Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης από Λέσβο: «Η Μόρια ήταν κολαστήριο - Η θάλασσα έχει σύνορα και μπορούμε να τα φυλάμε»

«Στηρίξαμε τις τοπικές κοινωνίες», είπε ο πρωθυπουργός από τον χώρο του πρώην ΚΥΤ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρώην ΚΥΤ της Μόριας
© ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ/EUROKINISSI

Εκλογές 2023 - Κυριάκος Μητσοτάκης: Προεκλογική επίσκεψη στη Λέσβο - Το πρώην ΚΥΤ της Μόριας και «τα σύνορα στα θαλάσσια σύνορα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στη Λέσβο. Πρώτος σταθμός της προεκλογικής του περιοδείας στο νησί ήταν ο χώρος του πρώην ΚΥΤ της Μόριας, όπου έγινε η παρουσίαση της αξιοποίησης του χώρου που αγοράστηκε από τον Δήμο Μυτιλήνης με χρηματοδότηση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στα πλαίσια της στήριξης των τοπικών κοινωνιών που επλήγησαν από το μεταναστευτικό.

«Έρχομαι σε μια Μόρια που λειτούργησε ως κολαστήριο με πάνω από 20.000 ανθρώπους και πλέον δεν υπάρχει. Τήρησα την υπόσχεσή μου, ξεπεράσαμε τα εμπόδια, ακολουθήσαμε μια αυστηρή αλλά δίκαιη πολιτική, προστατεύσαμε τα σύνορα μας από ξηράς και θαλάσσης αποδεικνύοντας ότι η θάλασσα έχει σύνορα και μπορούμε να τα φυλάμε. Από 600.000 άτομα που πέρασαν από το νησί την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ φτάσαμε στα χρόνια της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία μόλις στις 10.000», είπε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας πως όλα αυτά τα χρόνια «κλείσαμε εκκρεμότητες, αντιμετωπίσαμε τα προβλήματα και στηρίξαμε τις τοπικές κοινωνίες».

Υποδεχόμενος τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο πρώην ΚΥΤ, ο Νότης Μηταράκης έκανε λόγο για «μία καλύτερη Λέσβο» και είπε: «δεσμευτήκαμε απέναντι στον ελληνικό λαό να μειώσουμε ουσιαστικά τις ροές και δραστικά τις επιπτώσεις της κρίσης στις τοπικές κοινωνίες. Και το πράξαμε με σχέδιο και αποφασιστικότητα».

Παράλληλα, μίλησε για τη στήριξη στις τοπικές κοινωνίες με περισσότερα από 110 εκατ. ευρώ για έργα και δράσεις μέσα από το Ταμείο Αλληλεγγύης αλλά και από έκτακτες επιχορηγήσεις και δημοτικά τέλη. «Ενισχύσαμε πανελλαδικά 45 δήμους και τους οργανισμούς τους, με ποσά άνω των 110 εκατ. ευρώ για έργα και δράσεις. 65 εκ. μέσω του Ταμείου και 47 εκ για αποζημιώσεις και δημοτικά τέλη. Στο βόρειο Αιγαίο δόθηκαν 60 εκατομμύρια μέσα σε τρία έτη, δηλαδή συγκριτικά, το 1/5 του Περιφερειακού Επιχειρησιακού προγράμματος Βορείου Αιγαίου 2014-2020 και το 1/7 του 2021-2027» δήλωσε ο κ. Μηταράκης.

Στον χώρο του πρώην ΚΥΤ σχεδιάζεται η κατασκευή σχολικών και πανεπιστημιακών μονάδων και αθλητικών εγκαταστάσεων.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-csk79c63ynh5)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ