Πολιτικη & Οικονομια

«Δίναμε 500 ευρώ "μαύρα" τον μήνα για την Ελληνική Λύση», υποστηρίζει και η Αναστασία - Αικατερίνη Αλεξοπούλου

Τι απαντά ο Κυριάκος Βελόπουλος στις καταγγελίες του Αντώνη Μυλωνάκη

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ελληνική Λύση: Η Αναστασία - Αικατερίνη Αλεξοπούλου για τα «μαύρα» χρήματα στο κόμμα και την αποχώρησή της 

Η Αναστασία - Αικατερίνη Αλεξοπούλου αποχώρησε από την Ελληνική Λύση, κάνοντας λόγο για «σκευωρία». Μετά την καταγγελία του Αντώνη Μυλωνάκη πως κάθε μήνα κατέβαλλε συνολικά 1.500 ευρώ στο κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου και η βουλευτής υποστήριξε ότι έπραττε το ίδιο, δίνοντας κάθε πρώτη του μήνα το ποσό σε μετρητά. 

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις της στο OPEN, η Αναστασία - Αικατερίνη Αλεξοπούλου υποστήριξε ότι «το κόμμα κρατούσε 1.000 ευρώ από τη μισθοδοσία. Δίναμε, επίσης, 500 ευρώ για έξοδα του κόμματος. Κάθε πρώτη του μήνα δίναμε τα λεφτά που ξέραμε ότι βοηθάμε το κόμμα. Μετρητά δίναμε. Ξέρω όμως ότι όλα τα κόμματα το κάνουν έτσι».

Επιπλέον, η κ. Αλεξοπούλου αναφέρθηκε και στο παρασκήνιο της αποχώρησής της από την «Ελληνική Λύση», λέγοντας ότι «εγώ δέχθηκα να πάω σε άλλη περιφέρεια, είπα συγκεκριμένα αφού ο Μυλωνάκης θα φύγει από ανατολική Αττική θα πάω εγώ. Από τη στιγμή που η επιτροπή δεοντολογίας στην απάντηση που έδωσε γράφει ότι μπορώ να πάω σε οποιαδήποτε άλλο τομέα της επιλογής μου, γιατί δεν το δέχθηκαν; Δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από την κυρία Κρητικού και μου είπε "ο κ. Αβδελάς πήγε Γρεβενά, εσύ που θα πας;" και όταν εγώ της είπα στην ανατολική Αττική μου είπε "όχι, όχι αυτό αποκλείεται" και μετά αναγκάστηκα να αποχωρήσω γιατί κατάλαβα όλη τη σκευωρία».

Σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν η σκευωρία που επικαλείται στήθηκε από την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου η ίδια απάντησε «δεν ξέρω, μπορεί και να είναι από το κόμμα, μπορεί και να μην είναι».

Αλληλομηνύσεις στην «Ελληνική Λύση»

Ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης», Κυριάκος Βελόπουλος, μίλησε για τις καταγγελίες στο κόμμα του και ανακοίνωσε ότι πρόκειται να κινηθεί νομικά κατά του παραιτηθέντα βουλευτή, Αντώνη Μυλωνάκη. Μιλώντας στον Ant1, ο Κυριάκος Βελόπουλος αναφέρθηκε σε μια σειρά δημοσιευμάτων που αναφέρονταν σε συναντήσεις βουλευτών και βουλευτών του με τη Νέα Δημοκρατία, εξηγώντας ότι, μετά από αυτά και αφού έμαθε ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε ενδείξεις για συναντήσεις βουλευτών του κόμματός του με στελέχη του κυβερνώντος, συγκάλεσε την Επιτροπή Δεοντολογίας. «Τους κάλεσα για να δώσουν εξηγήσεις στην Επιτροπή Δεοντολογίας και άρχισε ένα κρεσέντο», είπε και αρνήθηκε να αναφερθεί σε ονόματα. «Μέσα στη Βουλή κατήγγειλα ονόματα και πήγαμε στον Εισαγγελέα», σημείωσε.

Σε ερώτηση που δέχθηκε από τους δημοσιογράφους σχετικά με την καταγγελία του κ. Μυλωνάκη και της κ. Αλεξοπούλου για «μαύρα» χρήματα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης χαρακτήρισε «αστειότητες» τις κατηγορίες και τόνισε πως «είναι θέμα δικαιοσύνης, πρέπει να αποδείξει αυτά που λέει». «Δεν είναι τυχαία η ενορχήστρωση από τη ΝΔ», είπε προσθέτοντας ότι, «τον τελευταίο καιρό έχω ελεγχθεί 12 φορές από ΣΔΟΕ».

Σχετικά με τα σενάρια για υποψηφιότητα πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής με την Ελληνική Λύση, είπε ότι «δεν αποφάσισα ακόμα για το ποιοι θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές, υπάρχει επιτροπή, αλλά ακόμα δεν μου έχει κάνει πρόταση». Σχετικά με τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες, σημείωσε ότι, «εγώ δεν πίνω τσίπουρα στην Πάτρα».