Πολιτικη & Οικονομια

Άκαρπη η συνεδρίαση των κομμάτων για το debate: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει δύο

Τι αποφασίστηκε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκλογές 2023: Διαφωνία των κομμάτων για το debate
© Aris Oikonomou/ SOOC

Εκλογές 2023 - Συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής Εκλογών: Δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ των κομμάτων για το debate

Δεν είχε αποτέλεσμα η σημερινή συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής Εκλογών με θέμα το debate των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων. Η επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά το Σάββατο στις 10:00 το πρωί και εκεί θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις και οι όροι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, o ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε σε δύο ντιμπέιτ, αλλά διαφώνησαν η ΝΔ και όλα τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, που ζήτησαν μία τηλεμαχία με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών. Πιο συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να δημοσιοποιούνται τα αστάθμητα πρωτογενή στοιχεία των δημοσκοπήσεων, με τον Γιάννη Σμυρλή να παραπέμπει στην ανακοίνωση του ΣΕΔΕΑ και είπε στον ΣΥΡΙΖΑ πως αν θέλει μπορεί να προσφύγει στην αρμόδια ελεγκτική Αρχή.

Πάντως, στη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε να επισπευσθούν οι καταβολές της κρατικής χρηματοδότησης, ενώ ζητήθηκε να υπάρξουν διευκολύνσεις των εκλογέων. Το ΠΑΣΟΚ πρότεινε election pass για τους εργαζομένους στον τουριστικό κλάδο. Στην συνεδρίαση ανακοινώθηκε, επίσης, ότι έχουν εγγραφεί συνολικά 22.816 απόδημοι, που θα ψηφίσουν το Σάββατο 20 Μαΐου, παραμονή των εκλογών της 21ης Μαΐου, σε 99 εκλογικά τμήματα σε όλο τον κόσμο.

Υπενθυμίζεται πως στην επιτροπή συμμετέχουν από τη ΝΔ ο Γιάννης Σμυρλής, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Πουλάκης, από το ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Σαλαγιάννης, από το ΜέΡΑ25 ο Σπύρος Δερβενιώτης, από το ΚΚΕ ο Γιάννης Γκιόκας, από την Ελληνική Λύση ο Παύλος Σαράκης. Συμμετέχουν ο γ.γ. Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης και ο επικεφαλής του ΕΣΡ Αθανάσιος Κουτρουμάνος.

Η σημερινή συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών, στην οδό Σταδίου. Η Διακομματική Επιτροπή συγκροτήθηκε με κατεπείγουσα απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, με στόχο την υποβολή προτάσεων για την εφαρμογή των διατάξεων της εκλογικής νομοθεσίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ