Πολιτικη & Οικονομια

Ευάγγελος Βενιζέλος για τη Μυρσίνη Ζορμπά: Το όνομά της έγινε η επιτομή μιας αντίληψης για τη ζωή

Συναισθηματικό «αντίο» από τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μυρσίνη Ζορμπά: Ο αποχαιρετισμός του Ευάγγελου Βενιζέλου στην πρώην υπουργό Πολιτισμού - Τελέστηκε στο Πάρκο Ελευθερίας η πολιτική της κηδεία.

Με ένα προσωπικό μήνυμα αποχαιρέτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την πρώην υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, η οποία παλαιότερα υπήρξε διευθύντρια του γραφείου του Κώστα Σημίτη.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε για την παρακαταθήκη που άφησε η Μυρσίνη Ζορμπά, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών.

Σε ανάρτησή του, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «περιττό και μικρό κάθε δικό μας λόγο» σε σχέση με το τελευταίο της κείμενο.

Μάλιστα, έκανε αναφορά και στην κηδεία της Μυρσίνης Ζορμπά, τονίζοντας την ανάγκη του να της αφήσει «νοερά όχι ένα λουλούδι αλλά ένα μικρό “βιβλίο” για τα βιβλία και τη μάχη των ιδεών, για τις διαφωνίες και τη σημασία τους».

Η ανάρτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου για τη Μυρσίνη Ζορμπά:

Το κείμενο με το οποίο η Μυρσίνη Ζορμπά μας αποχαιρέτησε κατέστησε περιττό και μικρό κάθε δικό μας λόγο.

Σήμερα όμως που γίνεται η «επίσημη» τελετή του αποχαιρετισμού της και αναγκαστικά μιλούν και οι άλλοι για τη Μυρσίνη, νιώθω την ανάγκη να της αφήσω νοερά όχι ένα λουλούδι αλλά ένα μικρό «βιβλίο» για τα βιβλία και τη μάχη των ιδεών, για τις διαφωνίες και τη σημασία τους.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ το τμήμα της διαδρομής στο οποίο συμπέσαμε με τη σπουδαία Μυρσίνη. Το όνομά της ξεκίνησε ως οιωνός και έγινε σταδιακά η επιτομή μιας αντίληψης για τη ζωή, τον πολιτισμό, την Ιστορία. Ας μου επιτρέψει ο Αντώνης να του σφίξω το χέρι.

Μυρσίνη Ζορμπά: Τελευταίο αντίο στην πρώην υπουργό Πολιτισμού

Συγγενείς και φίλοι είπαν σήμερα (24.4) το τελευταίο αντίο στη Μυρσίνη Ζορμπά, την πρώην υπουργό Πολιτισμού που έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. 

Η πολιτική κηδεία της Μυρσίνης Ζορμπά τελέστηκε στο Πάρκο Ελευθερίας και συγκεκριμένα στο πρώην στρατόπεδο ΕΑΤ – ΕΣΑ και νυν Μουσείο Αντιδικτατορικής Αντίστασης ΣΦΕΑ. Η Μυρσίνη Ζορμπά, πρώην υπουργός Πολιτισμού επί ΣΥΡΙΖΑ, ευρωβουλευτής, πρώτη διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου και εκδότρια, πέθανε το πρωί της Παρασκευής (21.4) στα 74 της χρόνια. 

Επικήδειους εκφώνησαν ο Αλέξης Τσίπρας, ο σύζυγός της Αντώνης Λιάκος, καθώς και φίλοι και συνεργάτες της.