- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τα γερμανικά ΜΜΕ αναλύουν και σήμερα το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα
Αναλύσεις για τα αίτια και τις συνθήκες
Εκλογές 2023 - Γερμανία: Τα γερμανικά ΜΜΕ αναλύουν ξανά το εκλογικό αποτέλεσμα της Ελλάδας
Ο γερμανικός Τύπος συνεχίζει και σήμερα την κάλυψη του εκλογικού αποτελέσματος στην Ελλάδα, επιχειρώντας αναλύσεις για τα αίτια και τις συνθήκες που οδήγησαν σε αυτό.
«Η πολιτική περικοπών του Μητσοτάκη έχει αποτέλεσμα», είναι ο τίτλος της οικονομικής Handelsblatt, η οποία επισημαίνει ότι «η οικονομία αναπτύσσεται και η αλλοτινή χώρα κρίσης είναι τόσο σταθερή όσο ποτέ άλλοτε, εδώ και καιρό». Στο σχόλιο της εφημερίδας αναφέρεται ακόμη ότι το αποτέλεσμα των εκλογών δείχνει ότι «οι Έλληνες έχουν καλή μνήμη και δεν έχουν ξεχάσει το χάος της εποχής ΣΥΡΙΖΑ και ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε ότι μια χώρα μπορεί με δημοσιονομική πειθαρχία να πετύχει πράγματα τα οποία πριν από λίγα χρόνια φαίνονταν αδιανόητα».
Η Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει σοβαρό ανταγωνιστή και προσθέτει ότι υπό διακυβέρνηση Μητσοτάκη η Ελλάδα επέστρεψε στην ανάπτυξη και μάλιστα δεν ζει πλέον μόνο από τον τουρισμό και τη ναυτιλία, καθώς έχει προσελκύσει ομίλους οι οποίοι δραστηριοποιούνται στους τομείς των logistics και της προηγμένης τεχνολογίας. «Το εκλογικό αποτέλεσμα αναμένεται να οδηγήσει σε νέο κύμα επενδύσεων στην Ελλάδα», εκτιμά ο αρθρογράφος της FAZ.
Στη Sueddeutsche Zeitung ο τίτλος της ανάλυσης είναι «Η ελληνική οικονομία πανηγυρίζει», ενώ στον υπότιτλο αναφέρεται ότι «Η εκλογική νίκη του Μητσοτάκη ενισχύει την εμπιστοσύνη». Στο άρθρο γίνεται λόγος για «θετική απήχηση του εκλογικού αποτελέσματος σε οικονομικούς κύκλους, καθώς οι επενδυτές χαίρονται για το γεγονός ότι οι πολίτες ψήφισαν ξεκάθαρα υπέρ της οικονομικής πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη».
Σε «θρίαμβο και βατερλό» αναφέρεται στον τίτλο της η Tageszeitung, με σχόλιο στο οποίο σημειώνεται ο κίνδυνος ο ΣΥΡΙΖΑ να δει το ποσοστό του να συρρικνώνεται περαιτέρω στις επόμενες εκλογές. «Το βέβαιο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στον γκρεμό και τώρα ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να αντιστρέψει την πορεία, διατρέχει τον κίνδυνο να έχει ρόλο κομπάρσου στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας», σημειώνει ο συντάκτης.
Στο ίδιο πνεύμα, το Δίκτυο RND αναφέρεται στο «τέλος του Αλέξη Τσίπρα». «Η Ελλάδα είχε να επιλέξει ανάμεσα στη συνέχεια και στην επιστροφή στον Αλέξη Τσίπρα. Η απόφαση δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρη», επισημαίνεται.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Καταθέτουμε έναν Οδικό Χάρτη που εκσυγχρονίζει τη δημόσια ζωή και το πολιτικό σύστημα», τόνισε ο πρωθυπουργός
Στην τρίτη θέση το ΠΑΣΟΚ, τέταρτη η «Ελπίδα» της Καρυστιανού
«Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε κρίση αξιοπιστίας στην Αριστερά», σημείωσε
Ενισχύεται η ναυπηγική δραστηριότητα στην Ελλάδα
Ποιοι και πώς θα το λάβουν
Ραγδαίες ανακατατάξεις στη Βουλή μετά τη διάλυση της ΚΟ της Νέας Αριστεράς
«Δεν θα συνεργαστούμε με κανέναν από το παλαιό σύστημα»
Η επιστροφή των αρχαιοτήτων αποτελεί ένα ακόμα λαμπρό παράδειγμα των αδελφικών σχέσεων των δύο χωρών
Στο διεθνές συνέδριο «Artificial Intelligence - Consequences and Limits» η Υπουργός Παιδείας
«Δεν αναφέρομαι σε φυλακές», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
«Μειωμένες κατά 12% οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία»
Τι θα γίνει τελικά με τα vouchers διακοπών
«Ο Τσίπρας δεν ανήκει στη σύγχρονη ανανεωτική Αριστερά», τόνισε η βουλεύτρια Φλώρινας
Κρίθηκε ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος
«Η κοινωνική πολιτική κρίνεται εκεί όπου είναι πιο δύσκολο να φτάσει», τόνισε η υπουργός
Στο επίκεντρο η κοινή βούληση Ελλάδας και Παναμά για ενδυνάμωση των διμερών τους σχέσεων
Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών
Στόχος η αναβίωση της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.