Πολιτικη & Οικονομια

Σκέρτσος: Θα συνεχίσει να στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τους δύο υποψηφίους του που υιοθετούν την τουρκική προπαγάνδα;

«Δεν ανεχόμαστε παρεμβάσεις τρίτων χωρών στα εσωτερικά μας», δηλώνει ο εκπρόσωπος της ΝΔ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκλογές 2023 - Άκης Σκέρτσος: Η απάντηση του εκπροσώπου της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ για τη Ροδόπη - «Δεν ανεχόμαστε παρεμβάσεις τρίτων χωρών στα εσωτερικά μας».
Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη Ροδόπη δίνει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος © Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης

Εκλογές 2023 - Άκης Σκέρτσος: Η απάντηση του εκπροσώπου της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ για τη Ροδόπη - «Δεν ανεχόμαστε παρεμβάσεις τρίτων χωρών στα εσωτερικά μας».

«Ο κ. Τσίπρας τώρα γνωρίζει ότι το τουρκικό προξενείο ξεκάθαρα στήριξε δυο υποψηφίους του κόμματός του που υιοθετούν την τουρκική προπαγάνδα», αναφέρει σε νέα δήλωση-απάντηση προς την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος θέτοντας το εξής ερώτημα προς τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ: «θα εξακολουθήσει να κρατάει τους δυο υποψήφιους στα ψηφοδέλτιά του;»

«Και προφανώς το τι θα γίνει στη Ροδόπη και την Ξάνθη δεν αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα, ούτε θα κρίνει τις εκλογές. Αυτό που θα κριθεί όμως είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει στην επόμενη κοινοβουλευτική του ομάδα, εντός της ελληνικής Βουλής, δυο βουλευτές που καθοδηγούνται από το τουρκικό προξενείο και υποστηρίζουν τις πιο ακραίες θέσεις του τουρκικού αναθεωρητισμού», συνεχίζει ο κ. Σκέρτσος και καταλήγει:

«Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος, μια ώριμη Δημοκρατία, που σέβεται τα ατομικά δικαιώματα των Ελλήνων μουσουλμάνων, όπως και κάθε άλλου πολίτη που ανήκει σε μειονοτικές ομάδες ή κοινότητες. Όμως, δεν ανεχόμαστε παρεμβάσεις τρίτων χωρών στα εσωτερικά μας ζητήματα. Και αυτό θα έπρεπε να αποτελεί κοινό τόπο για όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου».

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Απαράδεκτα και επικίνδυνα παιχνίδια Μητσοτάκη σε βάρος της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας» 

Για απαράδεκτα παιχνίδια σε βάρος της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας, έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη και προσέθετε ότι «το μόνο που καταφέρνουν με το διχασμό της μειονότητας και της τοπικής κοινωνίας στο σύνολό της, είναι να εξυπηρετούν τα σχέδια της Τουρκίας και του Τούρκου Προέδρου».

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, καθοδηγούμενοι από την έπαρση και την πρωτοφανή αλαζονεία να μην ανέχονται κανένα άλλο χρώμα στον εκλογικό χάρτη, δεν διστάζουν να παίξουν ακόμη και το επικίνδυνο χαρτί της στοχοποίησης και του διχασμού Ελλήνων πολιτών, υποτιμώντας κατάφωρα την δημοκρατική ψήφο των μελών της μουσουλμανικής μειονότητας».

Ακολούθως εξηγούσε: «Η αντιμετώπιση των Ελλήνων μουσουλμάνων πολιτών της Ροδόπης ως ενεργούμενα ξένης δύναμης και η αμφισβήτηση της δημοκρατικής τους βούλησης αποτελεί μια βαθιά επικίνδυνη πρακτική, που παραπέμπει στις χειρότερες στιγμές διχασμού, προσβάλει τη συνταγματική αρχή της ισονομίας και ισοπολιτείας για όλους τους πολίτες και εγκυμονεί σοβαρούς εθνικούς κινδύνους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε, μάλιστα, «τη ΝΔ να μην επιμείνει για λόγους ψηφοθηρικούς σε μια εθνικά επιζήμια στάση, προσβάλλοντας Έλληνες πολίτες επειδή υπερψήφισαν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και όχι την υποψήφια της ΝΔ» και κατέληγε: «Ας αναζητήσουν τα αίτια αυτής της επιλογής όχι σε fake news και σε φοβικά σύνδρομα, αλλά στο γεγονός ότι σε αντίθεση με τη ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει σαφείς προγραμματικές θέσεις και έχει ασκήσει ξεκάθαρες πολιτικές για τις αναγκαίες δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στη Θράκη και πάντοτε απέναντι σε απαράδεκτες παρεμβάσεις της Τουρκίας στα εσωτερικά μας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ