνια Τζίμα (MEGA).

Στο debate θα πάρουν μέρος οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων που μπήκαν στη Βουλή, με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαϊου. Από το ντιμπέιτ θα απουσιάζει λοιπόν, σε σχέση με αυτό που προηγήθηκε των εκλογών του Μαϊου, o Γιάνης Βαρουφάκης, αφού το ΜέΡΑ25 δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή.

Οι θεματικές ενότητες της τηλεμαχίας έχουν ως εξής:

  • 1η Θεματική Ενότητα: Οικονομία – Ανάπτυξη – Απασχόληση
  • 2η Θεματική Ενότητα: Εξωτερική Πολιτική – Άμυνα
  • 3η Θεματική Ενότητα: Κράτος – Θεσμοί – Διαφάνεια
  • 4η Θεματική Ενότητα: Υγεία – Παιδεία – Κοινωνικό Κράτος
  • 5η Θεματική Ενότητα: Περιβάλλον – Ενέργεια
  • 6η Θεματική Ενότητα: Νέα Γενιά

Σε αντίθεση με το πρώτο debate του Μαΐου, αυτή τη φορά συμφωνήθηκε να δοθεί η δυνατότητα στον κάθε δημοσιογράφο να θέσει μία επιπλέον διευκρινιστική ερώτηση προς έναν πολιτικό αρχηγό εντός της θεματολογίας που συζητείται κάθε φορά. Στο τέλος κάθε θεματικής ενότητας, δηλαδή, θα υποβάλλει μία ερώτηση ελεύθερης θεματολογίας προς έναν πολιτικό αρχηγό.

Η σειρά των ερωτώντων θα καθοριστεί κατόπιν κλήρωσης που θα διενεργήσουν οι συμμετέχοντες δημοσιογράφοι.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι αρχηγοί των κομμάτων θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε σύντομη καταληκτική τοποθέτηση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ