Πολιτικη & Οικονομια

Η ένταση σε προεκλογικό τηλεοπτικό πάνελ και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Το σχόλιο Λάμψια προκάλεσε έντονη αντίδραση

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΣΥΡΙΖΑ
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιο δημοσιογράφου - Η ανακοίνωση του κόμματος - Το χρονικό

Για βαριά προσβλητική επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και των στελεχών του, από τον δημοσιογράφο και κεντρικό σχολιαστή του δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ κ. Παναγιώτη Λάμψια, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ακολούθως αναφέρει: «Στο κεντρικό δελτίο με παρουσιάστρια τη Σία Κοσιώνη, συκοφάντησε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως «υποστηρικτές των εκτελεστών της 17Ν» και υποτίμησε τους δημοκρατικούς προοδευτικούς πολίτες που τιμούν με την ψήφο και την υποστήριξή τους τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, λέγοντας ότι είναι “γενίτσαροι”».

Ακολούθως αναφέρει ότι «Στο -υποβολιμαίο;- παραλήρημά του ο κ. Λάμψιας, μίλησε ακόμη για “ορφανά του Άκη” και χαρακτήρισε “μίμο” τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης» και καταλήγει: «Η προσπάθειά του όμως, να σκεπάσει με λάσπη τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και των πολιτών που σε κάθε γωνιά της Ελλάδας ακουμπάν τις ελπίδες τους, στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στην Αριστερά, δεν θα περάσει. Όσο κάποιοι στον πανικό τους για την επερχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και την πολιτική αλλαγή, ποντάρουν στην τοξικότητα, εμείς θα τους απαντούμε με συγκροτημένο προγραμματικό προοδευτικό λόγο, δημοκρατική δύναμη και ηρεμία».

Το σχόλιο Λάμψια και η παρέμβαση Τσαπανίδου

Σε σχόλιο που έκανε κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο κ. Παναγιώτης Λάμψιας είπε πως ο Αλέξης Τσίπρας «μιμείται ακόμη και τη φωνή του Ανδρέα Παπανδρέου», ενώ συμπλήρωσε ότι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ «στηρίζουν τους εκτελεστές της 17 Νοέμβρη».

Ακολούθησε παρέμβαση της εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια πολιτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ στο πάνελ της οποίας παρευρίσκονταν τόσο ο Παναγιώτης Λάμψιας όσο και ο Γιώργος Τσίπρας, ο οποίος ζητούσε από τον δημοσιογράφο να ανακαλέσει τα σχόλιά του.

Πως σχολιάζει ο Π. Λάμψιας τον καυγά  Τσίπρα – Ανδρουλάκη για τον Ανδρέα Παπανδρέου | Ειδήσεις

«Λυπάμαι πάρα πολύ που αναγκάζομαι να παρέμβω σε μία εκπομπή για έναν λόγο που είναι εξαιρετικά δυσάρεστος και εξαιρετικά προσβλητικός απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, στα στελέχη του, στους ψηφοφόρους», είπε αρχικά η Πόπη Τσαπανίδου.

«Δεν ήταν μόνο η προσβολή στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα ήταν και η προσβολή προς όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν γράψει μια ιστορία. Έχουν ιστορικές διαδρομές. Ο κ. Λάμψιας του χαρακτήρισε “υποστηρικτές των εκτελεστών της 17Ν”. Αυτό είναι εξαιρετικά προσβλητικό, απίστευτα βαρύ και με μια λέξη μόνο θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω ντροπή. Ντρέπομαι που αναγκάζομαι να επαναλάβω τους χαρακτηρισμούς που άκουσα», πρόσθεσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Λάμψιας επέμεινε ξανά στην τοποθέτησή του. «Τα σχόλια είναι η δική μου άποψη, δεν είναι του ΣΚΑΪ, δεν είναι κανενός άλλου. Αν δεν σας αρέσει είναι προφανώς δικαίωμά σας», τόνισε ο ίδιος.

«Κύριε Λάμψια, είναι ντροπή να το ακούω στο δελτίο του ΣΚΑΪ. Λυπάμαι και ντρέπομαι», σημείωσε η κα Τσαπανίδου. «Δηλαδή, τι θέλετε, ο ΣΚΑΪ να κάνει λογοκρισία στα στελέχη του; […]», είπε από την πλευρά του ο Παναγιώτης Λάμψιας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ