Πολιτικη & Οικονομια

Κυριάκος Μητσοτάκης από τα Χανιά: «Ο λαός δεν θέλει δεύτερη φορά συμφορά»

Ο πρωθυπουργός έδωσε το σύνθημα για το ξεκίνημα της προεκλογικής μάχης

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκλογές 2023: Στα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησε από την Κρήτη την πρώτη επίσημη ομιλία της προεκλογικής περιόδου.
Από το παλιό λιμάνι των Χανίων έδωσε το σύνθημα για το ξεκίνημα της προεκλογικής μάχης ο Κυριάκος Μητσοτάκης © Δημήτρης Παπαμήτσος/Eurokinissi

Εκλογές 2023: Στα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησε από την Κρήτη την πρώτη επίσημη ομιλία της προεκλογικής περιόδου.

Από το παλιό λιμάνι των Χανίων έδωσε το σύνθημα για το ξεκίνημα της προεκλογικής μάχης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αυτή την ώρα ξεκινά και επίσημα η προεκλογική μας διαδρομή, με τα Χανιά μας να γίνονται αφετηρία μιας πορείας που θα καθορίσει ολόκληρο το μέλλον της χώρας», ανέφερε.

«Δε θα με άφηνε η καρδιά μου, ούτε το μυαλό μου να ξεκινήσω από άλλο τόπο. Αυτό θα ήθελα και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αλλά και η Μαρίκα Μητσοτάκης” – πρόσθεσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η ΝΔ θα ανανεώσει τη θητεία της στο , «τιμόνι» της χώρας. «Ο λαός δεν θέλει δεύτερη φορά συμφορά», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για καλύτερους μισθούς την επόμενη τετραετία, κάνοντας λόγο για αυξήσεις της τάξης του 25%, αξιοπρεπή Δημόσια Υγεία, ξεκινώντας από την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, αλλά και τον εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων και όλων των Κέντρων Υγείας με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και προσλήψεις 10.000 νοσηλευτών, ακόμη περισσότερο ψηφιακό κράτος, συνέχεια του προγράμματος για στέγη στη  Νεολαία και συνέχιση του αμυντικού προγραμματισμού, για ισχυρότερη Ελλάδα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cs3idszur9pd)

Κάνοντας αναφορά σε έργα και υποδομές για την Κρήτη αναφέρθηκε στον ΒΟΑΚ : «Ξεκίνησε κιόλας το πρώτο κομμάτι και αύριο υπογράφεται η σύμβαση, να μπούνε μηχανήματα στο κομμάτι Χερσόνησος-Νεάπολη. Θα παραδώσω στην Κρήτη ένα μεγάλο σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, εμείς τον σχεδιάσαμε, εμείς τον χρηματοδοτήσαμε, εμείς θα τον αρχίσουμε κι εμείς θα τον τελειώσουμε».

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην Κρήτη, βρέθηκε στο πρώην στρατόπεδο «Μαρκοπούλου», στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, το οποίο πέρασε στην δικαιοδοσία του δήμου Χανίων, και περιηγήθηκε στους χώρους του.

«Πρόκειται για μια σημαντική συνεισφορά στην ποιότητα ζωής των πολιτών των Χανίων», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης καθώς, όπως τόνισε, πρόκειται για την ικανοποίηση ενός αιτήματος πολλών δεκαετιών.

Aκόμη πρόσθεσε: «Ήταν στρατόπεδο ουσιαστικά ανενεργό. Πρόκειται για μία απόφαση που αποτελεί συνέχεια πολλών άλλων αντίστοιχων αποφάσεων, με σκοπό την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων πάντα προς όφελος των τοπικών κοινωνιών».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ