- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γιώργος Σταθάκης: Κρατικοποίηση Εθνικής και ΔΕΗ - Τι είπε για τη φορολογία των επιχειρήσεων
Οι προτάσεις του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Γιώργος Σταθάκης μίλησε στο podcast ΒΑΒΕΛ για τις βασικές προτάσεις του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ - Τι είπε για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό
Για τις προτάσεις του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μίλησε ο Γιώργος Σταθάκης κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για φόρο 10%-15% σε μερίσματα άνω των 50.000 ευρώ και κρατικοποιήσεις.
Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής, μιλώντας στο podcast ΒΑΒΕΛ, έκανε λόγο για επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ και της Εθνικής Τράπεζας και για αύξηση της φορολογίας στα μερίσματα, προτάσεις που χαρακτήρισε βασικές στο οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος.
«Η θέση μας για τις τράπεζες είναι πολύ απλή. Πρέπει να γίνουμε κανονικοί μέτοχοι. Και όχι μέτοχοι μειωμένων δικαιωμάτων. Αυτό έχει τελειώσει. Άρα οι μετοχές αυτές θα αποκτήσουν τα πλήρη δικαιώματα, όπως και των ιδιωτών μετόχων και θα έχουν τον λόγο που τους αναλογεί ως μέτοχοι», τόνισε.
Για τη φορολογία των επιχειρήσεων, ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι «εμείς έχουμε δεσμευτεί μόνο για ένα πράγμα. Εξαιρούμε τους μικρομετόχους και λέμε, τα μερίσματα άνω των 50 χιλιάδων ευρώ θα έχουν υψηλότερη φορολογία. 10%-15%, δεν ξέρω. Αυτή είναι η βασική μας πρόταση».
Αναφερόμενος στην ΔΕΗ, υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη να δημιουργηθεί ένας δημόσιος πυλώνας ενέργειας. «Ο σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό να γίνει με σταδιακή απόκτηση ποσοστών μέσω εταιρειών που το δημόσιο έχει την πλειοψηφία των μετοχών όπως ο ΑΔΜΗΕ». Επιπλέον τόνισε την ανάγκη «όλες οι υποδομές ενέργειας να περάσουν στα κρατικά χέρια».
Για την ακρίβεια και την αντιμετώπιση του πληθωρισμού ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι «η μείωση ενός φόρου μόνο δεν αρκεί» και πρόσθεσε: «η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να πάμε από το 13% στο 6% για τα πολύ βασικά αγαθά που πρέπει να έχει ένα νοικοκυριό».
Στη συνέχεια ανέφερε πως «εάν δεν υπάρχει μηχανισμός επιτήρησης για το αν μια επιχείρηση εφάρμοσε ή δεν εφάρμοσε τη μείωση, τότε θα πρέπει να βγαίνει η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και να λέει ότι "τη μείωση του φόρου την πραγματοποίησαν 10 εταιρείες και άλλες 10 δεν την πραγματοποίησαν". Αν θέλει κάποιος μπορεί να επιβάλει δεσμευτικότητα, αν δεν θέλει δεσμευτικότητα θα παράγει διαφήμιση και δυσφήμιση για τις εταιρείες που το εφάρμοσαν ή όχι».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Καταθέτουμε έναν Οδικό Χάρτη που εκσυγχρονίζει τη δημόσια ζωή και το πολιτικό σύστημα», τόνισε ο πρωθυπουργός
Στην τρίτη θέση το ΠΑΣΟΚ, τέταρτη η «Ελπίδα» της Καρυστιανού
«Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε κρίση αξιοπιστίας στην Αριστερά», σημείωσε
Ενισχύεται η ναυπηγική δραστηριότητα στην Ελλάδα
Ποιοι και πώς θα το λάβουν
Ραγδαίες ανακατατάξεις στη Βουλή μετά τη διάλυση της ΚΟ της Νέας Αριστεράς
«Δεν θα συνεργαστούμε με κανέναν από το παλαιό σύστημα»
Η επιστροφή των αρχαιοτήτων αποτελεί ένα ακόμα λαμπρό παράδειγμα των αδελφικών σχέσεων των δύο χωρών
Στο διεθνές συνέδριο «Artificial Intelligence - Consequences and Limits» η Υπουργός Παιδείας
«Δεν αναφέρομαι σε φυλακές», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
«Μειωμένες κατά 12% οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία»
Τι θα γίνει τελικά με τα vouchers διακοπών
«Ο Τσίπρας δεν ανήκει στη σύγχρονη ανανεωτική Αριστερά», τόνισε η βουλεύτρια Φλώρινας
Κρίθηκε ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος
«Η κοινωνική πολιτική κρίνεται εκεί όπου είναι πιο δύσκολο να φτάσει», τόνισε η υπουργός
Στο επίκεντρο η κοινή βούληση Ελλάδας και Παναμά για ενδυνάμωση των διμερών τους σχέσεων
Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών
Στόχος η αναβίωση της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.