- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κόμμα Κασιδιάρη: Απορρίφθηκε ομόφωνα η αίτηση εξαίρεσης τριών Δικαστών – μελών του Αρείου Πάγου
Ξεκινά η μαραθώνια διάσκεψη για την ανακήρυξη των κομμάτων
Εκλογές 2023 - Ηλίας Κασιδιάρης: Απόρριψη της αίτησης για εξαίρεση τριών Δικαστών του Αρείου Πάγου
Ομόφωνα απορρίφθηκε η αίτηση εξαίρεσης τριών Δικαστών - μελών της σύνθεσης του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου, την οποία είχε καταθέσει το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.
Το Τμήμα αυτό του Αρείου Πάγου είναι επιφορτισμένο να εξετάσει τη νομιμότητα συμμετοχής των κομμάτων στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023. Υπενθυμίζεται ότι χθες το «Εθνικό Κόμμα - Έλληνες» που έχει ιδρύσει ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος έχει καταδικαστεί ως διευθύνων εγκληματική οργάνωση, υπέβαλε αίτηση εξαίρεσης των τριών αρεοπαγιτών, επικαλούμενο δημοσιεύματα, τα οποία ανέγραφαν ότι οι τρεις δικαστές πραγματοποίησαν προδιάσκεψη προκειμένου να προετοιμάσουν το απορριπτικό σκεπτικό για το κόμμα του.
Τώρα, το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου προχωράει τη διαδικασία για την ανακήρυξη των κομμάτων, των συνδυασμών των κομμάτων και των μεμονωμένων υποψηφίων που έχουν υποβάλει αίτηση για να συμμετέχουν στην εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου 2023. Η ανακήρυξη των κομμάτων αναμένεται το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης, 2 Μαΐου 2023.
Νωρίτερα, στον Άρειο Πάγο η Βάσω Πανταζή δικηγόρος του Ηλία Κασιδιάρη έθεσε ζήτημα αντισυνταγματικότητα των τελευταίων τροπολογιών στην εκλογική νομοθεσία και παράλληλα ζητάει να σταλεί προδικαστικό ερώτημα στα αρμόδια Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. Ειδικότερα, η κ. Πανταζή κατέθεσε στο Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου υπόμνημα με το οποίο υποστηρίζει ότι είναι αντισυνταγματικές πολλαπλώς οι τροποποιήσεις στο άρθρο 32 του ΠΔ 26/2012 και εξ αυτού του λόγου υπάρχει αναγκαιότητα μη εφαρμογής της από τον 'Αρειο Πάγο.
Ακόμη, ζητάει η δικηγόρος να σταλεί σχετικό προδικαστικό ερώτημα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση της κυρίας Πανατζή έχει ως εξής: «Χθες αργά το βράδυ, το δικηγορικό μας γραφείο, υπέβαλλε ενώπιον του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου υπόμνημα για την υποβοήθηση της κρίσης του, σχετικά με την ανακήρυξη του συνδυασμού υποψηφίων του Εθνικού Κόμματος Έλληνες στην επερχόμενη εκλογική διαδικασία της 21ης Μαΐου. Στο υπόμνημα μας στοιχειοθετείται η αντισυνταγματικότητα της πολλαπλώς τροποποιημένης διάταξης του άρθρου 32 του ΠΔ 26/2012 και η εξ αυτού του λόγου αναγκαιότητα μη εφαρμογής της από τον 'Αρειο Πάγο. Έχουμε την πεποίθηση ότι το υπόμνημα μας αυτό θα βοηθήσει τους Δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας μας σε δίκαιη κρίση που δεν θα παραβιάζει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, το τεκμήριο αθωότητας, την ελεύθερη έκφραση του εκλογικού σώματος και τις δεσμεύσεις σε διεθνείς και ευρωπαϊκές συνθήκες της χώρας μας. Επί τη βάσει του τελευταίου, ζητήσαμε την αποστολή προδικαστικού ή οιονεί προδικαστικού ερωτήματος προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προς αυθεντική ερμηνεία της αντίθεσης της διάταξης με υπερνομοθετικές προβλέψεις, πριν την εφαρμογή της διάταξης και όχι μετά από αυτή».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο γρίφος της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας: «Τι είναι καλοκαίρι για τα παιδιά και λύση για τους γονείς;»
Παρέμβαση στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία
«Η ενίσχυση του Λ.Σ. και η ασφάλεια του πολίτη είναι στον πυρήνα της πολιτικής μας»
Οι προθεσμίες εκπνέουν σύντομα και η διαδικασία επιλογής είναι αυστηρή
Επίθεση προς Φάμελλο τον οποίον κατηγόρησε για «μικρότητα και αναξιοπρέπεια»
Tι υποστήριξε γιατρός των ΤΕΠ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταδίκασε τις πρόσφατες επιθέσεις κατά αμάχων στο Κίεβο
Παραδόθηκε το σκάφος «Σύρνα» του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής
Την ίδια ημέρα θα συνεδριάσει και η Κεντρική Επιτροπή
Έργα-μαμούθ 1 δισ. ευρώ στην Ανατολική Αττική
Φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από τις δολοφονίες του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού
Ποια ανοίγουν και ποια θα παραμείνουν κλειστά
Τι θα γίνει με τα εισοδηματικά κριτήρια
Το νέο πρόγραμμα απευθύνεται σε μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Βουλής
Ο υπουργός Ανάπτυξης στο εργοστάσιο του Ομίλου Cenergy Holdings στο Σουσάκι Κορινθίας
Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στα εγκαίνια του νέου οδικού άξονα Ροβιές - Ήλια στην Εύβοια
Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως δεν θα συμμετέχει στη συνεδρίαση της ΚΟ
Πόσοι είναι οι ανεξάρτητοι βουλευτές
Το «αντίο» του πρωθυπουργού στην ηθοποιό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.