Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης από Ρόδο: Υπέρτατος αυτοσκοπός η άμυνα της χώρας

«Στις 21 Μαϊου ψηφίζουμε και ποιος θα βρεθεί απέναντι στην Τουρκία» τόνισε στην προεκλογική του ομιλία ο πρωθυπουργός

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μητσοτάκης από Ρόδο: Υπέρτατος αυτοσκοπός η άμυνα της χώρας
@ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISS

Αναφορά στη σύλληψη του υποψήφιου δήμαρχου Χειμάρρας και μέλους της ελληνικής εθνικής μειονότητας Φ. Μπελέρη έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια της αποψινής του προεκλογικής ομιλίας στη Ρόδο και έστειλε μήνυμα στην Αλβανία πως: «Εκπτώσεις στο κράτος δικαίου και στην προστασία των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στη συνέχεια ότι η άμυνα της χώρας είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός, ενώ έκανε αναφορά στις θέσεις της αντιπολίτευσης και τις προεκλογικές αναγγελίες του κ. Τσίπρα.

«Δεν είναι παράδεισος η Ελλάδα, αλλά έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προόδου και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας γυρίσει πίσω», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Κρατήσαμε ζωντανή την τουριστική βιομηχανία τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας», ανέφερε ο πρωθυπουργός, ξεκινώντας την προεκλογική του ομιλία στο λιμάνι της Ρόδου.

«Οι πολιτικοί πρέπει να κρίνονται από τη συνέπεια λόγων και έργων και από εμένα ψέματα δεν πρόκειται να ακούσετε ποτέ», τόνισε.

«Εσείς θα είστε οι μεγάλοι ωφελημένοι από τη μεγάλη έκρηξη του Τουρισμού. Ωφελημένοι και από τις νέες δουλειές που θα δημιουργήσουμε».

Υπογράμμισε πως έγιναν αυξήσεις στους συνταξιούχους, αλλά και στην ενίσχυση εκείνων που επλήγησαν από την προσωπική διαφορά.

«Η δυναμική πορεία αποτυπώνεται στην εθνική απελευθέρωση από κάθε εποπτεία», είπε επίσης.

Διαβατήριο για φθηνότερο χρήμα χαρακτήρισε τον εθνικό στόχο της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας, υπό την προϋπόθεση να είναι η ΝΔ στο τιμόνι της χώρας. «Εθνικοί στόχοι είναι και αυτοί που θέσαμε το 2019 και τώρα είναι πραγματικότητα για το μεταναστευτικό και την ενίσχυση της εθνικής μας άμυνας», πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε στο «κάτεργο της Μόριας που δεν υπάρχει πια» και τόνισε: «Έχουμε πια ανθρώπινες δομές φιλοξενίας και ναι, ο φράχτης στον Έβρο επεκτείνεται φυλάσσοντας τα εθνικά και τα ευρωπαϊκά σύνορα».

«Είχα χρέος να ενισχύσω την εθνική άμυνα και την αποτρεπτική ισχύ της χώρας» είπε και αναφέρθηκε στα Ραφάλ, τις φρεγάτες και τα νέα F-35. «Η άμυνα της χώρας είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός, αυτό το ξέρετε εσείς καλά και σκεφτόμουν πόσο διαφορετική είναι πια η Ελλάδα του 2023 από την Ελλάδα του 2019», είπε ο πρωθυπουργός.

«Η εικόνα της χώρας μας γίνεται παντού καλύτερη, αλλά ειδικά εδώ στο νότιο Αιγαίο είστε η μοναδική περιφέρεια που παρουσιάζει τόσο μεγάλη αύξηση πληθυσμού», τόνισε επίσης.

Υπογράμμισε τη μεγάλη ανάπτυξη του Τουρισμού και τις σωστές κινήσεις με συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ενώ έκανε αναφορά στην ανακοίνωση κατασκευής ακτινοθεραπευτικού κέντρου στη Ρόδο, αλλά και σε μια σειρά άλλων έργων που έχουν δρομολογηθεί.

«Θέλω να χαιρετίσω τη νέα συλλογική σύμβαση που υπογράφηκε με τα ξενοδοχεία της Ρόδου», τόνισε, επίσης, ο πρωθυπουργός μιλώντας για καλύτερους μισθούς για όλους, καθώς, όπως είπε, δε γίνεται ανάπτυξη χωρίς να τονώνουμε το εισόδημα των εργαζομένων.

«Οι εκλογές είναι πάντα για το μέλλον», είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας πως θα ήθελε να μοιραστεί σκέψεις για τα σχέδια που αφορούν στη νέα τετραετία.

«Η Ελλάδα κοιτά μόνο μπροστά»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των νοσηλευτών και νοσηλευτριών ευχαρίστησε όλους εκείνους που συνέβαλαν για να ξεπεράσουμε την πανδημία και αναφέρθηκε στην ανάγκη βελτιώσεων του ΕΣΥ, αλλά και στα επιτεύγματα που έχουν γίνει σε πολλούς τομείς, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να γίνουν παραπάνω βήματα τόσο στην Υγεία όσο και στην Παιδεία.

Είπε πως το πρόγραμμα της ΝΔ είναι πλήρως κοστολογημένο και υπογράμμισε πως το 2023 δεν είναι 2015. «Το έργο το έχουμε ξαναδεί αλλά η Ελλάδα κοιτά μόνο μπροστά».

Επαναλαμβάνοντας, επίσης, όσα έχει εξαγγείλει στο πλαίσιο του προγράμματος για τη νέα τετραετία υπογράμμισε την ανάγκη επενδύσεων και ανάπτυξης. Υγεία και Παιδεία είπε επίσης ότι είναι οι βασικές προτεραιότητες της κοινωνικής Ελλάδας, συγκεκριμενοποιώντας τις δεσμεύσεις που έχει επίσης ανακοινώσει στους τομείς αυτούς.

Στο σημείο αυτό μίλησε για την πρόληψη και για τη σημασία που δίνεται σε αυτή, με την υλοποίηση προγραμμάτων προληπτικών εξετάσεων. «Θα σώσουμε πολλές ζωές με αυτόν τον τρόπο», είπε χαρακτηριστικά.

Μίλησε στη συνέχεια για το βάρος που θα δοθεί στην Παιδεία γενικά, στην τουριστική εκπαίδευση ειδικά και στην προοπτική να δοθούν νέες εναλλακτικές σπουδών για καλοπληρωμένες δουλειές στους νέους.

Αναφέρθηκε σε μέρη του προγράμματος της ΝΔ για τη δίκαιη Ελλάδα και υπογράμμισε τη σημασία της αξιολόγησης «παντού και για όλους».

«Το αποτέλεσμα της δικής μας κάλπης θα είναι ένα μήνυμα και προς την άλλη πλευρά», τόνισε με αναφορά στη σημασία του να προκύψει μια σταθερή κυβέρνηση ικανή να διαχειριστεί τις κρίσιμες γεωπολιτικές προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας.

Δείτε την ομιλία του προέδρου της ΝΔ:

Σημειώνεται ότι λίγο μετά την άφιξή του στο νησί, ο πρωθυπουργός μετέβη στο νοσοκομείο της Ρόδου για να παραστεί στα αποκαλυπτήρια προτομής του αείμνηστου υπουργού Υγείας, Δημήτρη Κρεμαστινού. Η προτομή κατασκευάστηκε από τον πολιτιστικό σύλλογο «Αγία Μαρίνα» Παραδεισίου και δωρίθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου που οργάνωσε την σημερινή εκδήλωση.

Στο νησί βρίσκεται από το πρωί σήμερα, Παρασκευή 12/5, πολυμελές κυβερνητικό κλιμάκιο που παρέστη στην παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που έγινε από τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ