Πολιτικη & Οικονομια

Βορίδης: «Εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, υποχρεωτικά θα πάμε σε τρίτες κάλπες»

Πώς σχολίασε το αποτέλεσμα των εκλογών για τον ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χέρι ρίχνει ψηφοδέλτιο σε κάλπη
© ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Εκλογές 2023 - Μάκης Βορίδης: Ο στόχος της αυτοδυναμίας για τη Νέα Δημοκρατία και το ενδεχόμενο για τρίτες κάλπες

Στο ενδεχόμενο να στηθούν τρίτες κάλπες αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στο Mega. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης είπε ότι εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, τότε η χώρα υποχρεωτικά θα οδηγηθεί σε τρίτες κάλπες.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο Μάκης Βορίδης σχολίασε ότι πίσω από την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ κρύβεται ένας βαθύτερος λόγος. Όπως είπε ο πρώην υπουργός, ο ΣΥΡΙΖΑ ανήλθε στην κορυφή επειδή υπήρξε γέννημα της αντιμνημονιακής περιόδου, ωστόσο πλέον το κόμμα δεν μπορεί να προσαρμοστεί και να εκφράσει τις νέες ανάγκες της κοινωνίας. «Νομίζω ότι αρκετοί από εμάς περιμέναμε ότι η ΝΔ θα τα πήγαινε καλά. Αυτό που νομίζω ότι δεν μπορούσαμε να δούμε ήταν το μέγεθος κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η μεγάλη διαφορά είναι η άνοδος της ΝΔ, αλλά από την άλλη πλευρά η μεγάλη κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε και συνέχισε:

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτή την κατάρρευση, κατά τη γνώμη μου ο λόγος είναι βαθύτερος. Πιστεύω δεν είναι εύκολα τα πράγματα περί ανατάξεως, μπορεί να επιδεινώθηκε από κάποια λάθη που έγιναν την τελευταία στιγμή. Πιστεύω πως σε ένα μεγάλο βαθμό ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν γέννημα μίας συγκεκριμένης συγκυρίας. Ήταν γέννημα του αντιμνημονίου, της αντίδρασης της κοινωνίας εκείνης της εποχές και εξυπηρέτησε την ανάγκη να εκφράσει την ανησυχία σε αυτές τις πολιτικές. Καθώς βαδίζουμε σε μία άλλη εποχή, δεν έχει η κοινωνία ανάγκη για τέτοιου είδους φυσιογνωμία». 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cswsmcviiug9)

Διαβάστε ακόμη »»» Τι αλλάζει στις κάλπες του Ιουνίου - Τι ισχύει για μπόνους εδρών και ετεροδημότες

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ