Πολιτικη & Οικονομια

Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της υποψηφιότητας Κασιδιάρη στις εκλογές

«Πρωτοστατήσαμε στη νομοθέτηση κανόνων που εμποδίζουν εγκληματικές οργανώσεις να μπουν στη Βουλή»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκλογές 2023: Υπόμνημα της ΝΔ στον Άρειο Πάγο κατά της ανακήρυξης του συνδυασμού Κασιδιάρη - «Θα βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα υπέρ της Δημοκρατίας».
Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της υποψηφιότητας Κασιδιάρη στις εκλογές κατέθεσε η ΝΔ © Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης

Εκλογές 2023: Υπόμνημα της ΝΔ στον Άρειο Πάγο κατά της ανακήρυξης του συνδυασμού Κασιδιάρη - «Θα βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα υπέρ της Δημοκρατίας».

Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε σήμερα στον Άρειο Πάγο υπόμνημα, υπογεγραμμένο από τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά της ανακήρυξης του συνδυασμού ανεξάρτητων υποψηφίων Κασιδιάρη, καθώς επίσης και κάθε άλλου συνδυασμού στον οποίο ο ίδιος είναι πραγματικός αρχηγός.

Αυτό ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία, επισημαίνοντας πως «ως κυβέρνηση, ήταν εκείνη που πρωτοστάτησε στη νομοθέτηση κανόνων που εμποδίζουν εγκληματικές οργανώσεις να μπουν στη Βουλή με τον μανδύα πολιτικού κόμματος».

«Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καταψήφισε τη σχετική απαγόρευση, δεν κατέθεσε υπόμνημα κατά της ανακήρυξης του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές της 21ης Μαΐου και δεν έχει ακόμη καταθέσει σχετικό υπόμνημα ενόψει των προσεχών εκλογών, η Νέα Δημοκρατία, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό, δεσμεύεται ότι θα βρίσκεται πάντοτε στην πρώτη γραμμή του αγώνα υπέρ της Δημοκρατίας», καταλήγει η ΝΔ επισυνάπτοντας αντίγραφο του υπομνήματος που κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ