Πολιτικη & Οικονομια

Ανδρουλάκης: Καμία συγκυβέρνηση με ΝΔ, ακόμη κι αν χρειάζεται 2-3 έδρες

«Η αυτοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι έργο του ΣΥΡΙΖΑ»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Nίκος Ανδρουλάκης
© ANT1

Νίκος Ανδρουλάκης: Όλα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ένα μήνα πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία σε συγκυβέρνηση, διαμήνυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, στο υποθετικό ερώτημα τι θα έκανε αν συγκέντρωνε το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη 149 έδρες στις επόμενες εκλογές.

«Δεν πρόκειται να συνεργαστώ με τη Νέα Δημοκρατία ακόμα και αν λείπουν 2 -3 έδρες προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση. Δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικών συγκλίσεων με τη ΝΔ», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Ο λαός τίμησε τον κ. Μητσοτάκη παρά τα σκάνδαλα, τα δημοσιονομικά εγκλήματα, τα 10 δισ. ευρώ απεευθείας αναθέσεις και την περαιτέρω φτωχοποίηση των φτωχών. αντί να κατακρημνιστεί αύξησε τα ποσοστά του».

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τυχόν διαρροή ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ λόγω του «αφηγήματός του για ενδεχόμενη μετεκλογική μας συνεργασία με το κόμμα του κ. Βαρουφάκη, ένα αφήγημα εντελώς προσβλητικό για την παράταξή μας».

«Η αυτοδυναμία Μητσοτάκη είναι έργο ΣΥΡΙΖΑ»

Από τα βέλη του δεν ξέφυγε ούτε το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, καθώς ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η αυτοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι έργο του ΣΥΡΙΖΑ». Μιλώντας για την καταβαράθρωση του κόμματος της Κουμουνδούρου, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε πως «με τέτοια στρατηγική ήττα δεν μπορεί να θεωρεί κανείς ότι δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Ποτέ στη μεταπολίτευση δεν ξαναείχαμε διαφορά πρώτου και δεύτερου κόμματος με 20 μόναδες, είναι πρωτοφανές», σχολίασε.

Για την επίδοση του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε: «Εκτός από τον φόβο των πολιτών μετά το αφήγημα Μητσοτάκη για συνεργασία με το ΜέΡΑ25, οι δημοσκοπήσεις για εβδομάδες έδιναν μονοψήφια στο ΠΑΣΟΚ και πολλοί πίστεψαν ότι δεν έχουν λόγο να ψηφίσουν ένα μη ανταγωνιστικό κόμμα».

Παράλληλα, πρόσθεσε: «Εμείς είμαστε χαρούμενοι γιατί μετά από 10 χρόνια καταφέραμε να έχουμε διψήφιο ποσοστό και να αυξήσουμε τη δύναμή μας κατά 220.000 ψήφους, σε αντίθεση με τα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης για ενίσχυσή μας κατά 2%, δήλωσε που μειώνει την πραγματική αύξηση της δύναμης της παράταξής μας».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-csvikqw21lf5)

Επισημαίνοντας ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να γίνει πλειοψηφική δύναμη στον προοδευτικό χώρο, ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε πως «το ΠΑΣΟΚ θα γίνει ένας αξιόπιστος αντιπολιτευτικός πόλος στη χώρα μας» και κάλεσε τους παλιούς ψηφοφόρους του κόμματος να το ξαναψηφίσουν.

Τέλος, εξέφρασε την επιθυμία του για ένα νέο debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ