Πολιτικη & Οικονομια

Διαψεύδει τα περί παραίτησης η Πόπη Τσαπανίδου - Η συζήτηση με τον Αλ. Τσίπρα

Ο Νίκος Στραβελάκης αποκάλυψε τον διάλογο της εκπροσώπου Τύπου με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόπη Τσαπανίδου
© ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Εκλογές 2023 - Πόπη Τσαπανίδου: Η διάψευση των φημών περί παραίτησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο διάλογος με τον Αλέξη Τσίπρα

Τέλος στα σενάρια περί παραίτησής της από τη θέση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ήδη από εχθές Πέμπτη (25.5) η Πόπη Τσαπανίδου. Λίγες ώρες μετά την πρώτη δήλωση της κ. Τσαπανίδου, με την οποία χαρακτήρισε «αστειότητες» όσα γράφονται, ο Νίκος Στραβελάκης -πρώην συνεργάτης της στο OPEN- αποκάλυψε σε ραδιοφωνική του εκπομπή, όσα του μετέφερε η δημοσιογράφος για την πρώτη συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα μετά το κακό για την Κουμουνδούρου αποτέλεσμα των εκλογών. 

«Συζήτησε με τον Αλέξη Τσίπρα. Και του είπε: "Αν θεωρείς ότι εγώ έχω την ευθύνη, πες μου να φύγω". Δεν υπάρχει λοιπόν παραίτηση, δηλαδή γραπτή παραίτηση, "Πρόεδρε φεύγω". Έγινε μία συζήτηση, όπως λέει η κυρία Τσαπανίδου. Όπως έκανε ο Αλέξης Τσίπρας με πολλά από τα στελέχη ενόψει της σημερινής συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής», ανέφερε ο Νίκος Στραβελάκης και πρόσθεσε: «Η Πόπη Τσαπανίδου είπε από ευθιξία: "Αν θεωρείς ότι είναι δική μου ευθύνη, εγώ να φύγω". Η απάντηση είναι: "Μείνε". Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι δέχεται πολύ έντονες εισηγήσεις ο Αλέξης Τσίπρας να κάνει από μερικό έως ολικό λίφτινγκ στο επικοινωνιακό επιτελείο. Θα το δούμε άμεσα».

Πώς ξεκίνησαν οι φήμες περί παραίτησης της Πόπης Τσαπανίδου

Οι φήμες περί παραίτησης της Πόπης Τσαπανίδου μετά το κακό εκλογικό αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ «φούντωσαν» όταν η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος δεν εμφανίστηκε ούτε στο Προεδρικό Μέγαρο την Τετάρτη, αλλά ούτε και στη σύσκεψη των Αρχηγών, όπου συνηθίζεται οι πρόεδροι των κομμάτων να προσέρχονται με το επικοινωνιακό τους επιτελείο. 

Σε τηλεοπτικές εκπομπές γινόταν λόγος για πιέσεις που δέχεται ο κ. Τσίπρας από την ομάδα των 53 να «παραιτήσει» την κ. Τσαπανίδου. Διαρροές από την Κουμουνδούρου ανέφεραν ότι η Πόπη Τσαπανίδου μένει κανονικά στη θέση της, σε πείσμα όσων γράφονται και ακούγονται τις τελευταίες ώρες, ενώ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απέδιδαν τα σενάρια σε κύκλους της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να δημιουργηθεί η εικόνα διάλυσης του κόμματος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ