Πολιτικη & Οικονομια

ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη: Προκαλεί θυμηδία, ας βγάλει στη δημοσιότητα τα καταγραφικά της ΕΥΠ

Απάντηση στη δήλωση του πρωθυπουργού ότι «δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ στα γραφεία στη Χαριλάου Τρικούπη
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η Χαριλάου Τρικούπη απαντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος απέκλεισε κάθε σενάριο συνεργασίας και επιτέθηκε στον Νίκο Ανδρουλάκη

Eπίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, στον απόηχο των δηλώσεων του πρωθυπουργού ότι «δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας» με τη Χαριλάου Τρικούπη και των αιχμών του κατά του Νίκου Ανδρουλάκη.

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός προκαλεί «θυμηδία», κατηγορώντας τον ότι «ενδύεται τον μανδύα του προοδευτικού εκσυγχρονιστή», ενώ «μετέτρεψε το κράτος σε λάφυρο».

Παράλληλα, η Χαριλάου Τρικούπη απαντάει με αιχμές για την υπόθεση των παρακολουθήσεων στα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης περί άρνησης του κ. Ανδρουλάκη να συναντηθεί μαζί του.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κατάφερε να κρύψει την κύρια αγωνία του ούτε σήμερα.

Φοβάται την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, γιατί ξέρει ποιος είναι ο πραγματικός του αντίπαλος.

Ας βάλει καλά στο μυαλό του ότι οι 270.000 φίλοι και μέλη του κόμματος έδωσαν πριν ενάμιση χρόνο ισχυρή εντολή στον Νίκο Ανδρουλάκη να κάνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής πρωταγωνιστή και όχι βολικό εταίρο.

Μόνο θυμηδία, τέλος, προκαλεί ο πρωθυπουργός, που μετέτρεψε το κράτος σε λάφυρο για τον ίδιο και την παρέα του, ο πρωταθλητής των απευθείας αναθέσεων και των στρατών μετακλητών να ενδύεται τον μανδύα του προοδευτικού εκσυγχρονιστή.

Υ. Γ. Επειδή το έχει μαράζι για το αν προσκάλεσε επίσημα σε συνάντηση τον κ.Ανδρουλάκη τη βραδιά της εκλογής του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ας βγάλει στη δημοσιότητα τα καταγραφικά της ΕΥΠ για να δει όλη η Ελλάδα τι του είπε. Εξάλλου και τότε τον παρακολουθούσαν ως “εθνικό κίνδυνο”».

Μητσοτάκης κατά ΠΑΣΟΚ: «Κανένα περιθώριο συνεργασίας»

Νωρίτερα, στη διακαναλική συνέντευξή του, ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε οποιοδήποτε ενδεχόμενο συνεργασίας με το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη. Χαρακτηριστικά, είπε ότι υπάρχει διαχωριστική γραμμή της ηγεσίας και των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι «με πολλούς ανθρώπους από αυτούς στο παρελθόν βρεθήκαμε μαζί στη μάχη κατά του λαϊκισμού και θεωρώ ότι δεν έχουν κακή άποψη για μένα και το έργο της ΝΔ».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, οι διαχωριστικές γραμμές από τον κ. Ανδρουλάκη «τραβήχτηκαν από την πρώτη στιγμή και δεν μπορεί να λέει ότι δεν ζήτησα συνάντηση μαζί του. Είναι ψέμα αυτό. Ζήτησα μια φορά στη Βουλή και άλλη μια φορά τηλεφωνικά. Πρέπει να θέλει κι ο άλλος να συζητήσει μαζί μου. Ήταν μια στρατηγική από την πρώτη στιγμή του κ. Ανδρουλάκη και όταν λέει ότι “ούτε Τσίπρας, ούτε Μητσοτάκης”, λέει ουσιαστικά όχι σε Μητσοτάκη, γιατί θα βγούμε πρώτοι».

Ερωτηθείς τι θα κάνει στις 22/5 εάν η ΝΔ στις εκλογές την επόμενη Κυριακή είναι πρώτο κόμμα, απάντησε πως «το εκλογικό αποτέλεσμα θα καθορίσει και τις μετεκλογικές εξελίξεις» και πως «η ΝΔ θα είναι η μεγάλη νικήτρια των εκλογών». Όπως επισήμανε, για το αριθμητικό ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, «το ζήτημα δεν είναι μόνο αριθμητικό. Ο κ. Ανδρουλάκης έχει πει ότι δεν θέλει πρωθυπουργό εμένα, αυτό δεν μπορούμε να το αποδεχθούμε, οι πολίτες ψηφίζουν και για πρωθυπουργό. Με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη λίγα πράγματα έχω ουσιαστικά να συζητήσω, έχει φέρει την πολιτική του πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θεωρώ τον κ. Ανδρουλάκη δύναμη προοδευτικού εκσυγχρονισμού, θα αναγκαζόμαστε περισσότερο να πατάμε φρένο παρά γκάζι. Μια τέτοια κυβέρνηση δεν νομίζω ότι θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της χώρας».

Σχετικά με τις παρακολουθήσεις, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε πως η κυβέρνηση ανέλαβε πλήρως την πολιτική ευθύνη, παραιτήθηκαν στελέχη, τηρήθηκαν όλες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες, θωρακίστηκε θεσμικά η ΕΥΠ, επανήλθε ο δεύτερος εισαγγελέας, «η Δικαιοσύνη προχώρησε στη διερεύνηση της υπόθεσης και είναι εκείνη που θα κρίνει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες.

«Έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Η ΕΥΠ είναι κρίσιμη για την ασφάλεια της χώρας, βρέθηκα στη Λέσβο και θυμήθηκα τον κρίσιμο ρόλο της ΕΥΠ στην προσφυγική κρίση, να προστατεύσουμε τα σύνορά μας. Δεν είναι δυνατόν να μας κουνάει το δάχτυλο για κράτος δικαίου αυτός που έχει δίπλα του τον αμετάκλητα και ομόφωνα με 13-0 καταδικασμένο κ. Παππά. Κακή και κατευθυνόμενη η Δικαιοσύνη λένε στον ΣΥΡΙΖΑ και κάνουν λόγο για “δικαιοσύνη Τσαουσέσκου”. Αυτές είναι απόψεις που μας απομακρύνουν πάρα πολύ από την έννοια του κράτους δικαίου», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ