Πολιτικη & Οικονομια

Δεν εκλέχθηκαν οι δύο πρώτοι μαύροι υποψήφιοι στις εκλογές

Πόσες ψήφους πήραν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκλογές 2023: Δεν εκλέχθηκαν οι δύο πρώτοι μαύροι υποψήφιοι
© Kostis Ntantamis / SOOC

Εκλογές 2023: Δεν κατάφεραν να μπουν στη Βουλή οι δύο πρώτοι μαύροι υποψήφιοι

Δεν εκλέχθηκαν τελικά οι δύο πρώτοι μαύροι υποψήφιοι στη χώρα μαςΠρόκειται για τον υποψήφιο με τη Νέα Δημοκρατία Σπύρο Ριχάρδο Χαγκαμπιμάνα και τον Νικόδημο-Μάινα Κινιούα, που κατέβηκε στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σπύρος Ριχάρδος Χαγκαμπιμάνα κατέλαβε την 8η θέση στη Β’ Πειραιώς για τη Νέα Δημοκρατία, συγκεντρώνοντας συνολικά 5.534 ψήφους. 

«Έχω άποψη για τον ρατσισμό», δήλωσε προεκλογικά στο Reuters ο 54χρονος Χαγκαμπιμάνα, σήμερα υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία. «Ο ρατσισμός δεν μπορεί να καταπολεμηθεί μόνο με λόγια. Ο ρατσισμός καταπολεμάται με καθημερινές πράξεις. Όταν ο άλλος φοβάται το άγνωστο, πρέπει να του δώσεις την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με αυτό που φοβάται», δήλωσε.

Δεν εκλέχθηκαν οι δύο πρώτοι μαύροι υποψήφιοι στις εκλογές

Την ίδια στιγμή, 15ος σε σταυρούς βγήκε ο υποψήφιος στην Α' Αθηνών, Νικόδημος-Μάινα Κινιούα, σε μια εκλογική περιφέρεια όπου ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε τρεις βουλευτές.

Ο Νικόδημος-Μάινα Κινιούα, γεννημένος στην Κένυα, είναι ιδρυτής της ASANTE, μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης που βοηθά μετανάστες.

Δεν εκλέχθηκαν οι δύο πρώτοι μαύροι υποψήφιοι στις εκλογές

Σημειώνεται ότι εκτός Βουλής έμεινε και ο πρώτος υποψήφιος αλβανικής καταγωγής στη Β' Πειραιά με τον ΣΥΡΙΖΑ, Αντιλιάν Κοτζάι. Πιο συγκεκριμένα, ο 31χρονος κατέλαβε την 10η θέση με 3.160 ψήφους, ενώ στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια ο ΣΥΡΙΖΑ απέσπασε δύο έδρες (Νίνα Κασιμάτη και Γιάννης Ραγκούσης).

Δεν εκλέχθηκαν οι δύο πρώτοι μαύροι υποψήφιοι στις εκλογές

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY