Πολιτικη & Οικονομια

Ο Αλέξης Γεωργούλης συνεχίζει να μετέχει στις ψηφοφορίες του Ευρωκοινοβουλίου

Τρίτη επιστολή για επίσπευση των διαδικασιών για την άρση ασυλίας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αλέξης Γεωργούλης: Η συμμετοχή στις ψηφοφορίες του Ευρωκοινοβουλίου και η τρίτη επιστολή για την άρση ασυλίας

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο Αλέξης Γεωργούλης μετά τις καταγγελίες σε βάρος του για βιασμό και πρόκληση σωματικών βλαβών. Το τελευταίο διάστημα, με επιστολές του, ο ευρωβουλευτής ζητά την επίσπευση των διαδικασιών για την άρση της ασυλίας του

Σύμφωνα με το Mega, ο ευρωβουλευτής θα συμμετέχει στις ψηφοφορίες του Ευρωκοινοβουλίου, όχι ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού έχει διαγραφεί. Την ίδια ώρα, έχει παραδώσει τους φακέλους με τις υποθέσεις που διαχειριζόταν. 

Στην τρίτη του επιστολή, ο Αλέξης Γεωργούλης απευθύνεται στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου θα συζητηθεί το αίτημα για την άρση της ασυλίας του. Στην επιστολή σημειώνει ότι δεν συντρέχουν λόγοι για την καθυστέρηση της συζήτησης.

Ήδη από το απόγευμα της Τρίτης (25.4) ορίστηκε ως εισηγητής στην υπόθεση άρσης της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη ο Πολωνός ευρωβουλευτής, Αντρέι Χαλίτσκι, από το ΕΛΚ, με τη σχετική συζήτηση να αναμένεται στα τέλη Μαΐου. Η αρμόδια επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει στις 30 Μαΐου, ενώ υπάρχει και μια έκτακτη συνεδρίαση στις 24 και 25 Μαΐου.

Ακόμη δεν είναι γνωστό πότε θα υπάρξει απόφαση.