Πολιτικη & Οικονομια

Κανονικά ισχύει η υποψηφιότητα Κατρούγκαλου, σύμφωνα με το ΥΠΕΣ

Μπορεί να ψηφιστεί και να πάρει σταυρούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος
© EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Εκλογές 2023: Το υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει ότι η σταυροδοσία στον Γ. Κατρούγκαλο δεν ακυρώνει την εκλογική διαδικασία

Δεν επηρεάζεται η εκλογική διαδικασία, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, μετά τη δήλωση του Γιώργου Κατρούγκαλου ότι αποσύρεται από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Η υποψηφιότητα του κ. Κατρούγκαλου στον Βόρειο (Β1) Τομέα της Αθήνας παραμένει σε ισχύ και η διαδικασία σταυροδοσίας στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 θα ακολουθηθεί κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκλογείς ψηφίζουν αποκλειστικά με σταυρό (+) προτίμησης στην αριστερή ή τη δεξιά πλευρά του ψηφοδελτίου.

Το ΥΠΕΣ εφιστά την ιδιαίτερη προσοχή των ψηφοφόρων, καθώς οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση στο ψηφοδέλτιο θα καταστήσει το σύνολο του άκυρο.

Χτες, πηγές από τη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ ανέφεραν: «Με δεδομένο το γεγονός ότι η υποψηφιότητά του έχει ανακηρυχθεί από τον Άρειο Πάγο, αυτή παραμένει σε ισχύ και σε περίπτωση που εκλεγεί έχει δικαίωμα να παραδώσει την έδρα του».

Παράλληλα, πηγές της Κουμουνδούρου διέρρεαν ότι πρόθεση του Γιώργου Κατρούγκαλου σε περίπτωσης εκλογής του, είναι να παραδώσει την βουλευτική του έδρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εφόσον το όνομα του κ. Κατρούγκαλου είναι κανονικά στα ψηφοδέλτια και μπορεί να ψηφιστεί, έχει την επιλογή να παραιτηθεί εφόσον εκλεγεί και δεν πάμε σε δεύτερες εκλογές. Αν πάμε σε δεύτερες εκλογές, πάλι θα πρέπει να επιλέξει να παραιτηθεί και να μη συμπεριληφθεί στη λίστα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επίμαχη δήλωση Κατρούγκαλο και η απόσυρση

«Η λογική της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης ήταν πως ό,τι πληρώνει ο μισθωτός, υπάλληλος ή εργάτης -το 20% του μισθού του-, να το πληρώνει και ο ελεύθερος επαγγελματίας. Αυτό κατέληξε, στο 80% των περιπτώσεων, σε μικρότερες ασφαλιστικές εισφορές από όσες πλήρωναν πριν», ήταν η επίμαχη δήλωση του κ. Κατρούγκαλου προχθες, Τετάρτη (17/5), μιλώντας για τον ασφαλιστικό νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στο BLUE SKY.

Επιχειρώντας να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε χθες, Πέμπτη, τονίζοντας ότι εξέφρασε μια προσωπική άποψη σε σχέση με τις εισφορές, υπογραμμίζοντας πως «καμία αλλαγή επιβάρυνσης των ελεύθερων επαγγελματιών ή των μισθωτών σε σχέση με τις ασφαλιστικές τους εισφορές δεν προβλέπει το προγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο άλλωστε είναι δημοσιευμένο εδώ και καιρό και όλοι έχουν τη δυνατότητα να το μελετήσουν».

Ωστόσο η αρχική τοποθέτηση Κατρούγκαλου προκάλεσε τριγμούς στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρώην υπουργό να δηλώνει ότι θα αποσυρθεί από τα ψηφοδέλτια.

«Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή μου τοποθέτηση και δηλώνω ότι αποσύρομαι από την εκλογική μάχη» ήταν η κατακλείδα της δήλωσης του Γιώργου Κατρούγκαλου, για τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν τα περί αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ