Πολιτικη & Οικονομια

Σκέρτσος: Ενεργούμενα του τουρκικού προξενείου οι Φερχάτ και Ζεϊμπέκ

Υπονόησε ότι ο Α. Τσίπρας έχει ενημερωθεί και ιδιωτικά για το ζήτημα με τους μειονοτικούς βουλευτές του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ενημέρωση από τον Άκη Σκέρτσο
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Άκης Σκέρτσος: Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τους δύο μειονοτικούς βουλευτές του - Η απάντηση της Κουμουνδούρου

Νέα επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ για τους βουλευτές Φερχάτ Οζγκιούρ και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, σε Ροδόπη και Ξάνθη αντίστοιχα, έκανε ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άκης Σκέρτσος.

Ο κ. Σκέρτσος κατηγόρησε με δριμύτητα ότι οι δύο μειονοτικοί βουλευτές  - αμφότεροι στη λίστα της Κουμουνδούρου για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου - είναι «ενεργούμενα του τουρκικού προξενείου» και κάλεσε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να τους αποπέμψει.

«Ζητάμε από τον ΣΥΡΙΖΑ- και δεν έχει υπάρξει ξεκάθαρη απάντηση- είναι να μας πουν αν σκοπεύουν να αποσύρουν ή όχι τους δύο βουλευτές για τους οποίους γνωρίζουν ότι υιοθετούν τις πιο ακραίες θέσεις του τουρκικού αναθεωρητισμού σε σχέση με τη μουσουλμανική μειονότητα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπος της ΝΔ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ο Άκης Σκέρτσος, τηρεί «στάση εθνικής εξαίρεσης» στα ευαίσθητα ζητήματα που αφορούν στη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη. Μάλιστα, υπονόησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει ενημερωθεί και ιδιωτικά για το ζήτημα με τους δύο αυτούς βουλευτές.

«Από το περασμένο Σάββατο καταστήσαμε σαφές δημόσια αυτό που είναι ήδη γνωστό στον κ. Τσίπρα ιδιωτικά, ότι δύο υποψήφιοι, εκλεγμένοι πλέον, βουλευτές του κόμματός του είναι ενεργούμενα του τουρκικού προξενείου και το χειρότερο υιοθετούν και προωθούν τις πιο ακραίες θέσεις της τουρκικής προπαγάνδας για τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης».

Το αυτονόητο, συνέχισε ο Άκης Σκέρτσος, θα ήταν τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «να διαψεύσουν αυτομάτως όσα καταγγείλαμε. Η σιωπή τους ισοδυναμεί με ενοχή». Η Ελλάδα, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, ως κυρίαρχο κράτος, αλλά και τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου «δεν γίνεται να επιτρέπουμε παρεμβάσεις τρίτων χωρών, με αναθεωρητικές ορέξεις, στα εσωτερικά μας. Ούτε να φιλοξενεί στην ελληνική Βουλή τους πιο ακραίους εκφραστές τους».

Δείτε το απόσπασμα στο 13:00 του βίντεο:

Ενημέρωση πολιτικών συντακτών από τον Εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Άκη Σκέρτσο

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στον Άκη Σκέρτσο

Απαντώντας στον Άκη Σκέρτσο, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για αλαζονεία και πως γυρίζει τον διάλογο για τη Θράκη σε «σκοτεινές εποχές», παίζοντας «ακροδεξιά παιχνίδια με κυπατζίδικες διαρροές».

«Κάθε μέρα που περνάει ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την αλαζονεία με την οποία βλέπει όχι μόνο τους ψηφοφόρους της μουσουλμανικής μειονότητας, αλλά κάθε πολίτη που δεν τον ψήφισε», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν ενδιαφερόταν για την αντιμετώπιση της επιρροής της Τουρκίας στη Θράκη θα είχε προχωρήσει τόσα χρόνια σε έστω ένα από τα βήματα τα οποία υποκριτικά (όπως φάνηκε) στήριξε η ΝΔ στη Διακομματική Επιτροπή του 2020», συμπληρώνει η Κουμουνδούρου.

«Αντ` αυτού επιμένει για, ψηφοθηρικούς λόγους, να γυρίζει τον διάλογο για τη Θράκη σε σκοτεινές εποχές, να παίζει ακροδεξιά παιχνίδια με κυπατζίδικες διαρροές και να δημιουργεί ένταση επιχειρώντας να διχάσει τους πολίτες της περιοχής. Θα μας βρίσκει κάθε μέρα απέναντί του», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ