Πολιτικη & Οικονομια

Επιστολή της Nτόρας Μπακογιάννη στον πρόεδρο του ΕΛΚ για την κράτηση του Φρέντι Μπελέρη

Κινητοποιεί το Συμβούλιο της Ευρώπης για την κράτηση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Nτόρα Μπακογιάννη: Επιστολή στον πρόεδρο του ΕΛΚ για την κράτηση του Φρέντι Μπελέρη - Ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Η Ντόρα Μπακογιάννη ενημερώνει και κινητοποιεί το Συμβούλιο της Ευρώπης για την κράτηση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη © Eurokinissi/Μιχάλης Καραγιάννης

Nτόρα Μπακογιάννη: Επιστολή στον πρόεδρο του ΕΛΚ για την κράτηση του Φρέντι Μπελέρη - Ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά του Συμβουλίου της Ευρώπης

Η Ντόρα Μπακογιάννη ενημερώνει και κινητοποιεί το Συμβούλιο της Ευρώπης για την κράτηση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, με επιστολή που απέστειλε σήμερα στο ΕΛΚ. 

Μετά την απόφαση για τη συνέχιση της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη, η επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας, σε συντονισμό με όλες τις πολιτικές ομάδες, ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά της Συνέλευσης του Συμβουλίου.

Σε επιστολή της προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αλλά και με ένα κείμενο-δήλωση που υπογράφεται από σύσσωμη την ελληνική αντιπροσωπεία και αποστέλλεται σε όλες τις εθνικές αντιπροσωπείες, η κ. Μπακογιάννη ζητά τη στήριξη των βουλευτών του Συμβουλίου με στόχο την απελευθέρωση του εκλεγμένου δημάρχου, τη δίκαιη μεταχείριση του από τις αλβανικές Αρχές και τη δυνατότητα να υπερασπιστεί την αθωότητά του.

Μάλιστα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών τονίζει ότι η Αλβανία, όπως και κάθε άλλη χώρα μέλος του Συμβουλίου, οφείλει να τηρεί το κράτος Δικαίου και τις αρχές της Ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, πολλώ δε μάλλον όταν αυτά σχετίζονται και με τη δημοκρατική διαδικασία των δημοτικών εκλογών.

Ανησυχία για την προφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη από τους δικηγορικούς συλλόγους

Την ανησυχία και τον προβληματισμό του για την προφυλάκιση του δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη εκφράζει ο δικηγορικός κόσμος.

Ο πρόεδρος της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Δημήτρης Βερβεσός, έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή την παράταση της προφυλάκισης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας:

«Με ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμό ο δικηγορικός κόσμος της χώρας παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά την παρατεινόμενη προφυλάκιση του πρόσφατα εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι-Διονύσιου Μπελέρη, η οποία προφανώς και συνδέεται με την επικείμενη ανάληψη των καθηκόντων του.

Η ελληνική Πολιτεία οφείλει άμεσα να λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο, εξαντλώντας όλες τις δυνατότητες που της παρέχει το Δίκαιο για την υπεράσπιση των θεμελιωδών αρχών του κράτους δικαίου και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της αναγνωριστικής δικαϊκής ελληνικής μειονότητας και την άμεση αποφυλάκιση του δημάρχου.

Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, στην αμέσως προσεχή συνεδρίαση της θα ασχοληθεί με το θέμα για να λάβει αποφάσεις για παρεμβάσεις της στις εθνικές Αρχές και τα διεθνή fora που συμμετέχει στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου, για να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ