Πολιτικη & Οικονομια

Σκέρτσος: Ο κ. Τσίπρας δεν κρύβει τη στενοχώρια του που το κόμμα Κασιδιάρη έμεινε εκτός βουλής

«Επιτίθεται με πρωτοφανή τρόπο στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκέρτσος: Ο κ. Τσίπρας δεν κρύβει τη στενοχώρια του που το κόμμα Κασιδιάρη έμεινε εκτός βουλής
@ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Άκης Σκέρτσος: O κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν κρύβει τη στενοχώρια του που το κόμμα Κασιδιάρη έμεινε εκτός βουλής και τον κατήγγειλε για πρωτοφανή επίθεση στον Άρειο Πάγο

Σκληρή απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα που κατήγγειλε τον πρωθυπουργό για προσπάθεια χειραγώγησης των εκλογών μέσω του νόμου που ο Άρειος Πάγος εφάρμοσε για την έγκριση ή μη της νομιμότητας εκλογικής καθόδου κομμάτων έδωσε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος.

«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύψει τη στενοχώρια του για το ότι το κόμμα Κασιδιάρη έμεινε εκτός βουλής, με πλήρη δικαίωση των κυβερνητικών πρωτοβουλιών, από την ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Το έντιμο από την πλευρά του θα ήταν να αναγνωρίσει ότι έκανε λάθος όταν αποκαλούσε προσχηματικές και αντισυνταγματικές τις νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης. Όμως, με το ακαταμάχητο "ηθικό πλεονέκτημα" που τον χαρακτηρίζει, δεν πρόκειται να παραδεχθεί ποτέ ότι έκανε λάθος» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος 'Ακης Σκέρτσος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ.Τσίπρα.

«Έτσι, καταφεύγει σε αυτό που ξέρει καλύτερα από όλα: επιτίθεται με πρωτοφανή τρόπο στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας, αποκαλώντας "κλειστή ομάδα δικαστών" ολόκληρη την ολομέλεια του Α1 τμήματος που κατά το Σύνταγμα κρίνει τη νομιμότητα των πολιτικών σχηματισμών που κατέρχονται στις εκλογές» προσθέτει.

Καταλήγοντας ο κ. Σκέρτσος επισημαίνει ότι μετά την ευθεία αποδοκιμασία της αμετάκλητης και ομόφωνης καταδικαστικής απόφασης με 13-0 του ανώτατου ειδικού δικαστηρίου σε βάρος του Ν. Παππά, ο κ. Τσίπρας, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει «μας δείχνει για άλλη μία φορά πώς αντιλαμβάνεται το πολίτευμα και τις ανεξάρτητες λειτουργίες του».

«Προσπάθεια χειραγώγησης» των εκλογών

Κληθείς να σχολιάσει τη θέση της ΝΔ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25 «ψαρεύουν στα θολά νερά της ακροδεξιάς», ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, τόνισε πως «το ΚΚΕ δεν ψαρεύει; Ή μήπως δεν μας συμφέρει να αναφερθούμε στο ΚΚΕ, γιατί είναι ιστορικό κόμμα; Όσα βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες είναι ανησυχητικά. Πρώτη φορά στην ιστορία της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας δημιουργήθηκε θέμα με τους συνδυασμούς. Έμεινε εκτός μεγάλος συνδυασμός. Έπεσε "βόμβα" στη δεξιά πολυκατοικία και κατέρρευσαν τα διαμερίσματα. Όσα δεν κατέρρευσαν φαίνεται ότι έχουν δώσει υπόσχεση στήριξης στον κ. Μητσοτάκη. Αυτό προκύπτει από το ρεπορτάζ, θα έπρεπε να το γνωρίζετε».

Και συνέχισε: «Δεν έφτασαν στο σημείο να ακυρώσουν ένα κόμμα που είναι στη Βουλή (Ελληνική Λύση), αλλά ακύρωσαν τα κόμματα Εμφιετζόγλου, Λατινοπούλου, Νικολόπουλου και ακόμα και του κ. Ευμορφίδη, ενός επιχειρηματία που δεν είναι ακραίος, αλλά φιλελεύθερος. Όλα αυτά τα κόμματα είναι ανταγωνιστικά της Νέας Δημοκρατίας».

«Πρώτη φορά στην ιστορία έκρινε το Α1 του Αρείου Πάγου το ποια κόμματα θα μπουν στις εκλογές. Ο κ. Τζανερίκος κατήγγειλε ότι υπήρξε προσπάθεια χειραγώγησης για ν' αποφασίσει ποια κόμματα θα συμμετέχουν. Νομίζαμε ότι όλα αυτά ήταν για το κόμμα Κασιδιάρη. Έκπληκτοι είδαμε ότι δεν ήταν μόνο γι' αυτό. Γι' αυτό δεν δέχτηκαν τη δική μας τροπολογία. Τέτοια χειραγώγηση της Δικαιοσύνης δεν έχει ξαναδεί ο τόπος. Ο πρωθυπουργός που δεν δίστασε να παρακολουθεί το μισό πολιτικό σύστημα, τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων και να χειραγωγεί τη Δικαιοσύνη, θα κάνει τα πάντα για να μείνει στην εξουσία», εκτίμησε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ