- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καταδίκη εκλογικής αντιπροσώπου για διατάραξη εκλογών
Το επεισόδιο κατά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων
Εκλογές 2023 - Θεσσαλονίκη: Καταδίκη εκλογικής αντιπροσώπου για διατάραξη εκλογών
Η εκλογική αντιπρόσωπος καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο σε 9μηνη φυλάκιση, με 3ετή αναστολή, για επεισόδιο που προκάλεσε με δικαστική αντιπρόσωπο σε εκλογικό τμήμα της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διαδικασία καταμέτρησης των ψηφοδελτίων, το βράδυ των εκλογών.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, η 45χρονη κατηγορούμενη, που ήταν εκλογική αντιπρόσωπος κόμματος, διαφώνησε με την καταμέτρηση ψήφων, καθώς θεώρησε ότι ένα ψηφοδέλτιο θα έπρεπε να κριθεί άκυρο επειδή είχε δύο σταυρούς δίπλα από τα ονόματα των υποψηφίων.
Η δικαστική αντιπρόσωπος, κατόπιν επικοινωνίας με την έφορο, έκρινε ότι το ψηφοδέλτιο θα έπρεπε να προσμετρηθεί κανονικά.
Ακολούθησε λεκτική αντιπαράθεση με την κατηγορούμενη «να επιδίδεται σε αδιάκοπο μονόλογο», όπως κατέθεσε στο δικαστήριο η δικαστική αντιπρόσωπος.
«Έκανα αναλυτική αναφορά για το συμβάν και κάλεσα την Άμεση Δράση» είπε η ίδια, τονίζοντας ότι στη συνέχεια εμφανίστηκε εκπρόσωπος του κόμματος και ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά της 45χρονης.
«Δεν μου επέτρεψε να ασκήσω τα δικαιώματά μου» ανέφερε στην απολογία της η κατηγορούμενη, αρνούμενη την πράξη της διατάραξης της εκλογικής διαδικασίας. Επιπλέον η ίδια καταδικάστηκε για την πράξη της άρνησης δακτυλοσκόπησης. Άσκησε έφεση κατά της απόφασης και αφέθηκε ελεύθερη.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Μετά από 75 μάρτυρες, αν δεν προκύπτει κάτι, δεν υπάρχει υπόθεση»
Διευκρινίζει ότι η δικογραφία αφορά μήνυση υπαλλήλου
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση μέσω ΦΕΚ
Η μόνη διαφορά που υπάρχει με το σήμερα είναι ότι πλέον στο ποτάμι της «τοξικότητας» προστίθενται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Παραμένει διασωληνωμένος»
«Πρέπει κάποιοι που δολοφονούν χαρακτήρες να κοιταχτούν στον καθρέφτη - Θα κερδίσει τη μάχη ο Γιώργος Μυλωνάκης»
«Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραίτηση, είναι λόγια του αέρα» επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη
Παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ
«Μπορούμε να διαφωνούμε χωρίς να επιδιώκουμε την πολιτική ή τη φυσική εξόντωση των αντιπάλων μας» σημειώνει
Τι είπε από το βήμα της Βουλής
«Σε αυτή την εκστρατεία λάσπης σε βάρος μου, το ένα ψέμα, διαδέχεται το άλλο» επεσήμανε ο υπουργός
«Ζούμε σε περίοδο τοξικότητας άνευ προηγουμένου» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός
Πρόταση για κοινό όριο ηλικίας και ευρωπαϊκή επαλήθευση και νέο πλαίσιο από το 2027
Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για την άνοδο του Σουμάχερ
Ο δείκτης νομοθέτησης δείχνει βελτίωση, ωστόσο παραμένουν παθογένειες στις τροπολογίες
«Δείτε το και βγάλτε τα συμπεράσματά σας», γράφει ο υπουργός Υγείας
Η ΝΔ απαντά στον διχασμό - Με έργο, θεσμικότητα και αιχμές για το πολιτικό κλίμα
Συνεδρίαση τέλη Απριλίου εν μέσω πιέσεων – Ο Δ. Μαρκόπουλος αντικαθιστά τον Μ. Λαζαρίδη
Παρέμβαση του ευρωβουλευτή της ΝΔ στην Επιτροπή Αλιείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.